Super_Hans Napisano 14 Października 2019 Autor Share Napisano 14 Października 2019 (edytowane) W dniu 9.10.2019 o 20:58, Woit napisał: Galeria będzie zanim nosiciela skończysz O przepraszam.. Tone to n o s i c i e l k a... jak Sigourney Weaver. Od niej wszytko się zaczęło W ramy owiewki poszło "szkło". Anteny z rozciągniętej ramki jak się domyślacie. I obiecane 2 km-y. W zasadzie Jake'i gotowe. Łamany ptaszek będzie później. Muszę się z plandekOm uporać najpierw. Póki co wracam do stoczni nareszcie. Edytowane 14 Października 2019 przez Super_Hans 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 14 Października 2019 Share Napisano 14 Października 2019 bardzo piękna nosicielka gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 14 Października 2019 Share Napisano 14 Października 2019 Trzeba dla tych Twoich samolotów oddzielny temat w lotnictwie założyć szczęki na podłodze jeszcze nie znalazłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Października 2019 Share Napisano 14 Października 2019 Super ci wyszło. To czym ostatecznie szkliłeś owiewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 14 Października 2019 Autor Share Napisano 14 Października 2019 6 minut temu, bazylms napisał: Super ci wyszło. To czym ostatecznie szkliłeś owiewki? Próbowałem i eksperymentowalem z różnymi mieszankami. Największą przejrzystość i najlepsza płaską powierzchnię dał BCG z thinnerem AK ok 1:1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 16 Października 2019 Autor Share Napisano 16 Października 2019 Zaczyna się trochę łamigłówka. Musiałem sobie ściąge zrobić. Dochodzą kolejne duperele i kolejność ich wklejania ma już znaczenie. Dzis kolejny lasek bambusowy z drobnica która już nie może dłużej czekać bo bym się nie dostał w te rejony jak dojdą szalupy i p-lotki. Te konstrukcje to wózki pod Jake'i. Całkiem fajnie tamka je zrobiła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 18 Października 2019 Autor Share Napisano 18 Października 2019 Po mału do przodu. Kolejna partia fuknięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 24 Października 2019 Autor Share Napisano 24 Października 2019 Takie tam postępy. Na tapecie pojedyncze p-lotki 25mm. Same działka na razie. Podstawy osobno będą bo muszę je fuknac na szaro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Października 2019 Share Napisano 24 Października 2019 Co to są za zestawy Paweł? Bardzo sympatyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 25 Października 2019 Autor Share Napisano 25 Października 2019 Dzięki. To Infini. Sam zestaw wygląda raczej dobrze tylko lufy są od czapy - za grube, wyglądają jak 40mm. Musiałem dokupić Mastera. Blacha też poza wyglądem słaba, strasznie pancerna, nie zagina się na wcieciach tylko robią się obłe kąty. Musiałem ostro ją przepalić i pomęczyć na zgięciach. Efekt kolorystyczny to moczenie w burnishing fluidzie i polerowanie, miejscami 2 sesje. Jestem zadowolony z efektu, na żywo i na fotach wygląda na gun metal. Na fotce lufa 25 mm Mastera i Infini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 29 Października 2019 Autor Share Napisano 29 Października 2019 Jak by tu zacząć...Muszę się wytłumaczyć. Jak ktoś do początków warsztatu zaglądał to wie. Kadłub było wybitnie płasko wymalowany. Kure gray dwie warstwy i po zawodach. Modulacje i zabawa światłocieniem to było dla mnie zagadnienia teoretyczne, nie podparte umiejętnościami. No ale jak warsztat trwa prawie 3 lata to i do pewnych technik człek doszedł i zdanie sobie wyrobił. Gapiłem się w te kadłuby krążowników japońskich i wczoraj wieczorem stwierdziłem, że poprawie część nawodną. Część denna zostaje jak była, bo za dużo zachodu było z chippingiem, kamieniem i rdzą. Te pierwsze dwa archiwalne zdjęcia z dodanym kolorem mnie przekonały. Fajne światłocienie na tych pasach się robią. Niżej to już efekty "resuscytacji kadłuba" japonki (teraz jeszcze przed olejami). Na pierwszym zdjęciu lekko zgaszone wczoraj. Na kolejnych nieznacznie dogaszone dziś plus cienie zenitalne podkreślające profil kadłuba i platform pod 127mm. W ruch poszły też filtry na komin i nadbudówki. Całość się jeszcze nieco wygasi przy kolejnych etapach. Foty są warsztatowe więc nie bić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Października 2019 Share Napisano 29 Października 2019 Wygląda ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Października 2019 Share Napisano 30 Października 2019 (edytowane) Zuch Edytowane 30 Października 2019 przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Listopada 2019 Share Napisano 5 Listopada 2019 Jest pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 12 Listopada 2019 Autor Share Napisano 12 Listopada 2019 Zużycie wykałaczek raptownie wzrasta. Skrzynki z amunicją, podstawy p-lotek, itp idt. Na srodokreciu stałe przybywa żelastwa. Napakowali tam złomu japońce. Na zdjęciach ciekawie to wygląda. Nudy nie ma, za to na modelu rośnie ryzyko pewnej zabawkowej groteskowości. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 12 Listopada 2019 Share Napisano 12 Listopada 2019 3 godziny temu, Super_Hans napisał: zabawkowej groteskowości. poprawność polityczna wskazuje iż powinieneś użyć formuły - finezyjnego przeładowania - mega mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 12 Listopada 2019 Autor Share Napisano 12 Listopada 2019 Mało co daje w tym hobby tyle frajdy co perspektywa wielu takich samych upierdliwych elementów do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Listopada 2019 Share Napisano 13 Listopada 2019 Hans - widzę że wynająłeś od Gały do roboty drużynę stoczniowych krasnali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 13 Listopada 2019 Autor Share Napisano 13 Listopada 2019 5 godzin temu, M.A.V. napisał: Hans - widzę że wynająłeś od Gały do roboty drużynę stoczniowych krasnali Dokładnie... Jak te działka zobaczyły, to tylko cichutki śpiew usłyszałem. Hej ho, hej ho.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Josh Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 Tu taki "mini" Tone . Dla porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 W dniu 12.11.2019 o 18:02, Super_Hans napisał: Zużycie wykałaczek raptownie wzrasta. Skrzynki z amunicją, podstawy p-lotek, itp idt. Na srodokreciu stałe przybywa żelastwa. Napakowali tam złomu japońce. Na zdjęciach ciekawie to wygląda. Nudy nie ma, za to na modelu rośnie ryzyko pewnej zabawkowej groteskowości. Bardzo fajnie Ci idzie! Zróżnicowanie burt i scumline robią robotę. Mam tylko jedną wątpliwość odnośnie części nawodnej - na fotkach model wydaje się być mocno matowy. Myślę, że lekki półmat troche lepiej wygląda w skali. Podejrzewam, że zostawiasz lakierowanie na koniec montażu ale warto przy tym pamiętać, że przy tak dużej ilości szpejów, zwłaszcza na środokręciu może wystąpić lekki kłopot z dotarciem we wszystkie zakamarki. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 Statki się nie śFiecOM A na poważnie to prawdziwe świecą się jak najbardziej, natomiast świecące modele są mocno passe moim skromnym zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 14 Listopada 2019 Autor Share Napisano 14 Listopada 2019 (edytowane) ŚwiecOm to gwiazdy i zakonnice. Dzięki Marek, burty pójdą zdecydowanie w matt. Na razie jest gloss pod oleje jeszcze. Linoleum będzie też bardziej matowe i jeszcze wyciapane punktowo filtrami. U mnie też aż tak matowo nie jest (zdjęcie niżej). Na Pagodzie jest satyna obecnie, rzekłbym nawet, że momentami nawet za ostro świeci. KUmin dałem zdecydowanie bardziej w macie celowo. Kilka zdjęć poglądowo jak światło gra na prawdziwych. Ten sam Takao raz daje ostro satyną innym razem bardziej mattem haha. Generalnie ma być podobnie z lekką przewagą mattu dla oddania skali. P.S. To Twój Josh?? 1 godzinę temu, Josh napisał: Tu taki "mini" Tone . Dla porównania. Edytowane 14 Listopada 2019 przez Super_Hans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Josh Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 4 godziny temu, Super_Hans napisał: ŚwiecOm to gwiazdy i zakonnice. Dzięki Marek, burty pójdą zdecydowanie w matt. Na razie jest gloss pod oleje jeszcze. Linoleum będzie też bardziej matowe i jeszcze wyciapane punktowo filtrami. U mnie też aż tak matowo nie jest (zdjęcie niżej). Na Pagodzie jest satyna obecnie, rzekłbym nawet, że momentami nawet za ostro świeci. KUmin dałem zdecydowanie bardziej w macie celowo. Kilka zdjęć poglądowo jak światło gra na prawdziwych. Ten sam Takao raz daje ostro satyną innym razem bardziej mattem haha. Generalnie ma być podobnie z lekką przewagą mattu dla oddania skali. P.S. To Twój Josh?? Niedostępne Tak.. Jeden z pierwszych 1:700... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 4 godziny temu, Super_Hans napisał: ŚwiecOm to gwiazdy i zakonnice. Dzięki Marek, burty pójdą zdecydowanie w matt. Na razie jest gloss pod oleje jeszcze. Na tej fotce faktycznie się śFJeci się. 4 godziny temu, Super_Hans napisał: Kilka zdjęć poglądowo jak światło gra na prawdziwych. Ten sam Takao raz daje ostro satyną innym razem bardziej mattem haha. Generalnie ma być podobnie z lekką przewagą mattu dla oddania skali. No i git. Na fotce samego śródokręcia kilka postów wyżej jakiś taki trupio matowy mi się wydał. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi