Mikele Napisano 3 Listopada 2017 Autor Share Napisano 3 Listopada 2017 0.2 Godzinę malowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Listopada 2017 Autor Share Napisano 16 Listopada 2017 Pozbawiony jestem chwilowo sprzętu foto i oprogramowania do obróbki zdjęć, ale z kronikarskiego obowiązku zamieszczam kilka obrazków z postępów budowy, bo się dzieje. Pomalowane: Obecnie kładą się kalkomanie, dorobiłem i pomalowałem też większość detali. Następne zdjęcia już, mam nadzieję, w normalnej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Listopada 2017 Share Napisano 16 Listopada 2017 Ładny preshading Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Listopada 2017 Autor Share Napisano 16 Listopada 2017 Z dobrym podkładem się nie mógł nie udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 16 Listopada 2017 Share Napisano 16 Listopada 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Listopada 2017 Share Napisano 18 Listopada 2017 Bardzo fajnie to wszystko wygląda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezarek Napisano 18 Listopada 2017 Share Napisano 18 Listopada 2017 Przykro mi ale brakuje jednego elementu: charakterystycznego dla holenderskich F-104 chwytu powietrza za kabiną. Chwyt taki zawiera zestaw DACO. Niemieckie F-104 tego nie posiadały, holenderskie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Listopada 2017 Share Napisano 18 Listopada 2017 Przykro mi ale brakuje jednego elementu: charakterystycznego dla holenderskich F-104 chwytu powietrza za kabiną. Chwyt taki zawiera zestaw DACO. Niemieckie F-104 tego nie posiadały, holenderskie tak. Ty to ZAWSZE spieprzysz tę dziecięca radość.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 18 Listopada 2017 Share Napisano 18 Listopada 2017 Elegancko to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Listopada 2017 Autor Share Napisano 19 Listopada 2017 Przykro mi ale brakuje jednego elementu: charakterystycznego dla holenderskich F-104 chwytu powietrza za kabiną. Chwyt taki zawiera zestaw DACO. Niemieckie F-104 tego nie posiadały, holenderskie tak. Ty to ZAWSZE spieprzysz tę dziecięca radość.. E tam zaraz. Może gdybym nie wiedział, to bym się poczuł jakby mi kto nasmarkał do deserku Przymierzałem się do tego chwytu jeszcze na początku budowy (swoją drogą, dwa miesiące temu było by bardziej pomocne wspominać o detalach do dorobienia ), ale ten chwyt NACA w skali to było by jakieś 1,5x2,5mm. Fototrawionego wzornika do nacowskich wlotów powietrza nie mam, a kształt mają na tyle skompilowany, że ręcznie nie odważyłem się tego rezać w kadłubie w obawie przed wystruganiem kartofla. A na modelu już kalkomanie i błyszczący werniks. Sprzęt foto działa już jak powinien, więc i zdjęcia lepsze niż poprzednio. Podobnie, jak i z Abramsem, jeszcze trochę zabawy przede mną, ale w terminach powinienem się zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Listopada 2017 Share Napisano 19 Listopada 2017 Bardzo mi się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 19 Listopada 2017 Share Napisano 19 Listopada 2017 Pięknie ta mordka wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 19 Listopada 2017 Share Napisano 19 Listopada 2017 Coraz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezarek Napisano 19 Listopada 2017 Share Napisano 19 Listopada 2017 ... (swoją drogą, dwa miesiące temu było by bardziej pomocne wspominać o detalach do dorobienia ) Niestety, nie zaglądałem do forum w tym czasie... znając siebie napewno bym wytknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 19 Listopada 2017 Share Napisano 19 Listopada 2017 Przepraszam, że nawiążę jeszcze do podkładu. Jakie były proporcje rozcieńczania thinner/podkład? I czy to jedna warstwa? Nie widziałem jeszcze tak idealnie nałożonego. Dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Listopada 2017 Autor Share Napisano 19 Listopada 2017 Ok 2:1 na korzyść rozcieńczalnika. Czyli ok 2x słabsze rozcieńczanie niż do kolorów. Sam podkład przy pracy od pozostałych Surfacerów się nie różnił a jego jakość rzeczywiście świetna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Listopada 2017 Share Napisano 19 Listopada 2017 Coraz ładniej wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Listopada 2017 Share Napisano 19 Listopada 2017 No panie, jest moc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Listopada 2017 Autor Share Napisano 25 Listopada 2017 Miała być dziś galeria, ale nastąpiła buba na prawej stronie statecznika pionowego. Więc w zasadzie wszystko gotowe, tylko jeszcze do wyklepania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Listopada 2017 Share Napisano 25 Listopada 2017 Pięknie się prezentuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Listopada 2017 Share Napisano 25 Listopada 2017 Nie za bardzo się błyszczy? Ładna gładka powierzchnia wyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Listopada 2017 Share Napisano 26 Listopada 2017 "morda" wyszła super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 26 Listopada 2017 Share Napisano 26 Listopada 2017 Będziesz go eksponował na ścianie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 26 Listopada 2017 Autor Share Napisano 26 Listopada 2017 Będę go eksponował w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 26 Listopada 2017 Share Napisano 26 Listopada 2017 Krótko bez zbędnych słów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi