spiton Napisano 26 Listopada 2017 Share Napisano 26 Listopada 2017 (edytowane) Naturalny następca Su-22 w polskim lotnictwie. Piękny samolot. No i wyraz rozsądku politycznego, każącego trzymać balans pomiędzy wschodem i Zachodem. mamy rok 2020, zatem pomiędzy bogatym wschodem, a biednym wstrząsanym rozruchami zachodem...,-) Edytowane 26 Listopada 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 26 Listopada 2017 Share Napisano 26 Listopada 2017 Dostałeś cynk od Maciarewicza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 26 Listopada 2017 Share Napisano 26 Listopada 2017 Fajny pomysł Straszny brudas. Te bombki to jakieś niewybuchy z wykopalisk archeologicznych? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 26 Listopada 2017 Share Napisano 26 Listopada 2017 Fajne, zalatuje przyszłością takie nasze sc-fi . Myślę że zobaczę co na żywca w marcu w Nowym Targu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 26 Listopada 2017 Share Napisano 26 Listopada 2017 Widać, że blachy nieocynkowane, bo kilka lat i już rdza wyłazi;) Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Listopada 2017 Autor Share Napisano 26 Listopada 2017 Widać, że blachy nieocynkowane, bo kilka lat i już rdza wyłazi;) Pzdr. Jaro przebarwienia na silnikach wziąłem z F-100 ,-) Su-34 maja te silniki malowane, albo osłaniane, dokładnie nie wiem, ale w Su-27, są one niemalowane bo się przegrzewają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 26 Listopada 2017 Share Napisano 26 Listopada 2017 Fajny pomysł i zacne wykonanie, wygląda jakby dużo czasu spędził pod chmurką ale pewnie części nie ma więc ostatni lot był parę lat wstecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Listopada 2017 Autor Share Napisano 26 Listopada 2017 Fajny pomysł i zacne wykonanie, wygląda jakby dużo czasu spędził pod chmurką ale pewnie części nie ma więc ostatni lot był parę lat wstecz. Przesadziłem z brudzeniem. Ostatnio modelarstwem zajmuje się, weekendowo. Na luzie. I popełniam dużo błędów. Czystszy był ładniejszy. Jeszcze jakby był satynowy... ach byłby super. A ten jest zrobiony na samolot operujący z polowego lotniska. Obsługa łazi po grzbiecie, i tylko czasem szmatę zabierają ze sobą....Mopa nigdy. Bomby leżały w rowie, no wiecie. Praktyka trzymania maszyn na codziennie innym lotnisku, w celu uniknięcia strat ,-) Samolot gotowy do akcji na Zachodzie...,-)) W bombach jest święcona woda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Listopada 2017 Share Napisano 26 Listopada 2017 Fajne te Twoje utytłane maszyny, ale ten Su taki brudny nigdy nie był, chyba trochę przesadziłeś, no chyba że on pracuje w warunkach głębokiej defensywy i lotnisk polowych, czekając na amerykański kontratak nuklearny i wypalenie Kremla do gołej ziemi. Ale model w pyteczkę, jak zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno Wątpliwy Napisano 27 Listopada 2017 Share Napisano 27 Listopada 2017 Pytanie techniczne. Kiedyś w relacji z budowy innego modelu opisywałeś sposób użycia śliny przy brudzeniu. Czy w tym modelu dodawałeś jeszcze coś innego od siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Listopada 2017 Autor Share Napisano 27 Listopada 2017 Pytanie techniczne. Kiedyś w relacji z budowy innego modelu opisywałeś sposób użycia śliny przy brudzeniu. Czy w tym modelu dodawałeś jeszcze coś innego od siebie? Nie, to brązowe to nie jest gówno. Można śmiało oglądać. Bez zatykania nosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 27 Listopada 2017 Share Napisano 27 Listopada 2017 Fajny ,podoba mi się ma klimat . Ostatnio oglądałem zdjęcia promu buran w zapomnianym hangarze na kosmodromie Bajkonur .Twój Su wygląda podobnie , jakby cudo techniki przestało lata zapomniane , i na nowo ujrzało światło dzienne . Gratuluje super ci te SF wychodzi ,trzeba mieć niezłą wyobraźnie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno Wątpliwy Napisano 27 Listopada 2017 Share Napisano 27 Listopada 2017 Pytanie techniczne. Kiedyś w relacji z budowy innego modelu opisywałeś sposób użycia śliny przy brudzeniu. Czy w tym modelu dodawałeś jeszcze coś innego od siebie? Nie, to brązowe to nie jest gówno. Można śmiało oglądać. Bez zatykania nosa. Rozwiałeś moje obawy . Widzę, że konsekwentnie brniesz w klimaty what-if z modelu na model. Na tym, zamiast naszej flagi proponowałbym jakąś współczesną wersję odznaki eskadry czy dywizjonu a raczej pułku, np Goralenvolk Squadron. Świetnie podkreśliłoby to unikalny wyraz tego dzieła hm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Błażewski Napisano 27 Listopada 2017 Share Napisano 27 Listopada 2017 MEGAZACHWYT! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 27 Listopada 2017 Share Napisano 27 Listopada 2017 Fajny - idąc tym tropem kolejny powinien być jakiś biedahawk z szachownicą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 27 Listopada 2017 Share Napisano 27 Listopada 2017 Naturalny następca Su-22 w polskim lotnictwie. Dostałeś cynk od Maciarewicza ? Myślisz, że Tonio M. i Władca Kotów dopuścili by? Spiton Ciekawa koncepcja, podoba się. Wiem, że SF, ale czy kamo w szarościach (np. a'la MiG 29-ty) nie było by właściwsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Listopada 2017 Autor Share Napisano 27 Listopada 2017 Naturalny następca Su-22 w polskim lotnictwie. Dostałeś cynk od Maciarewicza ? Myślisz, że Tonio M. i Władca Kotów dopuścili by? Spiton Ciekawa koncepcja, podoba się. Wiem, że SF, ale czy kamo w szarościach (np. a'la MiG 29-ty) nie było by właściwsze? Początkowo miał być właśnie taki szaro-szary. Ale w pewnym momencie poczułem, że powinien wyglądać jak polskie helikoptery. Oczywiście potem mnie poniosło trochę z brudzeniem... Władca kotów i szalony antek a widok takiego modelu dostaliby spazmów ,-) Ale co tam. Mi się ten samolot zawsze podobał. Zrobiłem go trochę na przekór panującej rusofobii ,_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 28 Listopada 2017 Share Napisano 28 Listopada 2017 No i wyraz rozsądku politycznego, każącego trzymać balans pomiędzy wschodem i Zachodem. Vide Finlandia, vide Turcja, tyle w temacie. Model fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 29 Listopada 2017 Share Napisano 29 Listopada 2017 Pomijam sens budowy takich modeli w konwencji "What if" to wykonanie tej miniatury trąci lekką kpiną i naprawdę nie wiem nad czym poprzednicy się zachwycają? Model wygląda jak pomalowany plakatówką, nawet robiąc coś w weekendy z doskoku można zbudować bez dodatków coś ciekawszego niż to "coś". Takie poklepywanie po ramieniu w kółeczku wzajemnej adoracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Listopada 2017 Autor Share Napisano 29 Listopada 2017 Pomijam sens budowy takich modeli w konwencji "What if" to wykonanie tej miniatury trąci lekką kpiną i naprawdę nie wiem nad czym poprzednicy się zachwycają? Model wygląda jak pomalowany plakatówką, nawet robiąc coś w weekendy z doskoku można zbudować bez dodatków coś ciekawszego niż to "coś". Takie poklepywanie po ramieniu w kółeczku wzajemnej adoracji. raptor. Ja jestem już starym modelarzem, i najlepsze modele mam już za sobą. Tak myślę ,_) Teraz sklejam z doskoku na szybko i jak napisałem popełniam przez to masę błędów, co przy typie modelarstwa, które reprezentuje, czyli takim bardziej impresyjnym , gdzie fantazja malarska robi efekt , to w zależności od formy daje większy rozrzut, efektu końcowego ,-) Mnie można już tylko poklepywać po plecach ,-)) Bo nie jestem początkującym, tylko kończącym ,_) I w tym momencie dziękuje wszystkim poklepującym. Dzięki chłopki, fajnie ze zobaczyliście mój nowy ulepek, i napisaliście kilka słów. Oto chodzi. Żeby było miło ,_) Bez napinki. Natomiast w modelarstwie SF, czy What If, własnie fajny jest wybór tematów, i zmiana kontekstu. Mam już z ponad 10 takich różnych przeróbek, i ten jest chyba najmniej pozmieniany ,-)) ale za to politycznie , czy geopolityczne ostro pojechany ,_)) A tak na marfinesie raptorf22, fajniej jest jak modelarze się wspieraja i poklepuja po plecach niz podgryzają, pamietasz Twój model F-16 w polskich barwach ?. Kto ci wysłał kabinkę, bo żeś swoją zepsuł ?? Tak, tak stary Pitoń ,-)) Pozdrawim z modelarskim pozytywnym pozdrowieniem ,_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 29 Listopada 2017 Share Napisano 29 Listopada 2017 Kontrowersyjny,ale spoko. W czasach milionów dodatków do modeli i dążenia do ideału to co pokazałeś jest naprawdę ok. A tak na marginesie to Ty chyba taki starych nie jesteś żeby...kończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 29 Listopada 2017 Share Napisano 29 Listopada 2017 No jak śmiałeś zrobić coś inaczej niż nakazują najnowsze trendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Listopada 2017 Autor Share Napisano 29 Listopada 2017 No jak śmiałeś zrobić coś inaczej niż nakazują najnowsze trendy Jestem ze wsi, co wiele tłumaczy, ale najwyraźniej wzięto mnie za modelarza z wielkiej metropolii ,_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 29 Listopada 2017 Share Napisano 29 Listopada 2017 A tak na marfinesie raptorf22, fajniej jest jak modelarze się wspieraja i poklepuja po plecach niz podgryzają, pamietasz Twój model F-16 w polskich barwach ?. Kto ci wysłał kabinkę, bo żeś swoją zepsuł ?? Tak, tak stary Pitoń ,-)) Pozdrawim z modelarskim pozytywnym pozdrowieniem ,_) Widzisz spitonie nie pisałem o tym Su-34 aby dogryzać personalnie ot co, moje uwagi dotyczyły wykonania. Poprostu sam jestem na takim etapie swojej pasji że czasu jest mało , dzieci rosną itd, ale nawet jak nadal robię coś po cichu na boku w sobotę to staram się dbać żeby to wyglądało. Nie stosuję kupy dodatków bo zwyczajnie szkoda mi kasy, ale sam model jak już robić niech to prezentuje pewną jakość i nie mylić tego aktualnymi trendami. Co do wieku sam mam już 40 lat więc to raczej kwestia indywidualnej estetyki, no trudno skoro zostałem jedynym złym w opiniach. Komentowałem model , a nie jaki kto jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Listopada 2017 Autor Share Napisano 29 Listopada 2017 ....... raptor. Mi Twoje modele się na przykład nie podobają. Są bardzo poprawne, ale w swojej poprawności totalnie nijakie. Owszem estetycznie zrobione, ale taki poziom estetyki osiągam bez problemu, jak tylko jest mi potrzebny.. Ale nie łażę po twoich galeriach i nie wylewam tam moich negatywnych ocen, że nijakie, że bez polotu, że cukierkowe i sztucznie, nienaturalne, ale wypracowane, jak pięknie przepisany zeszyt najlepszej uczennicy. zero polotu maksimum sztampy i poprawności. Nie robię tego, bo szanuje to, że bawisz się modelarstwem na swój sposób. Ja się bawię na swój sposób. I jakoś sposób wykonania mojego Su nie przeszkadzał kilku modelarzom, którzy tu poklepali mnie po pleckach, mimo, że są technicznie o niebo lepsi ode mnie i od ciebie. Bo mnie znają i wiedza czego szukam w modelarstwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi