jaxiu Napisano 30 Grudnia 2017 Share Napisano 30 Grudnia 2017 (edytowane) Mój ostatni ulep. Nieco inna skala, zmienione podejście i kilka nowych technik. Pozdr. Edytowane 4 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Grudnia 2017 Share Napisano 30 Grudnia 2017 Świetny I z tego względu nawet nie będę próbował szukać do czego się przyczepić. Najbardziej mi się podobają obicia na skrzyniach na błotnikach. Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 30 Grudnia 2017 Share Napisano 30 Grudnia 2017 Witaj, Nie wiem co zmieniłeś w podejściu i używanych dotychczas technikach ale oby tak dalej - model cieszy oko! Gratulacje. Pozdrawaim, Jakx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 31 Grudnia 2017 Share Napisano 31 Grudnia 2017 Świetny, mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 31 Grudnia 2017 Share Napisano 31 Grudnia 2017 Wszystkiego w sam raz. BRAWO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2017 to ja pokażę jedną małą tajemnicę skrywaną przez ten model. Otóż w toku pracy, lekko wyginałem na ciepło błotniki... Z jednym fragmentem mi nie poszło i.... Musiałem go dorobić z puszki po piwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 31 Grudnia 2017 Share Napisano 31 Grudnia 2017 Fajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 1 Stycznia 2018 Share Napisano 1 Stycznia 2018 Ps. Z jakich farbek wymieszałeś te zielenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 1 Stycznia 2018 Share Napisano 1 Stycznia 2018 Bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 1 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2018 Ps. Z jakich farbek wymieszałeś te zielenie? używałem gunze H312 (z bielą i czernią). Kolor ociepliłem transparentna żółtą nałożona jako filtr no i na to poszło mnóstwo olei, więc kolor farby niewiele ma wspólnego z kolorem końcowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 2 Stycznia 2018 Share Napisano 2 Stycznia 2018 Fajnie, ale "sucho" i "zimno". Żywa maszyna jest gorąca i kapie z niej oliwa:) Z drobnych błędów: Zęby koła napędowego nie mogły zachować farby kamuflażu, po kilkunastu obrotach musiał się odsłonić goły metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 2 Stycznia 2018 Share Napisano 2 Stycznia 2018 Dla mnie Twoj model jest Top! Zacieki, wyplowienia i modulacja to dla mnie wzór, zwłaszcza w tej skali. Sporo bym dał żeby zobaczyć warsztat tego modelu. Jak zrobiłeś tak bogate kolorystycznie odpryski? Na sól czy jakiś chipping? Tylko nie pisz, ze malowałeś bo wtedy rzucam modelarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 2 Stycznia 2018 Share Napisano 2 Stycznia 2018 Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 2 Stycznia 2018 Share Napisano 2 Stycznia 2018 Pytałem o kolory wyjściowe bo z tym mam problem aby dobrać fajną zieleń. Ostatnio teciaka pomalowałem ale już widzę, że za ciemną baze wyjściową zrobiłem. Twój efekt końcowy trafia idealnie w mój gust dlatego dziękuję za odpowiedź! Masz może fotę zaraz po malowaniu, przed bezbarwnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 3 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2018 (edytowane) Pytałem o kolory wyjściowe bo z tym mam problem aby dobrać fajną zieleń. Ostatnio teciaka pomalowałem ale już widzę, że za ciemną baze wyjściową zrobiłem.Twój efekt końcowy trafia idealnie w mój gust dlatego dziękuję za odpowiedź! Masz może fotę zaraz po malowaniu, przed bezbarwnym? Ależ dziękuję za miłe słowa i prosze fota przed olejami. Sam kolor bazowy z modulacją Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 3 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2018 Dla mnie Twoj model jest Top!Zacieki, wyplowienia i modulacja to dla mnie wzór, zwłaszcza w tej skali. Sporo bym dał żeby zobaczyć warsztat tego modelu. Jak zrobiłeś tak bogate kolorystycznie odpryski? Na sól czy jakiś chipping? Tylko nie pisz, ze malowałeś bo wtedy rzucam modelarstwo Przez nieudany chipping zrobiony gąbką ten model zaliczył lądowanie w zmywaczu. Po umyciu, pomalowaniu na nowo zmieniłem podejście. Chipping malowałem pędzlem mieszanka brązu i czerni (ściągałem troche z weathering magazine). W dosłownie trzech albo czterech miejscach uzupełniłem ostrożnie gąbką (przedni kontownik, krawędzie błotników i ta butla na błotniku). Chipping na lakier do włosów, chipping medium (vallejo), chipping fluid (mig) - zupełnie mi nie wychodzi. Sól też mi nie wychodzi... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Stycznia 2018 Share Napisano 4 Stycznia 2018 Chipping na lakier do włosów, chipping medium (vallejo), chipping fluid (mig) - zupełnie mi nie wychodzi.Sól też mi nie wychodzi... Spoko, nie tylko tobie. Też maluję tylko pędzelkiem i gąbką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 4 Stycznia 2018 Share Napisano 4 Stycznia 2018 Chipping malowałem pędzlem mieszanka brązu i czerni (ściągałem troche z weathering magazine). W dosłownie trzech albo czterech miejscach uzupełniłem ostrożnie gąbką (przedni kontownik, krawędzie błotników i ta butla na błotniku). Chipping na lakier do włosów, chipping medium (vallejo), chipping fluid (mig) - zupełnie mi nie wychodzi. Sól też mi nie wychodzi... Za to malowanie i gąbka wychodzą Ci rewelacyjnie Nie mogę się napatrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 4 Stycznia 2018 Share Napisano 4 Stycznia 2018 No i zajebiście Ładny krok na przód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2018 Jeszcze wczoraj staliśmy nad krawędzią przepaści. A dzisiaj dzisiaj robimy wielki krok naprzód ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 9 Stycznia 2018 Share Napisano 9 Stycznia 2018 Piękny kawulec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi