joles Napisano 29 Stycznia 2018 Share Napisano 29 Stycznia 2018 Jakiś czas temu zmajstrowałem sobie pierwszy model z okresu WWI. Wybór padł na Rolanda D, ponieważ odkąd pamiętam był to jedyny samolot pierwszo- wojenny, który wzbudzał we mnie emocje podczas zwiedzania MLP w Krakowie ze względu na specyficzny, beczułkowaty kadłub Przy okazji chciałem też sprawdzić legendę "Wingnutów" jako modeli tak dobrych, że można się w nich zakochać - sprawdziłem, zakochałem się. Aftermarkety, jakie tutaj zastosowałem to: linki EZ, śruby rzymskie od Gaspatcha, kalki lozenge od HGW, koziołek od Taurus Models, maski od Jana Kojło i trochę śmieci z szuflady. Efekt końcowy jest taki (z góry przepraszam, za przeciętne zdjęcia - dopiero się uczę): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 29 Stycznia 2018 Share Napisano 29 Stycznia 2018 Wspaniała beczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 29 Stycznia 2018 Share Napisano 29 Stycznia 2018 Bardzo sympatycznie zrobiony model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 29 Stycznia 2018 Share Napisano 29 Stycznia 2018 Wygląda zacnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 29 Stycznia 2018 Share Napisano 29 Stycznia 2018 Fantastyczny, malowanie drewna - bardzo realistyczne, czuć zapach żywicy. Znowuż bardziej mnie kusi na coś z Pierwszej Wojny Światowej lub tuż po, jak dotychczas jednak wszystkie moje próby skończyły się na naciągach. A bez nich, cóż, nie ma takiego wrażenia i w ogóle obciach. Tu wrażenie jest bardzo pozytywne. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 29 Stycznia 2018 Share Napisano 29 Stycznia 2018 Nie moja tematyka, ale aż miło popatrzeć na tak ładne latadło . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 29 Stycznia 2018 Share Napisano 29 Stycznia 2018 Cudo Kamilu, śledziłem warsztat z zapartym tchem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Stycznia 2018 Share Napisano 29 Stycznia 2018 Model absolutnie genialny. Wspaniałe drewno !! nie mogę się napatrzeć !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Stycznia 2018 Share Napisano 30 Stycznia 2018 Bardzo ładny, drewno piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Stycznia 2018 Share Napisano 30 Stycznia 2018 Nie moja może do końca tematyka,ale model OBŁĘDNY......Ale realistycznie go zrobiłeś...CUDO!!!!!!!..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 30 Stycznia 2018 Share Napisano 30 Stycznia 2018 Ta boazeria jest bezbłędna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 30 Stycznia 2018 Share Napisano 30 Stycznia 2018 Brawo, bardzo mi się podoba. Prowadziłęś warsztat? Jakoś nie mogę znaleźć, a chętnie bym poznał kulisy powstania tej wyścigówki z boazerii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 30 Stycznia 2018 Share Napisano 30 Stycznia 2018 Na drugim forum. Ale i tak większość zdjęć nie wchodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 31 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2018 Na początek dziękuję wszystkim za dobre słowo! Brawo, bardzo mi się podoba. Prowadziłęś warsztat? Jakoś nie mogę znaleźć, a chętnie bym poznał kulisy powstania tej wyścigówki z boazerii... Na drugim forum. Ale i tak większość zdjęć nie wchodzi... Nie prowadziłem warsztatu na żadnym forum, więc jeżeli jakieś zdjęcia "nie wchodzą", to nie do mnie Zdjęcia z warsztatu można zobaczyć na moim profilu na Instagramie: https://www.instagram.com/ktrembacz/ lub na FGM: https://www.facebook.com/groups/fejsbukowa/permalink/422588878137173/ Poniżej kilka (wg mnie) ciekawszych: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 31 Stycznia 2018 Share Napisano 31 Stycznia 2018 Aha, czyli to nie Ty, no to gorąco przepraszam Samolot dość nieczęsty i gdy wspomniałeś o warsztacie, rzeczywiście, poszedłem na łatwiznę stwierdzając, że Twój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 31 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2018 Aha, czyli to nie Ty, no to gorąco przepraszam Samolot dość nieczęsty i gdy wspomniałeś o warsztacie, rzeczywiście, poszedłem na łatwiznę stwierdzając, że Twój Nic się nie stało! Poza tym, to bardzo popularne malowanie tego zestawu Samolot nieczęsty, to prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 2 Lutego 2018 Share Napisano 2 Lutego 2018 no i co tu się dużo rozpisywać poprostu PIĘKNY. Deski to olej czy pastele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 5 Lutego 2018 Autor Share Napisano 5 Lutego 2018 no i co tu się dużo rozpisywać poprostu PIĘKNY. Deski to olej czy pastele? Olej. Wszelkie kredkopodobne materiały okazywały się do tej skali i tak za grube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Lutego 2018 Share Napisano 5 Lutego 2018 drewno w skali od 1 do 100 oceniam na 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 5 Lutego 2018 Autor Share Napisano 5 Lutego 2018 drewno w skali od 1 do 100 oceniam na 100. aż tak? Podeślę jeszcze taki smaczek, którego w galerii nie widać, a jestem z niego szczególnie zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 5 Lutego 2018 Share Napisano 5 Lutego 2018 Drewienko waść opanowałeś perfekcyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi