DarkWing Napisano 10 Lutego 2018 Share Napisano 10 Lutego 2018 Witam Kolejny 1:48. Tym razem F-15C Eagle. Mimo, że to Tamiya, to jednak jest to wypust z "dolnej półki" tego producenta, o czym świadczy niska cena. Spasowanie poszczególnych elementów pozostawia nieco do życzenia jeśli pamięta się czyj to produkt ale ogólnie można powiedzieć, że jest na średnio-dobrym poziomie. Linie podziału blach dość delikatne, miejscami zanikające - wymagały pogłębienia. Kalki dość ubogie - podstawowe napisy eksploatacyjne na kadłubie, brak kalek do rakiet... szkoda. Producent zaproponował model w 3 wersjach oznaczeń, ja wybrałem samolot dowódcy 33-go Taktycznego Skrzydła Myśliwskiego z operacji Pustynna Burza z roku 1991. Malowanie w całości z aerografu farbami Tamiya. Po raz pierwszy zastosowałem specyfik Panel Line i jestem w 100% zadowolony z efektów (dotychczas używałem rozcieńczonej farby akrylowej z różnym skutkiem). Model na szarym tle Model na czarnym tle Na koniec dwie fotki "w terenie" Lot nad zatoką... i nad miastem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Lutego 2018 Share Napisano 11 Lutego 2018 Ładnie i czysto go pomalowałeś, miło się ogląda. Ale gorzej z silnikami, bo one takie ciemne raczej nie są, tam jest trochę przepalony tytan, znacznie jaśniejszy metal. Ale model bardzo udany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biket26 Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Rewelacyjne zdjęcia. Model jak na tak ubogi zestaw wyszedł Ci bardzo ładnie. Jedynie te dysze faktycznie trochę ciemne. Poza tym bardzo ładny modelik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 26 Lutego 2018 Share Napisano 26 Lutego 2018 Ta "Tamiya" to pewnie przepak z Italeri. Twój model, tradycyjnie jak to u Ciebie, czysty w obu modelarskich znaczeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 26 Lutego 2018 Share Napisano 26 Lutego 2018 Ta "Tamiya" to pewnie przepak z Italeri. Na pewno ? https://www.scalemates.com/kits/133899-tamiya-61029-mcdonnell-douglas-f-15c-eagle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor_ Napisano 9 Maja 2020 Share Napisano 9 Maja 2020 Super ! Do jednej rzeczy się można tylko przyczepić - Amerykańskie F-15C/D nigdy nie latały z tymi wynalazkami pod skrzydłami obok zbiorników paliwa - ALQ-119 to wynalazek który jest pod każdym względem słabszy i mniej zaawansowany od systemu ECM który został "wbudowany" w F-15 C/D a potem również do większości A/B użytkowanych przez gwardię. Wykonanie pierwyj sort !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 9 Maja 2020 Share Napisano 9 Maja 2020 Super model! Bardzo dokładne i staranne wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 9 Maja 2020 Share Napisano 9 Maja 2020 Model ładnie zmalowany, jednak nie podobają mi się dysze i metaliczne elementy wokół. Coś w kierunku koloru titanium bądź chrome byłoby o niebo lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 9 Maja 2020 Share Napisano 9 Maja 2020 Super samolot. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 11 Maja 2020 Share Napisano 11 Maja 2020 Zrobiony poprawnie, czysto pomalowany. Przydałoby się trochę zróżnicowania powierzchni, trochę brudu tu i tam, ten czarny łosz w liniach podziału razi. Ogólnie robi bardzo "kartonowe" wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisz76 Napisano 20 Maja 2020 Share Napisano 20 Maja 2020 Cześć. Też go kiedyś zrobiłem. Pomimo negatywnych opinii samego zastawu ja go dobrze wspominam. Dodatkowo od siebie wydrapałem linie podziałowe usterzenia poziomego, wypukłości wygładziłem. Hej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi