ewpiga Napisano 2 Listopada 2017 Share Napisano 2 Listopada 2017 Model łatwy i prosty..nic tylko popsuć. Pociąłem, by potem to wszystko poskładać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 2 Listopada 2017 Share Napisano 2 Listopada 2017 Aż szkoda popsuć, bo włoszczyzny na forach mało się pojawia. Swoją drogą, jeśli nie będzie potrzebna ci dokumentacja (książeczka) zestawowa, to chętnie przygarnę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Listopada 2017 Share Napisano 2 Listopada 2017 A ja kalki z chęcią przygarnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 2 Listopada 2017 Share Napisano 2 Listopada 2017 Człowieku, daj żyć ... Jeszcze po Kfz-cie się nie pozbierałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 2 Listopada 2017 Share Napisano 2 Listopada 2017 ewpiga Master of Disaster zaczął tworzyć na Modelworku super sprawa. Do tej pory śledziłem twoje prace na PWM-ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Listopada 2017 Share Napisano 2 Listopada 2017 ewpiga - rozpieszczasz tą obfitością warsztatów jaka będzie koncepcja? wywalony na minie / postrzelany / porzucony / spalony ? eh już przebieram nogami z niecierpliwości Ale radocha jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Listopada 2017 Share Napisano 2 Listopada 2017 No i dobrze. Tym bardziej że będzie na co patrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Listopada 2017 Share Napisano 3 Listopada 2017 A później humvee.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 3 Listopada 2017 Autor Share Napisano 3 Listopada 2017 ...jaka będzie koncepcja?...wywalony na minie / postrzelany / porzucony / spalony ? Nie wiem czy ma to znaczenie? Nigdy do tego tak nie podchodziłem, nawet gdy buduje model z fotki nie zastanawiam się co mogło być przyczyną zniszczenia. Prawdopodobnie gdybym musiał to rozważać model nigdy by nie powstał Papiery, kalki, i to co zostanie z blaszek muszę oddać niestety. A później humvee.... Obowiązkowo do zniszczenia Dziś, trochę przy ramie wozu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 4 Listopada 2017 Autor Share Napisano 4 Listopada 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 5 Listopada 2017 Autor Share Napisano 5 Listopada 2017 W zestawie znajdują się gumowe koła więc warto było wykonać pojazd stojący na "flakach". Musiałem już teraz nałożyć gumy na felgi, a sam pojazd przykleić do podstawki.../stabilizatorem jest szara plastikowa płytka/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Listopada 2017 Share Napisano 6 Listopada 2017 ...jaka będzie koncepcja?...wywalony na minie / postrzelany / porzucony / spalony ? Nie wiem czy ma to znaczenie? Nigdy do tego tak nie podchodziłem, nawet gdy buduje model z fotki nie zastanawiam się co mogło być przyczyną zniszczenia OK - myślałem że od tego zaczynasz Bo czy spalony czy wysadzony czy ostrzelany to trochę inaczej wygląda Ale jak robisz na podstawie fotek to zupełnie inna sprawa.... już nie marudzę - siadam i paczam bo bardzo mi się podobają Twoje wykony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 6 Listopada 2017 Autor Share Napisano 6 Listopada 2017 ..OK - myślałem że od tego zaczynasz Nieee, jak przyjmę, że zniszczenia powstały na skutek ostrzelania lekką artylerią to mój rozbitek stanie się bardziej autentyczny? I tak jestem ograniczony materiałem z którego producent wykonał model więc zniszczenia przy robocie zwyczajnie zmyślam. Bo czy spalony czy wysadzony czy ostrzelany to trochę inaczej wygląda Ale jak robisz na podstawie fotek to zupełnie inna sprawa.... Zwarcie instalacji elektrycznej.. tak sadzę.../jest w kolejce do budowy/ Tymczasem, zamaskowałem dziury w błotniku kawałkiem blaszki i aluminiową folią spożywczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 7 Listopada 2017 Autor Share Napisano 7 Listopada 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 9 Listopada 2017 Autor Share Napisano 9 Listopada 2017 Podstawka zagracona, sam model do malowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Listopada 2017 Share Napisano 9 Listopada 2017 Jak Ty to teraz malujesz? Po kolei poproszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 9 Listopada 2017 Autor Share Napisano 9 Listopada 2017 Jak Ty to teraz malujesz? Po kolei poproszę... Pomaluje pędzelkiem. Proszę, krok za krokiem. Najpierw wnętrze. Pierwsza "ciepła" tonacja, "chuda" warstwa tz. podmalówka wykonana farbkami Revell, 43, 87, Humbrol 98, 237, kolory mieszane miedzy sobą w rożnych stopniach tylko do wydobycia tonów pośrednich, plus biała do wydobycia jaśniejszych obszarów. Czekam aż taki podkład dokładnie wyschnie 3-4 godziny do momentu wyparowania rozcieńczalnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Listopada 2017 Share Napisano 9 Listopada 2017 Tiaaaaaa...długa droga przede mną w temacie wraku humvee... będziesz musiał prowadzić za rękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 10 Listopada 2017 Autor Share Napisano 10 Listopada 2017 Jeśli chodzi o malowanie. Ja maluje kiepskimi emaliami, Humbrolem lub Revell. Nie stosuje też technik którymi operuje większość malujących, to nie wiem czy będę przy tym pomocny. A model przecież potrafisz złożyć. Całe wnętrze powinno być w tonacjach szarości i bieli. Po zakryciu dachem w zakamarkach niewiele będzie widać, więc jest doskonała okazja potrenować mieszanie innych barw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Listopada 2017 Share Napisano 10 Listopada 2017 a cóż to za wieża "niespodziewajka" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 10 Listopada 2017 Share Napisano 10 Listopada 2017 Podziwiam i kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 11 Listopada 2017 Autor Share Napisano 11 Listopada 2017 a cóż to za wieża "niespodziewajka" ? Ta z długą lufą musi pójść do tamtego zestawu, a tą zabrałem z tamtego..taka kombinacja Pocieniowałem co nieco silnik..mocno "rozwodnione" kolory: czarny, granatowy, bordowy i biały..poprawki w komorze silnika naniosę dopiero po wymalowaniu całego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Listopada 2017 Share Napisano 12 Listopada 2017 super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 14 Listopada 2017 Autor Share Napisano 14 Listopada 2017 Pierwsze pędzlowanie kadłuba… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Listopada 2017 Share Napisano 14 Listopada 2017 szał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi