M.A.V. Napisano 27 Września 2017 Share Napisano 27 Września 2017 Obetnij te wystające "ceglane" rury i zrób przejście przez ścianę "na gładko"... naprawdę słabo to wygląda i psuje efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 28 Września 2017 Autor Share Napisano 28 Września 2017 Faktycznie, bedzie lepiej bo naturalniej i wiecej miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 1 Października 2017 Autor Share Napisano 1 Października 2017 Rury przycięte i pierwsze kolory. Schody dokończone i półpiętro i wszystko pomalowane podkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 2 Października 2017 Autor Share Napisano 2 Października 2017 Małe uzupełnienie. Grypa nie pozwala na większy wysiłek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 2 Października 2017 Share Napisano 2 Października 2017 Fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Października 2017 Share Napisano 2 Października 2017 Oooo! Zapowiada się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Października 2017 Share Napisano 2 Października 2017 I teraz to porządnie wygląda po zlicowaniu tych "wystających" rur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 3 Października 2017 Share Napisano 3 Października 2017 Uroczy kanał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 3 Października 2017 Autor Share Napisano 3 Października 2017 Zamontowałem schody i półpiętro, ale wystąpił problem z oświetleniem tego zbiornika. Może macie jakieś pomysły jak go oświetlić z dna żeby nie było widać lampek, a światła było dużo żebyście mogli zobaczyć rybki które tam będą pływać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 4 Października 2017 Autor Share Napisano 4 Października 2017 Problem oświetlenia rozwiązany i mam nadzieję, że będzie dobrze widać. Trochę poprzycinałem zbiornik żeby więcej światła padało i lepiej było widać i fotki robić. Teraz pracuję nad drzwiami do dwóch tuneli. Z lewej prowadzący na Krym do "министерство по чрезвычайным ситуациям" po polsku - Ministerstwa ds. Sytuacji Nadzwyczajnych Rosji a po prawej do Bunkra GO-42 czyli "Федеральная служба безопасности" po naszemu - Federalnej Służbie Bezpieczeństwa. Rybki też gotowe to w zbiorniczku pusto nie będzie. A że Czyściciele coś czyścić muszą żeby gościom idącym na imprezkę nic nóżek i kostek nie obgryzało robaczki też gotowe. Mam nadzieję że wam się to spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 5 Października 2017 Autor Share Napisano 5 Października 2017 Drzwi do tuneli zrobione i gotowe do osadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 krucabomba skąd żeś takie super karasie wyłuskał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 6 Października 2017 Share Napisano 6 Października 2017 Świetna praca tu powstaje! Tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 6 Października 2017 Autor Share Napisano 6 Października 2017 "Karasie" to nic innego jak Screamers zakupiony bez pudełka tzn. Bits na aukcji poniżej. A robaki to Ripper Swarm Brood też kupiony jako bits, Jednego takiego mogliście zobaczyć w mojej "Trylogii Stalkera" wychodzącego z brzucha świni. Drzwi do kanałów to oryginalne nieśmiertelniki pracowników ( żołnierzy ) w/w ministerstw. Wymiary to 2,9 x 5,1cm więc idealne w 1/35 na drzwi schronów, bunkrów itd. i mają dziurki 3mm na diody led http://allegro.pl/screamers-of-tzeentch-x3-nowe-bez-pudelka-i6977281591.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 7 Października 2017 Autor Share Napisano 7 Października 2017 Trochę się pobawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Października 2017 Share Napisano 7 Października 2017 Kapitalne te rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Października 2017 Share Napisano 7 Października 2017 Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 7 Października 2017 Share Napisano 7 Października 2017 Robi wrażenie - czekam na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Października 2017 Share Napisano 7 Października 2017 Ja się chyba zgubiłem w terenie... jak to się będzie łączyło z tym baniakiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 7 Października 2017 Autor Share Napisano 7 Października 2017 Ja się chyba zgubiłem w terenie... jak to się będzie łączyło z tym baniakiem? Oczywiście schodami Oczywiście trochę inaczej poukładane. (teraz tylko poglądowo) Najpierw muszę baniak skończyć na amen z rybami, wodą i nóżkami. Potem pięterko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 9 Października 2017 Autor Share Napisano 9 Października 2017 Woda w tym tygodniu do mnie dotrze i "Karasie" będą miały w czym pływać, ale zastanawiam się czy w baniaku powinny być jakieś rośliny? Co o tym sądzicie, zbiornik jakby nie było 70m pod ziemią. Czekam na jakieś sugestie bo po zalaniu będzie już za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Października 2017 Share Napisano 9 Października 2017 flore sobie daruj - nawet po atomowej apokalipsie w kanałach nic by nie wyrosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 12 Października 2017 Autor Share Napisano 12 Października 2017 Pierwsze krople wody się już leją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 13 Października 2017 Autor Share Napisano 13 Października 2017 No i stało się to co miało się stać. Dla mnie chwilowo wielka tragedia . Rybki gotowe do pływania. A tu już ugtowane No cóż, sprzedawca żywic oszust, ale coś wymyślę, Chyba, że ktoś z was ma pomysł co zrobić z oczkiem wodnym i tymi zdechlikami. Proszę nie komentować rodzaju żywic czy sposobu ich mieszania. Wszystko było tak jak miało być przez 15min. A sprzedawca żywicy gwarantował, że pik izotermiczny wyniesie ok 40 °C, ale po 15min wyniósł prawie 120 °C i wszystko h... strzelił i się zważyło i zagazowało. Jest co jest i teraz trzeba starać się naprawić. Może jakieś propozycje, np. jak z tego zrobić bagno żeby to ukryć lub podobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 13 Października 2017 Share Napisano 13 Października 2017 Eeee nie przesadzaj, wyszło nader ciekawie. W kontekście całości scenki, stworków itp to ta woda wyszła bardzo fajnie, nie tak typowo, jakby była mocno natleniona ( to by tłumaczyło w jakiś sposób mutacje owych karasi ). Możesz pomyśleć o jakimś podświetleniu tej wody - przy takiej ilości bąbelków w środku może to dać bardzo fajny efekt. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi