Melnikov Napisano 17 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2017 Taka "mała" uwaga - wieża w Tygrysach była asymetryczna, cyrkiel na nic się przyda. Wiem, wiem. Zauważyłem. Brałem to pod uwagę. Ogólny kształt brałem z wieży Dragona ;> Ona była moim wzorcem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 19 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2017 Wieża z grubsza zrobiona. W szpary będzie wciskany greenstuff i będę robił spawy. Muszę jeszcze zrobić jarzmo, aby osadzić lufę i osłonę. Zasobnik też by się zdał ;) Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 19 Grudnia 2017 Share Napisano 19 Grudnia 2017 Zajrzyj na tiger1.info mozesz znalezc rysunki w CAD-zie tylko wystarczy przeskalowac i mozesz drukowac poten wycinac elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 19 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2017 Zajrzyj na tiger1.info mozesz znalezc rysunki w CAD-zie tylko wystarczy przeskalowac i mozesz drukowac poten wycinac elementy. Dzięki za info. Może kiedyś się to przyda ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Grudnia 2017 Share Napisano 19 Grudnia 2017 Robisz świetną robotę. Tylko nie rozumiem po co jeśli są gotowe modele. Ja rozumiem kilka(naście) lat temu jak nie było w czym wybierać ale dla mnie jest to teraz strata czasu, sztuka dla sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 19 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2017 Robisz świetną robotę.Tylko nie rozumiem po co jeśli są gotowe modele. Ja rozumiem kilka(naście) lat temu jak nie było w czym wybierać ale dla mnie jest to teraz strata czasu, sztuka dla sztuki. To przeczytaj pierwszego posta ;-) Poza tym każda praca czegoś uczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 19 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2017 Robisz świetną robotę.Tylko nie rozumiem po co jeśli są gotowe modele. Ja rozumiem kilka(naście) lat temu jak nie było w czym wybierać ale dla mnie jest to teraz strata czasu, sztuka dla sztuki. Aha robiąc samemu zrwacam uwagę na rzeczy, na które w gotowcach bym nie wpadł. Idąc tym tropem, o którym wspomniałeś... Po co robić modele? Na allegro mogę kupić już sklejony i pomalowany ;-) Mam dużą satysfakcję że swojej dłubaniny. Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 20 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2017 Baza zasobnika zrobiona ;) Największym problemem będą dla mnie nity. Nie za bardzo wiem jak je zrobić. Jakieś sugestie? Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 20 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2017 Zacząłem próbnie osadzać lufę w jarzmie, oraz rozbudowywać osłonę jarzma. Dziś powinno być wszystko gotowe. Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Grudnia 2017 Share Napisano 20 Grudnia 2017 Elegancko Tobie to wychodzi... fajna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 20 Grudnia 2017 Share Napisano 20 Grudnia 2017 nity możesz zrobić z kulek bga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 20 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2017 nity możesz zrobić z kulek bga Zastanawiałem się nad czymś co mam pod ręką, ale już kiedyś i tak myślałem o ich zakupie. Z resztą będę robił 7TP, więc na pewno się przydadzą. Mam nadzieję, że u mnie gdzieś je dostanę :-P Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 21 Grudnia 2017 Share Napisano 21 Grudnia 2017 Z pewnością do kupienia na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 21 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2017 Z pewnością do kupienia na allegro. Wiem wiem. Muszę spytać, czy wysyłają za granicę i ile taka przyjemność by kosztowała ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 21 Grudnia 2017 Share Napisano 21 Grudnia 2017 Widzę tu kawał porządnej modelarskiej roboty. nity możesz zrobić z kulek bga Zastanawiałem się nad czymś co mam pod ręką, ale już kiedyś i tak myślałem o ich zakupie. Z resztą będę robił 7TP, więc na pewno się przydadzą. Mam nadzieję, że u mnie gdzieś je dostanę :-P Pozdrawiam Mel Kulek BGA nie polecam szkoda było by psuć efekt. Mam złe doświadczenia z nimi. Dobre są do dorobienia kilku sztuk w miejscach mniej eksponowanych. Lepiej zamów jakikolwiek zestaw gotowych nitów. Osobiście polecam MasterClub duży wybór i łatwe w aplikowaniu. Natomiast do 7TP kuli BGA w ogóle się nie nadają, ponieważ oryginalnie 7TP był skręcany na śruby o stożkowym łbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 21 Grudnia 2017 Share Napisano 21 Grudnia 2017 Gratuluję pracy!! Sprawdź czy nie za bardzo lufa jest wciśnięta w jarzmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 21 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2017 Widzę tu kawał porządnej modelarskiej roboty. nity możesz zrobić z kulek bga Zastanawiałem się nad czymś co mam pod ręką, ale już kiedyś i tak myślałem o ich zakupie. Z resztą będę robił 7TP, więc na pewno się przydadzą. Mam nadzieję, że u mnie gdzieś je dostanę :-P Pozdrawiam Mel Kulek BGA nie polecam szkoda było by psuć efekt. Mam złe doświadczenia z nimi. Dobre są do dorobienia kilku sztuk w miejscach mniej eksponowanych. Lepiej zamów jakikolwiek zestaw gotowych nitów. Osobiście polecam MasterClub duży wybór i łatwe w aplikowaniu. Natomiast do 7TP kuli BGA w ogóle się nie nadają, ponieważ oryginalnie 7TP był skręcany na śruby o stożkowym łbie. Postaram się zamówić i to i to. Będę próbował. Do zasobnika Tygrysa BGA tak, czy siak będą wg mnie ok. Gratuluję pracy!! Sprawdź czy nie za bardzo lufa jest wciśnięta w jarzmo. Porównywałem lufę z modelem Tygrysa z Dragona, który skleiłem jakieś 2 lata temu. Długość jest taka sama, po skróceniu cieńszego zgrubienia. Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 21 Grudnia 2017 Share Napisano 21 Grudnia 2017 Widzę tu kawał porządnej modelarskiej roboty. nity możesz zrobić z kulek bga Zastanawiałem się nad czymś co mam pod ręką, ale już kiedyś i tak myślałem o ich zakupie. Z resztą będę robił 7TP, więc na pewno się przydadzą. Mam nadzieję, że u mnie gdzieś je dostanę :-P Pozdrawiam Mel Kulek BGA nie polecam szkoda było by psuć efekt. Mam złe doświadczenia z nimi. Dobre są do dorobienia kilku sztuk w miejscach mniej eksponowanych. Lepiej zamów jakikolwiek zestaw gotowych nitów. Osobiście polecam MasterClub duży wybór i łatwe w aplikowaniu. Natomiast do 7TP kuli BGA w ogóle się nie nadają, ponieważ oryginalnie 7TP był skręcany na śruby o stożkowym łbie. Sam uzywam masterclub i sa przyjemne w pracy tyko wiercenie upierdliwe. Radze zakup kilku wiertel 0.3mm latwo sie lamia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 21 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2017 Sam uzywam masterclub i sa przyjemne w pracy tyko wiercenie upierdliwe. Radze zakup kilku wiertel 0.3mm latwo sie lamia Wiertełek to mam sporo. Trzy różne zestawy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 22 Grudnia 2017 Share Napisano 22 Grudnia 2017 To juz sie nie czepiam, tylko kibicuje dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 23 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2017 Czołgiem. A oto sposób jak w łatwy sposób w miarę wycentrować kawałek ramki w nasadzie lufy ;) Zacząłem też robić zgrubienie wizjera w osłonie jarzma. Czekam, aż szpachla wyschnie i będę poprawiał. Zrobiłem też wizjer na wieży ;) Niedużo podziałałem ostatnio. Miałem lenia, ale w najbliższe dni będzie sporo czasu na modelarstwo ;) Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 23 Grudnia 2017 Share Napisano 23 Grudnia 2017 Podziwiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 23 Grudnia 2017 Share Napisano 23 Grudnia 2017 Ja polamalem 4 przy dwoch podejsciach i jestem w polowie drugiego dopiero i doszlo do mnie kolejnych 10 wiertelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 24 Grudnia 2017 Share Napisano 24 Grudnia 2017 Ja polamalem 4 przy dwoch podejsciach i jestem w polowie drugiego dopiero i doszlo do mnie kolejnych 10 wiertelek To wyłącz udar, będzie łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 25 Grudnia 2017 Share Napisano 25 Grudnia 2017 Ja polamalem 4 przy dwoch podejsciach i jestem w polowie drugiego dopiero i doszlo do mnie kolejnych 10 wiertelek To wyłącz udar, będzie łatwiej. Reczna nie posiada udaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi