mirage3 Napisano 4 Lipca 2018 Share Napisano 4 Lipca 2018 Trzeba przyznać dobre ceny. Na KS-model z rabatem wychodzi tylko trochę drożej niż mój egzemplarz przytargany z Chin. Ciekawe czy wersja zwykła czy "deluxe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek1967 Napisano 5 Lipca 2018 Share Napisano 5 Lipca 2018 Su-34 KittyHawk w Hobbysta kosztuje 253.99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Lipca 2018 Autor Share Napisano 12 Lipca 2018 Chyba już niedługo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 14 Lipca 2018 Share Napisano 14 Lipca 2018 zupełnie niespodzianie lista Judy z Fine Molds wydłuża się o nocną wersję D4Y3: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialy7207 Napisano 15 Lipca 2018 Share Napisano 15 Lipca 2018 Zapowiedż z LUCKYMODEL:http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=KI-K48063 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 17 Lipca 2018 Share Napisano 17 Lipca 2018 zupełnie niespodzianie lista Judy z Fine Molds wydłuża się o nocną wersję D4Y3: Świetna wiadomość! To będzie mój pierwszy Fine Molds. Wiadomo kiedy premiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 17 Lipca 2018 Share Napisano 17 Lipca 2018 Świetna wiadomość! To będzie mój pierwszy Fine Molds. Wiadomo kiedy premiera? Połowa sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 24 Lipca 2018 Share Napisano 24 Lipca 2018 Su-34 Kittyhawk: http://www.themodellingnews.com/2018/07/dry-fit-review-andy-moore-exams-dry.html#more Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 2 Sierpnia 2018 Share Napisano 2 Sierpnia 2018 Polski "Tygrysek" F-16 Block 52+ Kinetic: https://www.cybermodeler.com/hobby/kits/kin/kit_kin_48076.shtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 2 Sierpnia 2018 Share Napisano 2 Sierpnia 2018 KINETIC na przyszły rok zapowiada Mirage F.1 !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 3 Sierpnia 2018 Share Napisano 3 Sierpnia 2018 Rafale C od Revella. Jestem bardzo ciekaw tego zestawu. Dwa malowania do wyboru, w tym jedno z Tiger Meet. Biorąc pod uwagę, że starsze wydania Rafale są ciężko w tej chwili dostępne, mam nadzieję, że wersja C nie będzie odbiegała w żaden sposób np. detalem, od innych wersji. Spasowanie też tam nie było chyba najgorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2018 Nie ma prawa. Różnice między C a M to w zasadzie chyba tylko inne podwozie, mniejszy hak, brak wbudowanej drabinki, dodatkowy pylon (centralny) i chyba kilka sensorów. Byłoby świetnie gdyby Revell poprawił w modelu brak kanałów wlotowych (czyli de facto je dorobił), bo w Rafale M jak się spojrzy z przodu do środka, to widać wszystkie bebechy modelu i wygląda to fatalnie, bo tam jest po prostu pustka. Poza tym to powinien być przepiękny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 8 Sierpnia 2018 Share Napisano 8 Sierpnia 2018 Jest już inbox tego Rafale C. Wypraski wyglądają bardzo przyzwoicie. Trzeba będzie pomyśleć nad tym zestawem. Z warsztatów Revellowych Rafale w sieci wynika, że troszkę szpachlowania tam jest potrzeba, ale chyba nie powinno to sprawić problemów i ogólne spasowanie jest bardzo przyzwoite. Najważniejsze, że jest też klasyczne szare malowanie, bo jakoś nie przypadam za takimi okazyjnymi malowaniami. http://s13.zetaboards.com/RevellAtions/topic/9183564/1/ BTW. Od czasów próby sklejenia Revellowego Gripena w 1/72 mam konflikt z tym producentem a Gripen służy mi cały czas do testu farby przy malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2018 Rafale M to nie tylko piękny ale też świetnie spasowane model, więc C zapewne też taki będzie. Kup, nie pożałujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 9 Sierpnia 2018 Share Napisano 9 Sierpnia 2018 Jest już inbox tego Rafale C. Wypraski wyglądają bardzo przyzwoicie. Trzeba będzie pomyśleć nad tym zestawem. Z warsztatów Revellowych Rafale w sieci wynika, że troszkę szpachlowania tam jest potrzeba, ale chyba nie powinno to sprawić problemów i ogólne spasowanie jest bardzo przyzwoite.Najważniejsze, że jest też klasyczne szare malowanie, bo jakoś nie przypadam za takimi okazyjnymi malowaniami. http://s13.zetaboards.com/RevellAtions/topic/9183564/1/ BTW. Od czasów próby sklejenia Revellowego Gripena w 1/72 mam konflikt z tym producentem a Gripen służy mi cały czas do testu farby przy malowaniem. Mates, z tego co widzę na zdjęciach z linku który podałeś że ramki identyczne jak dla wersji M, plus dodatkowe trzy nowe z podwoziem dla lądowej wersji ,zbiornikami "naddźwiękowymi" i pociskami manewrującymi Apache. Kanałów dolotowych o których wspomniał Solo brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 9 Sierpnia 2018 Share Napisano 9 Sierpnia 2018 Bo to są te same wypraski - od początku pocięte żeby zrobić wersję B,C i M. Tylko do tej pory revell przez prawie 20 lat tłuczenia nie włożył do jednego pudełka części do jednomiejscowego ( takie jak do M) i lekkiego lądowego podwozia ( takie jak w pudełku z B) . Ot i cała nowość. Model z 1999 roku w nowej kompletacji + kalki. Z tego co widzę to nawet belek nie poprawili na końcówkach skrzydeł i są takie jak w prototypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 9 Sierpnia 2018 Share Napisano 9 Sierpnia 2018 No właśnie dzisiaj jak porównywałem inboxy to też zwróciłem na to uwagę, że tam nic nie właściwie nie różni. Koniec końców, jakby wybierać pomiędzy Rafale Revella a Hobby Bossa, to wiadomym jest, że większość wybierze Revella. Także tym bardziej można się cieszyć, że Niemcy puścili swój wypust na rynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 15 Sierpnia 2018 Share Napisano 15 Sierpnia 2018 Eduard wydaje limitowaną edycję swojego Albatrosa w 1/48, ale jako dodatek dla klubowiczów przewidzieli figurkę Bardzo Znanego Pana na niedźwiedziu w 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 9 Września 2018 Share Napisano 9 Września 2018 Zdaję sobie sprawę że AMK ostatnio pojawia się głównie jako ci od spóźnionego F-14, ale czy wiadomo cokolwiek o również zapowiedzianym przez nich Fiacie G.91? Czy temat wróci dopiero, kiedy ich Tomcat pójdzie w świat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Września 2018 Autor Share Napisano 9 Września 2018 Oni nawet o F-14 mało co piszą, więc sądzisz że cokolwiek Ci powiedzą o innych projektach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 9 Września 2018 Share Napisano 9 Września 2018 Koniec końców, jakby wybierać pomiędzy Rafale Revella a Hobby Bossa, to wiadomym jest, że większość wybierze Revella. Także tym bardziej można się cieszyć, że Niemcy puścili swój wypust na rynek. Ja też chętnie bym go wybrał, ale nigdzie go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 9 Września 2018 Share Napisano 9 Września 2018 O F-14 cośtam piszą, jakoś z tydzień temu pokazywali zdjęcia kilku gotowych ramek z częściami i arkusz z kalkami. A ja się tak zapytam - czy ta nowa Edkowo Trumpkowa "Bedna" warta będzie swojej ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 10 Września 2018 Share Napisano 10 Września 2018 No cena spora za "Bedne" ale masz worek żywic, bodajże 11 malowań ja tam biorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialy7207 Napisano 11 Września 2018 Share Napisano 11 Września 2018 Co do tego worka żywic to lekka przesada-fotel i rakiety R-23Ta za tą cenę lepiej kupić oryginał a dodatki dobrać samemu W mojej skromnej opinii cena jest z kosmosu chyba że ktoś chce książkę ze zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 11 Września 2018 Share Napisano 11 Września 2018 Czy ja wiem czy z kosmosu? 220 zeta za model + fotel, maski, rakiety, blachy + książka i zamiast z dupy chińskich kalek włoskie... Jak dla mnie dobry deal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi