Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 110
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zamontowałem schody i półpiętro, ale wystąpił problem z oświetleniem tego zbiornika.

Może macie jakieś pomysły jak go oświetlić z dna żeby nie było widać lampek,

a światła było dużo żebyście mogli zobaczyć rybki które tam będą pływać.

X0srMXb.jpg

pGI1Cec.jpg

Srnj7u2.jpg

Napisano

Problem oświetlenia rozwiązany i mam nadzieję, że będzie dobrze widać.

Trochę poprzycinałem zbiornik żeby więcej światła padało i lepiej było widać i fotki robić.

q8hixU1.jpg?2

Teraz pracuję nad drzwiami do dwóch tuneli. Z lewej prowadzący na Krym do "министерство по чрезвычайным ситуациям" po polsku - Ministerstwa ds. Sytuacji Nadzwyczajnych Rosji

a po prawej do Bunkra GO-42 czyli "Федеральная служба безопасности" po naszemu - Federalnej Służbie Bezpieczeństwa.

Rybki też gotowe to w zbiorniczku pusto nie będzie.

QXnKYqh.jpg

9tN4rrf.jpg

u8Bu9wg.jpg

A że Czyściciele coś czyścić muszą żeby gościom idącym na imprezkę nic nóżek i kostek nie obgryzało robaczki też gotowe.

8HcsZGF.jpg

8HcsZGF.jpg

Mam nadzieję że wam się to spodoba.

Napisano

"Karasie" to nic innego jak Screamers zakupiony bez pudełka tzn. Bits na aukcji poniżej.

A robaki to Ripper Swarm Brood też kupiony jako bits, Jednego takiego mogliście zobaczyć w mojej "Trylogii Stalkera" wychodzącego z brzucha świni.

Drzwi do kanałów to oryginalne nieśmiertelniki pracowników ( żołnierzy ) w/w ministerstw.

Wymiary to 2,9 x 5,1cm więc idealne w 1/35 na drzwi schronów, bunkrów itd. i mają dziurki 3mm na diody led

YrhE8XD.jpg

BylUkTx.jpg

2Bj5aDS.jpg

http://allegro.pl/screamers-of-tzeentch-x3-nowe-bez-pudelka-i6977281591.html

Napisano
Ja się chyba zgubiłem w terenie... jak to się będzie łączyło z tym baniakiem?

Oczywiście schodami

X0srMXb.jpg

7yjGvYx.jpg

Oczywiście trochę inaczej poukładane. (teraz tylko poglądowo)

Najpierw muszę baniak skończyć na amen z rybami, wodą i nóżkami. Potem pięterko.

Napisano

Woda w tym tygodniu do mnie dotrze i "Karasie" będą miały w czym pływać, ale zastanawiam się czy w baniaku powinny być jakieś rośliny?

Co o tym sądzicie, zbiornik jakby nie było 70m pod ziemią.

Czekam na jakieś sugestie bo po zalaniu będzie już za późno.

Napisano

No i stało się to co miało się stać. Dla mnie chwilowo wielka tragedia .

Rybki gotowe do pływania.

c91G2W6.jpg?1

A tu już ugtowane

No cóż, sprzedawca żywic oszust, ale coś wymyślę, Chyba, że ktoś z was ma pomysł co zrobić z oczkiem wodnym i tymi zdechlikami.

sFE5ZAZ.jpg?1

Proszę nie komentować rodzaju żywic czy sposobu ich mieszania. Wszystko było tak jak miało być przez 15min. A sprzedawca żywicy gwarantował, że pik izotermiczny wyniesie ok 40 °C, ale po 15min wyniósł prawie 120 °C i wszystko h... strzelił i się zważyło i zagazowało.

Jest co jest i teraz trzeba starać się naprawić.

Może jakieś propozycje, np. jak z tego zrobić bagno żeby to ukryć lub podobnego

Napisano

Eeee nie przesadzaj, wyszło nader ciekawie. W kontekście całości scenki, stworków itp to ta woda wyszła bardzo fajnie, nie tak typowo, jakby była mocno natleniona ( to by tłumaczyło w jakiś sposób mutacje owych karasi ).

Możesz pomyśleć o jakimś podświetleniu tej wody - przy takiej ilości bąbelków w środku może to dać bardzo fajny efekt.

Pozdrawiam

Messer