Slawek_26869 Napisano 20 Marca 2018 Share Napisano 20 Marca 2018 To chyba trzeba by spróbować zamówić to będzie wiadomo na 100% o co kaman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Marca 2018 Share Napisano 20 Marca 2018 No ale czego nie wiesz? Towar jest dostępny, a oznaczenie "discontinued" oznacza że jak się wyczerpie stan magazynowy to więcej już nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 20 Marca 2018 Share Napisano 20 Marca 2018 Nie będę się kłócił, ja akurat nabyłem ten zestaw na wyprzedaży w Arma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 20 Marca 2018 Share Napisano 20 Marca 2018 Przepis na polskiego MiGa-29 jest prosty - zestaw GWH MiG-29 9-12 Late lub Early, do tego detale dorobione ręcznie albo zestaw Arma Hobby 48050 + rurka pitota Mastera. Kalkomanie trzeba dobierać po konkretny egzemplarz i konkretne malowanie/okres. Najlepsze dostępne jakościowo i merytorycznie kalkomanie to wspomniane wcześniej przez kolegów kalkomanie Caracal, ale już kilka lat temu były ciężko dostępne. Akurat dzisiaj oglądałem Twoja stronkę internetową . Niestety już zapomniałem nazwę . Możesz uściślić o co chodzi z wersją late . Jedni piszą nie , drudzy tak . Nic nie wiem . Pozdrawiam Hello. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Przepis na polskiego MiGa-29 jest prosty - zestaw GWH MiG-29 9-12 Late lub Early, do tego detale dorobione ręcznie albo zestaw Arma Hobby 48050 + rurka pitota Mastera. Kalkomanie trzeba dobierać po konkretny egzemplarz i konkretne malowanie/okres. Najlepsze dostępne jakościowo i merytorycznie kalkomanie to wspomniane wcześniej przez kolegów kalkomanie Caracal, ale już kilka lat temu były ciężko dostępne.A ten zestaw Army to pod maszyny po modernizacji po roku 2000 prawda? Pytam, bo za mną z kolei chodzi polski 29ty, ale w ex-czeskim kamuflażu z białym pasem z ćwiczeń Orli Szpon '97 :-) Czy w takim wypadku zestaw Arma Hobby jest mi w ogóle potrzebny? Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Jestem właśnie w trakcie prac nad tym modelem w ex-czeskim a dokładniej radzieckim kamuflażu i zestaw AH nie jest konieczny do wykonania tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Jestem właśnie w trakcie prac nad tym modelem w ex-czeskim a dokładniej radzieckim kamuflażu i zestaw AH nie jest konieczny do wykonania tego modelu.Super ! Mam nadzieję na kilka fotek jak skończysz :-) Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Jestem właśnie w trakcie prac nad tym modelem w ex-czeskim a dokładniej radzieckim kamuflażu i zestaw AH nie jest konieczny do wykonania tego modelu. To dokładnie które malowanie robisz bo ex czeskie i rosyjskie to zupełnie inne malowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Ex-czeskie nr. 89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Ex-czeskie nr. 89 To zdecydowanie ex czeskie a nie radzieckie, tez go mam w planach oraz malowanie rosyjskie na samolocie 65. Modele już mam, blachy tez, teraz kompletuje farby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Z kolorami jest trochę walki ja już jestem na etapie końcowym składam już model po lakierze. W mojej opinii jest to tak ładny samolot że nawet w tym kamuflażu wygląda ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Z kolorami jest trochę walki ja już jestem na etapie końcowym składam już model po lakierze. W mojej opinii jest to tak ładny samolot że nawet w tym kamuflażu wygląda ładnie. Ja spróbuję gotowych farb z palety Mr Paint. A to że model jest ładny jak i sam samolot to nie mam żadnych wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Z kolorami jest trochę walki ja już jestem na etapie końcowym składam już model po lakierze. W mojej opinii jest to tak ładny samolot że nawet w tym kamuflażu wygląda ładnie. Ja spróbuję gotowych farb z palety Mr Paint. A to że model jest ładny jak i sam samolot to nie mam żadnych wątpliwości O to Tazman79 podziel się info jak już skompletujesz :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Pytam, bo za mną z kolei chodzi polski 29ty, ale w ex-czeskim kamuflażu z białym pasem z ćwiczeń Orli Szpon '97 :-) Czy w takim wypadku zestaw Arma Hobby jest mi w ogóle potrzebny? Jak skończę Iskrę to też go rozgrzebuję. Sporo chętnych, może jakiś warsztat grupowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Jak skończę Iskrę to też go rozgrzebuję. Sporo chętnych, może jakiś warsztat grupowy Ja z moim tempem ślimaczym się nie deklaruję, ale z chęcią popatrzę a potem skorzystam z doświadczeń forumowych prosów Poza tym nie wiem czy na pierwszy ogień nie pójdzie MiG-21 w malowaniu z tychże ćwiczeń :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 (edytowane) Nie ma znaczenia którego Miga-29 kupisz z GWH -ważne, żeby była wersja 9.12 One różnią się między sobą tym, że był drobny błąd w spodzie kadłuba w wersji late poprawiony w early. No i do kompletu wydłużyli belki mocowania rakiet - były za krótkie. Jeśli nie masz suwmiarki w oku to nie ma to żadnego znaczenia która wersję budujesz. Zestaw AH jest potrzebny jesli budujesz wersje Migaczy po roku 2011 - od 2012 zaczynały sie pojawiać zmodernizowane w Minsku Mazowieckim co widać głównie po dodatkowych charakterystycznych antenach dosyć upierdliwych do samodzielnego zrobienia, te z Malborka nie były chyba w ogóle modernizowane po przejęciu z Niemiec. No i różne sa monitorki w kabinie ale uczciwie mówiąc to jakość wydruku Ah jest tak słaba, że można tam wsadzić kostkę z polistyrenu i będzie to samo. Przynajmniej bez prążków Edytowane 21 Marca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Te z Malborka też były modernizowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Nie w takim stopniu jak minskie. Wymieniono chyba tylko IFF, podłubali przy GPSach i coś chyba w radiostacjach. To są na dzisiaj w zasadzie dwa inne samoloty. Minskie mają zmiany takie jak tutaj opisano: http://polska-zbrojna.pl/home/articleshow/14192?t=wszystkie-mig-i-29-juz-po-liftingu Malborskie sie tego nie doczekały. Pilot z Mińska idzie z penem do samolotu, wgrywa do komputera plan lotu przygotowany na kompie wcześniej i jedzie z koksem. Po locie wyciaga pena i idzie na debrifing. Tak jak w F-16 (prawie) W Malborku wygląda wszystko tak jak w latach 70-tych , bo taka tez jest technologia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Teraz dopytam się co do skali 1:72. Jaki jest najlepszy model do zrobienia naszej maszyny? Słyszałem że najlepszy jest Tumpeter: https://www.mojehobby.pl/products/Mig-29A-Fulcrum-9-12.html Co do dodatków, to zestaw Arma Hobby, ale w tej skali chyba naprawdę jest już raczej niedostępny. Kalkomanie: jak rozumiem jedyne wyjście to te Model Makera? https://www.mojehobby.pl/products/MiG-29-Heroes-of-Kosciuszko-new-paint-scheme-part-I-19260006.html Stencilsy chyba najlepsze Techmodu? https://www.mojehobby.pl/products/Mig-29A-G-UB-8894599.html Dobrze to wszystko podałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Jeśli chcesz robić maszynę z patronami z kalek które pokazałeś od ModelMakera to i napisy musisz wykorzystać z tej firmy. Techmod ma napisy tylko do wersji malowania trxybarwnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Te? https://www.mojehobby.pl/products/MiG-29-Polish-stencils-19260009.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Dokladnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Czyli jak rozumiem ten Trumpeter to najlepszy wybór w tej skali? A co z dodatkami? Warto coś do niego dokupić? Edem ma trochę tego, ale na zdjęciach nie wyglądają jakoś rewelacyjnie. Kabinka taka dość średnia, za to dysze chyba może warto wymienić na żywiczne. Coś jeszcze do rozważenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Jeśli chcesz robić to najnowsze malowanie najlepszym wyborem były by dodatki od Arma Hobby z tym już niestety nie produkowane. Mają wszystkie elementy pozwalające wykonać polskiego MiGa-29M. Niestety zestawu Trumpetera nie oglądałem, wiec trudno mi powiedzieć co należy jeszcze wymienić. Nie wiem jak jest z górnym wlotami, czy można je wykonać otwarte lub zamknięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi