jaxiu Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 (edited) Mój ostatni ulep. Nieco inna skala, zmienione podejście i kilka nowych technik. Pozdr. Edited January 4, 2018 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Świetny I z tego względu nawet nie będę próbował szukać do czego się przyczepić. Najbardziej mi się podobają obicia na skrzyniach na błotnikach. Dobra robota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakx Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Witaj, Nie wiem co zmieniłeś w podejściu i używanych dotychczas technikach ale oby tak dalej - model cieszy oko! Gratulacje. Pozdrawaim, Jakx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted December 31, 2017 Share Posted December 31, 2017 Świetny, mi się podoba! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted December 31, 2017 Share Posted December 31, 2017 Wszystkiego w sam raz. BRAWO! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxiu Posted December 31, 2017 Author Share Posted December 31, 2017 to ja pokażę jedną małą tajemnicę skrywaną przez ten model. Otóż w toku pracy, lekko wyginałem na ciepło błotniki... Z jednym fragmentem mi nie poszło i.... Musiałem go dorobić z puszki po piwie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted December 31, 2017 Share Posted December 31, 2017 Fajny! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted January 1, 2018 Share Posted January 1, 2018 Ps. Z jakich farbek wymieszałeś te zielenie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fenek Posted January 1, 2018 Share Posted January 1, 2018 Bardzo fajny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxiu Posted January 1, 2018 Author Share Posted January 1, 2018 Ps. Z jakich farbek wymieszałeś te zielenie? używałem gunze H312 (z bielą i czernią). Kolor ociepliłem transparentna żółtą nałożona jako filtr no i na to poszło mnóstwo olei, więc kolor farby niewiele ma wspólnego z kolorem końcowym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Fajnie, ale "sucho" i "zimno". Żywa maszyna jest gorąca i kapie z niej oliwa:) Z drobnych błędów: Zęby koła napędowego nie mogły zachować farby kamuflażu, po kilkunastu obrotach musiał się odsłonić goły metal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GenKamyk Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Dla mnie Twoj model jest Top! Zacieki, wyplowienia i modulacja to dla mnie wzór, zwłaszcza w tej skali. Sporo bym dał żeby zobaczyć warsztat tego modelu. Jak zrobiłeś tak bogate kolorystycznie odpryski? Na sól czy jakiś chipping? Tylko nie pisz, ze malowałeś bo wtedy rzucam modelarstwo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek33365 Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Podoba mi się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Pytałem o kolory wyjściowe bo z tym mam problem aby dobrać fajną zieleń. Ostatnio teciaka pomalowałem ale już widzę, że za ciemną baze wyjściową zrobiłem. Twój efekt końcowy trafia idealnie w mój gust dlatego dziękuję za odpowiedź! Masz może fotę zaraz po malowaniu, przed bezbarwnym? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxiu Posted January 3, 2018 Author Share Posted January 3, 2018 (edited) Pytałem o kolory wyjściowe bo z tym mam problem aby dobrać fajną zieleń. Ostatnio teciaka pomalowałem ale już widzę, że za ciemną baze wyjściową zrobiłem.Twój efekt końcowy trafia idealnie w mój gust dlatego dziękuję za odpowiedź! Masz może fotę zaraz po malowaniu, przed bezbarwnym? Ależ dziękuję za miłe słowa i prosze fota przed olejami. Sam kolor bazowy z modulacją Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edited January 3, 2018 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxiu Posted January 3, 2018 Author Share Posted January 3, 2018 Dla mnie Twoj model jest Top!Zacieki, wyplowienia i modulacja to dla mnie wzór, zwłaszcza w tej skali. Sporo bym dał żeby zobaczyć warsztat tego modelu. Jak zrobiłeś tak bogate kolorystycznie odpryski? Na sól czy jakiś chipping? Tylko nie pisz, ze malowałeś bo wtedy rzucam modelarstwo Przez nieudany chipping zrobiony gąbką ten model zaliczył lądowanie w zmywaczu. Po umyciu, pomalowaniu na nowo zmieniłem podejście. Chipping malowałem pędzlem mieszanka brązu i czerni (ściągałem troche z weathering magazine). W dosłownie trzech albo czterech miejscach uzupełniłem ostrożnie gąbką (przedni kontownik, krawędzie błotników i ta butla na błotniku). Chipping na lakier do włosów, chipping medium (vallejo), chipping fluid (mig) - zupełnie mi nie wychodzi. Sól też mi nie wychodzi... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 4, 2018 Share Posted January 4, 2018 Chipping na lakier do włosów, chipping medium (vallejo), chipping fluid (mig) - zupełnie mi nie wychodzi.Sól też mi nie wychodzi... Spoko, nie tylko tobie. Też maluję tylko pędzelkiem i gąbką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GenKamyk Posted January 4, 2018 Share Posted January 4, 2018 Chipping malowałem pędzlem mieszanka brązu i czerni (ściągałem troche z weathering magazine). W dosłownie trzech albo czterech miejscach uzupełniłem ostrożnie gąbką (przedni kontownik, krawędzie błotników i ta butla na błotniku). Chipping na lakier do włosów, chipping medium (vallejo), chipping fluid (mig) - zupełnie mi nie wychodzi. Sól też mi nie wychodzi... Za to malowanie i gąbka wychodzą Ci rewelacyjnie Nie mogę się napatrzyć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted January 4, 2018 Share Posted January 4, 2018 No i zajebiście Ładny krok na przód Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxiu Posted January 5, 2018 Author Share Posted January 5, 2018 Jeszcze wczoraj staliśmy nad krawędzią przepaści. A dzisiaj dzisiaj robimy wielki krok naprzód ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rack Posted January 9, 2018 Share Posted January 9, 2018 Piękny kawulec . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts