xmald Napisano 10 Marca 2018 Share Napisano 10 Marca 2018 Serwus! Już miałem na biurku model Bristol Fightera WnW i spontanicznie postanowiłem rozgrzebać jednak Pezetelkę. Wybrałem model spoza mojej strefy komfortu, ponieważ na Pezetelkę ochotę miałem od dawna. Okazja do podjęcia męskiej decyzji wydaje się najlepsza z możliwych - 100 lecie Lotnictwa Polskiego . Co mi z tego wyjdzie zobaczymy. W modelu wykorzystam: Blachy Parta do P11C + keamy Tablica Yahu Kalki Techmod Silnik, śmigło i osłonę Choroszy Waham się jeszcze co do malowania: Skalski, Król lub Główczyński. Malował będę pomarańczową Hataką. Za wszelkie rady i sugestię będę bardzo wdzięczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 10 Marca 2018 Share Napisano 10 Marca 2018 No to się pomyliłem wpisując się na Dreideckerze... Ale też ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 10 Marca 2018 Share Napisano 10 Marca 2018 Niniejszym zasiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 11 Marca 2018 Share Napisano 11 Marca 2018 Cytat: "Wybrałem model spoza mojej strefy komfortu " Dwa naciagi jednak sa . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 13 Marca 2018 Share Napisano 13 Marca 2018 Kibicuję. Proponowałbym maszynę Króla - moim zdaniem ma najładniejsze godło eskadry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 25 Marca 2018 Autor Share Napisano 25 Marca 2018 Mam w końcu coś do pokazania. Na razie niewiele, choć dość czasochłonna robota sprawiła że efekty niezbyt spektakularne. Silnik od Choroszy chyba odpuszczę, mój jest krzywy i zabawa w prostowanie oraz dopasowanie jest chyba niewarta zachodu. Spróbuję coś wyciągnąć z zestawowego gluta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Na razie niewiele, choć dość czasochłonna robota sprawiła że efekty niezbyt spektakularne. Jak to mówią, dobry żart tynfa wart. "Niezbyt spektakularne", uśmiałem się. Koronkowa robota. Z pozdrowieniami Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Na pewno nie chcesz tego silniczka Vectora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 16 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Dzęki Marcinowi Ciepierskiemu stałem się nie tylko posiadaczem poszukiwanego przeze mnie nosa z Army ale również żywicznych kół oraz świetnego modelu "Jedenastki" do dokończenia. Jeszcze raz Marcinie wielkie dzięki!!! Tymczasem coś tam podziałałem. W kokpicie podczas wklejania w kadłub i ustalania pozycji kilka detali mi się ułamało - do porpawienia po obróbce kadłuba. Wkleiłem także tablicę Yahu - muszę przyznać jestem oczarowany. Najfajniejsza tablica jaką widziałem! Kadłub przygotowałem do transplantacji: Posklejałem też chłodnicę - 50 elementów później miałem takie coś, idealnie nie jest ale i tak moim zdaniem dużo lepiej niż ta z białego metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 16 Kwietnia 2018 Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Kolega taki skromny byc nie musi, fajnie to wyglada. Jak zwykle precyzja bez zarzutu. Gratuluje nosa z Army. Rzecz teraz nie osiągalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 6 Maja 2018 Autor Share Napisano 6 Maja 2018 Dzięki! Nos z żywicy już na miejscu. Trochę zabawy było - w moim modelu połówki kadłuba średnio do siebie pasowały. Żywiczny element natomiast robi robotę! Dodałem blaszki i inne duperelki. Ponitowałem też dziada. Następne foty już pewnie w podkładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 6 Maja 2018 Share Napisano 6 Maja 2018 Kroi sie piękny model, trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Maja 2018 Share Napisano 6 Maja 2018 Wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Maja 2018 Share Napisano 7 Maja 2018 Kozak. Będzie wzór dla potomnych ;) Co to za fajne nitowadło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke-83 Napisano 7 Maja 2018 Share Napisano 7 Maja 2018 To nitowadlo to Rosie the Riveter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 8 Maja 2018 Autor Share Napisano 8 Maja 2018 Wielkie dzięki! Skrzydła doklejone, model dostał też podkład z czarnego surfacera, który zastosowałem aby zaimitować malowanie czarną Pactrą ;o) . Łączenie nosa wymagało jeszcze odrobiny pracy. Przyszedł czas na pierwsze malowanki Ten egzemplarz będzie Stanisława Skalskiego, na zdjęciac widać, że "Jedenastkę" Króla dzięki Marcinowi już mam. Jej foty w galerii wrzucę niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Maja 2018 Share Napisano 8 Maja 2018 Zazdrość. Piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 9 Maja 2018 Share Napisano 9 Maja 2018 Cudo! Jak zwykle zresztą. Do jednego tylko się przyczepię, choć już pewnie "po ptokach": szpara powinna nad statecznikiem, a nie pod nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 9 Maja 2018 Autor Share Napisano 9 Maja 2018 Dzięki! Ze szparą sugerowałem się pewnie niesłusznie eksponatem z MLP z Topshots Kagero ze strony 14, 48, 46, 45, 44. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 9 Maja 2018 Share Napisano 9 Maja 2018 O czym mówicie?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 9 Maja 2018 Autor Share Napisano 9 Maja 2018 O szczelinie między statecznikiem: Czy to znaczy, że w muzealnej coś pozmieniali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 9 Maja 2018 Share Napisano 9 Maja 2018 Jeśli to to, co tu widać, to jest na górze, ale też trochę na dole. Na niewielu zdjęciach widać to tak wyraźnie, może tam jednak były takie osłony, jak w muzealnym, które potem odpadały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 9 Maja 2018 Share Napisano 9 Maja 2018 To nie są żadne szpary i nie brakuje żądnych osłon- statecznik jest przestawialny i jak we wszystkich PZLach to jest po prostu zostawiona dziura na jego ruchy. Z przodu statecznika pod osłoną jest śruba poruszana kółkiem w kabinie, z tyłu jest zawias na którym się odchyla góra-dół. W muzeum jest maksymalnie przekręcony do góry a dziura wtedy jest od dołu. - może być w każdej pozycji w zależności od tego jak go pilot ustawił do wyważenia samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 9 Maja 2018 Share Napisano 9 Maja 2018 Właśnie taką teorię chciałem przedstawić, znaczy, że to się rusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 10 Maja 2018 Share Napisano 10 Maja 2018 Aaa... Takie buty... To ja przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi