spiton Napisano 5 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2017 Slash, a gdzie ostatnio miałeś symetryczny konflikt. Bo w takich niesymetrycznych to nosicielem pocisków, może być każdy samolot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 6 Grudnia 2017 Share Napisano 6 Grudnia 2017 Ocena zaistnienia symetrycznego konfliktu to już sprawa drugorzędna. Pomińmy ten temat. Niemniej z drugiej strony jakbyś nie patrzył siły powietrzne świata, i nie tylko powietrzne, są strojone pod konflikty symetryczne. Lotnictwo antypartyzanckie stanowi raptem jakiś promil. Z reszta taki Hercules "CAS" też może spokojnie prowadzić działanie w konflikcie niesymetrycznym. Gdyby przygotowywano się na konflikty niesymetryczne to tak jak sugerujesz.... nie byłby potrzebny takie Su-34. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2017 Bartek, ten mój SU, to samolot projektowany na rajdy nad Europe Zachodnia, w przymierzu z Rosjanami. Słowem nad Kalifaty. Przy czym osobiście nie jestem zwolennikiem walki z Islamem, kiedy już kalifaty będą naszym zachodnim sąsiadem. Ale taki Su- 34, z jak najbardziej wymyślną bronią byłby dobrym batem, żeby się Islamiści nie fatygowali w nasze strony z niecnymi zamiarami. Słowem to ma być samolot "postrachowy" nie realny ,-) Realną bronią to jest Pieniądz, kultura czy idea, nie samolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 6 Grudnia 2017 Share Napisano 6 Grudnia 2017 To może zrób samolot, który by latał do tyłu, a strzelał do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topper Harley Napisano 6 Grudnia 2017 Share Napisano 6 Grudnia 2017 W którymś z numerów Skrzydlatej Polski opisany był test któregoś z odmian su 27 z wydłużonym żądłem w którym znajdowała się rakieta przeciwlotnicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2017 W którymś z numerów Skrzydlatej Polski opisany był test któregoś z odmian su 27 z wydłużonym żądłem w którym znajdowała się rakieta przeciwlotnicza O!! Bardzo ciekawe ! muszę poszukać w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 6 Grudnia 2017 Share Napisano 6 Grudnia 2017 Kolege troche poniosło z ta rakieta w zakonczeniu kadłuba....Butowski pisał że przymierzali się do zabudowy radaru do obserwacji tylnej półsfery . I tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2017 Kolege troche poniosło z ta rakieta w zakonczeniu kadłuba....Butowski pisał że przymierzali się do zabudowy radaru do obserwacji tylnej półsfery . I tyle No, to już dobry kierunek ,_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno Wątpliwy Napisano 6 Grudnia 2017 Share Napisano 6 Grudnia 2017 Rok 2043. Dwadzieścia lat po zajęciu Polski pod pretekstem ochrony własnych obywateli zamieszkujących te tereny przed zachodnim kalifatem i obroną cywilizacji łacińskiej rosyjska armia okupacyjna przkazuje Polsce pierwszy zupełnie już przestarzały Su-34. W zamyśle ma pomóc prawdziwym polskim patriotom likwidację resztek partyzantki na Pomorzu. Samolot został ufundowany dzięki usilnym staraniom Grupy Pasterzy Owiec pod przewodnictwem oberbacy Sheep Ona. Uroczyste przekazanie maszyny do nonowopowstałego Pułku im.Wandy Wasilewskiej następuje w bazie demobilu na terenie kołchozu Putinowskaja. W uwalonych kołchozowym gnojem walonkach zapijaczona rosyjska obsługa przez pomyłkę podwiesza rakiety tyłem do przodu. Taki what-if ;-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2017 .... powinieneś pracować w TVP...Albo TVN..,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Grudnia 2017 Share Napisano 6 Grudnia 2017 Albo "Tygodniku Podhalańskim" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 7 Grudnia 2017 Share Napisano 7 Grudnia 2017 Chyba czas przenieść ten wątek do działu s-f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 7 Grudnia 2017 Share Napisano 7 Grudnia 2017 Musiał w tych nalotach na biednych muzułmanów kosić skrzydłami minarety jak polski chłop koniczynę - stąd taki poobijany ;) Chyba czas przenieść ten wątek do działu s-f Nie ma jeszcze działu "Narodowe S-F" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomidor Napisano 7 Grudnia 2017 Share Napisano 7 Grudnia 2017 a szachownice kiedy znowu obrócili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 7 Grudnia 2017 Share Napisano 7 Grudnia 2017 Jak Ruskie przyszły co ich nikt nie zamawiał to wróciliśmy do tradycyjnych szachownic z okresu Układy Warszawskiego 8-) (Przy okazji z okresu wojny Polsko-Bolszewickiej też ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 7 Grudnia 2017 Share Napisano 7 Grudnia 2017 Chyba czas przenieść ten wątek do działu s-f Podobnie jak 90% wszystkich galerii, bo oryginały odzwierciedlają raczej dość umownie... Współczuję Ci Seba tych podśmie:bip:ek wyrośniętych na bieżącej opinii o stosunkach polsko rosyjskich. Gdyby imaginacje na temat Panzerwaffe'46 nie były tak popularne to tego typu model spotkałby się z podobnymi kpinami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 8 Grudnia 2017 Share Napisano 8 Grudnia 2017 Podobnie jak 90% wszystkich galerii, bo oryginały odzwierciedlają raczej dość umownie... Pan mówi o tekście, ale pan ma na myśli wyłącznie treści, których tu nie ma. Aha. No więc jeśli to jest forma bez treści, to nie ma to waloru obiektywności, no więc jest to formalizm. I to jest groźne, ale formalizm jest jeszcze groźny dlatego, że jak nie ma tam treści, to po prostu można tam sobie podkładać różne treści i może nawet takie, które by nam tu nie odpowiadały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 8 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2017 ......... robisz fajne modele. Lubie je. Ale nie wiedziałem, że jesteś intelektualnym snobem ,-)). Nie idź ta drogą...,-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 8 Grudnia 2017 Share Napisano 8 Grudnia 2017 treści, których tu nie ma. Aha. Myślę, ze Twoja odpowiedź sama w sobie byłaby najlepszym do niej komentarzem. Mam nadzieję, że nie poczułeś urazy przypuszczeniem, że moja wypowiedz dotyczy Twoich modeli albo co gorsza wstawia je w szranki z tym paskudnym modelem spitona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 8 Grudnia 2017 Share Napisano 8 Grudnia 2017 ......... robisz fajne modele. Lubie je. Ale nie wiedziałem, że jesteś intelektualnym snobem ,-)). Nie idź ta drogą...,-) Mój cytat z filmu przy intelektualnym snobizmie niektórych modelarzy to tylko niewinny żarcik. Myślę, ze Twoja odpowiedź sama w sobie byłaby najlepszym do niej komentarzem. Mam nadzieję, że nie poczułeś urazy przypuszczeniem, że moja wypowiedz dotyczy Twoich modeli albo co gorsza wstawia je w szranki z tym paskudnym modelem spitona. Nic z tego nie rozumiem. Musisz używać mniej paraleli w metaforach do aluzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi