ewpiga Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 Model łatwy i prosty..nic tylko popsuć. Pociąłem, by potem to wszystko poskładać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 Aż szkoda popsuć, bo włoszczyzny na forach mało się pojawia. Swoją drogą, jeśli nie będzie potrzebna ci dokumentacja (książeczka) zestawowa, to chętnie przygarnę ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkur Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 A ja kalki z chęcią przygarnę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 Człowieku, daj żyć ... Jeszcze po Kfz-cie się nie pozbierałem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 ewpiga Master of Disaster zaczął tworzyć na Modelworku super sprawa. Do tej pory śledziłem twoje prace na PWM-ie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 ewpiga - rozpieszczasz tą obfitością warsztatów jaka będzie koncepcja? wywalony na minie / postrzelany / porzucony / spalony ? eh już przebieram nogami z niecierpliwości Ale radocha jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 No i dobrze. Tym bardziej że będzie na co patrzeć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 A później humvee.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewpiga Posted November 3, 2017 Author Share Posted November 3, 2017 ...jaka będzie koncepcja?...wywalony na minie / postrzelany / porzucony / spalony ? Nie wiem czy ma to znaczenie? Nigdy do tego tak nie podchodziłem, nawet gdy buduje model z fotki nie zastanawiam się co mogło być przyczyną zniszczenia. Prawdopodobnie gdybym musiał to rozważać model nigdy by nie powstał Papiery, kalki, i to co zostanie z blaszek muszę oddać niestety. A później humvee.... Obowiązkowo do zniszczenia Dziś, trochę przy ramie wozu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewpiga Posted November 4, 2017 Author Share Posted November 4, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewpiga Posted November 5, 2017 Author Share Posted November 5, 2017 W zestawie znajdują się gumowe koła więc warto było wykonać pojazd stojący na "flakach". Musiałem już teraz nałożyć gumy na felgi, a sam pojazd przykleić do podstawki.../stabilizatorem jest szara plastikowa płytka/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 ...jaka będzie koncepcja?...wywalony na minie / postrzelany / porzucony / spalony ? Nie wiem czy ma to znaczenie? Nigdy do tego tak nie podchodziłem, nawet gdy buduje model z fotki nie zastanawiam się co mogło być przyczyną zniszczenia OK - myślałem że od tego zaczynasz Bo czy spalony czy wysadzony czy ostrzelany to trochę inaczej wygląda Ale jak robisz na podstawie fotek to zupełnie inna sprawa.... już nie marudzę - siadam i paczam bo bardzo mi się podobają Twoje wykony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewpiga Posted November 6, 2017 Author Share Posted November 6, 2017 ..OK - myślałem że od tego zaczynasz Nieee, jak przyjmę, że zniszczenia powstały na skutek ostrzelania lekką artylerią to mój rozbitek stanie się bardziej autentyczny? I tak jestem ograniczony materiałem z którego producent wykonał model więc zniszczenia przy robocie zwyczajnie zmyślam. Bo czy spalony czy wysadzony czy ostrzelany to trochę inaczej wygląda Ale jak robisz na podstawie fotek to zupełnie inna sprawa.... Zwarcie instalacji elektrycznej.. tak sadzę.../jest w kolejce do budowy/ Tymczasem, zamaskowałem dziury w błotniku kawałkiem blaszki i aluminiową folią spożywczą... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewpiga Posted November 7, 2017 Author Share Posted November 7, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewpiga Posted November 9, 2017 Author Share Posted November 9, 2017 Podstawka zagracona, sam model do malowania... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Jak Ty to teraz malujesz? Po kolei poproszę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewpiga Posted November 9, 2017 Author Share Posted November 9, 2017 Jak Ty to teraz malujesz? Po kolei poproszę... Pomaluje pędzelkiem. Proszę, krok za krokiem. Najpierw wnętrze. Pierwsza "ciepła" tonacja, "chuda" warstwa tz. podmalówka wykonana farbkami Revell, 43, 87, Humbrol 98, 237, kolory mieszane miedzy sobą w rożnych stopniach tylko do wydobycia tonów pośrednich, plus biała do wydobycia jaśniejszych obszarów. Czekam aż taki podkład dokładnie wyschnie 3-4 godziny do momentu wyparowania rozcieńczalnika... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Tiaaaaaa...długa droga przede mną w temacie wraku humvee... będziesz musiał prowadzić za rękę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewpiga Posted November 10, 2017 Author Share Posted November 10, 2017 Jeśli chodzi o malowanie. Ja maluje kiepskimi emaliami, Humbrolem lub Revell. Nie stosuje też technik którymi operuje większość malujących, to nie wiem czy będę przy tym pomocny. A model przecież potrafisz złożyć. Całe wnętrze powinno być w tonacjach szarości i bieli. Po zakryciu dachem w zakamarkach niewiele będzie widać, więc jest doskonała okazja potrenować mieszanie innych barw... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 a cóż to za wieża "niespodziewajka" ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzype Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 Podziwiam i kibicuję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewpiga Posted November 11, 2017 Author Share Posted November 11, 2017 a cóż to za wieża "niespodziewajka" ? Ta z długą lufą musi pójść do tamtego zestawu, a tą zabrałem z tamtego..taka kombinacja Pocieniowałem co nieco silnik..mocno "rozwodnione" kolory: czarny, granatowy, bordowy i biały..poprawki w komorze silnika naniosę dopiero po wymalowaniu całego modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewpiga Posted November 14, 2017 Author Share Posted November 14, 2017 Pierwsze pędzlowanie kadłuba… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 szał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts