Piotr_P Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Witam. Przedstawiam gronu modelarskiemu kolejny skończony model Długo czekał na swoją kolej. Przerażała mnie w nim ilość części i w ogóle jakiś strach przed nim miałem. Na pewno nie chciałem go zepsuć i .......chyba się udało zrobić dobry model Zvezdowy Iskander to ponad 240 części składających się na bardzo dobrze zdetalizowany model. Prawie każda część zawieszenia to osobna część, nawet felgi dwuczesciowe są. Drzwi przedziału bojowego mają dystans między sobą, a nie są klejone ze sobą na styk i jest jeszcze kilka innych smaczków. Ale do końca kolorowo nie jest. Kabina składa sie z 5 osobnych ścianek i po sklejeniu łączenia wymagają szpachlowania. Połączenie kabiny z ramą wydaje się być delikatne,to samo dotyczy obudowy przedziału silnika.Wydaje się ,że coś jest nie tak z poprawnym osiowym zamocowaniu do ramy przedziału silnika. A może ja jestem nieudolny w tym temacie. Plastik wydaje się być trochę figurkowy ale spośród 240 części tylko DWIE uległy pęknięciu podczas wycinaniua. To raczej zaleta tego surowca. Te części to zresztą były dwie poręcze ,które i tak zmieniłem na druciki. Tyle w ramach plusów i minusów które zaobserwowałem podczas budowy. Malowałem wszystko odwrotnie niż poiwinno się malować. Zaczalem odciemnego koloru. Była to Tamiya NATO Black. Najmniej tego koloru go w kamuflażu więc dlatego zacząłem od niego. W ogóle maloiwałem od kolorów gdzie w malowaniu go najmniej. Tak więc po czarnym masowałem go maskami z taśmy Tamiya i na to Ammo of Mig Yellow Grey. Znowu maski z taśmy i ostatni kolor ,ktorego jest najwięcej czyli Ammo of Mig Green Khaki. Weathering ponownie z Oilbrushers . Coraz bardziej lubię ten produkt. Kurz z Oilbruchers Dust wychodzi super. Jest delikatny a jednak widoczny. Nas takim kamo super się prezentuje. A piniższe fotki prezentują skończony model. Pewno pojawię się znim w Bytomiu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Jest moc!!Tylko szwy na oponach walą po gałach!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 17 Marca 2018 Autor Share Napisano 17 Marca 2018 Oj walą . Jakoś nie byłem w stanie ich mądrze usunąć. Jakby ktoś decydowałby się na Zvezde to chyba jednak sugerowałbym zakup żywicznych kółek od Tankograd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Bardzo ładny, taki defiladowy czyścioszek ledwo przykurzony. Elementy ażurowe to plastik czy blaszki? Jeżeli blaszki to zestawowe czy coś dodatkowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 17 Marca 2018 Autor Share Napisano 17 Marca 2018 Dziękuję Jeśli chodzi o siatkę przed wentylatorem z lewej strony to plastikowa siatka ,którą Zvezda daje do zestawu. Trzeba tylko dociąć według szablonu z instrukcji. Prócz zmienionej anteny to reszta zestawowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Fajny, podoba mnie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Mi też się podoba, taki miniaturowy jeździec apokalipsy Jak się stosuje te oilbrushery? To jakieś olejne markery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 17 Marca 2018 Autor Share Napisano 17 Marca 2018 Dzięki Co do oilbrusherów...w zasadzie to bardziej płynne olejne farby. Coś na pograniczu olejnych farb z tuby ,a emalią. Ciężko opisać tak słowami. Jimenez stosuje na "mokro" z thinerem/white spirit, mnie pokazał Rafał 'Buber' Kubić pracę na sucho,która bardziej przypadła mi do gustu. Kilka delikatnych kropek i rozcieranie suchym pędzlem. Na pewno trzeba poćwiczyc bo w pierwszej chwili można się zrazić. Ale efekty naprawdę zadziwiają po jakimś czasie. Efekt kurzu jak na tym Iskanderze czy wcześniejszym AAVP-7mnie pozytywnie zaskoczył i ucieszył. Nawet Dust Deposit tak nie potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Dziękuję, chyba na razie dam sobie spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 17 Marca 2018 Autor Share Napisano 17 Marca 2018 Bład....też się wstrzymywałem....dobre pół roku. Szkoda czasu. Kup jeden na próbę ,a sam zobaczysz. Weź ten Dust i nqwet na starszym modelu poćwicz. Wierz mi ,że warto. Ja już mam w koszyku kolejne oilbrushery i tylko Bytom mnie wstrzymuje z zakupem bo pewno grosz się sprzyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Robi wrażenie, świetny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 18 Marca 2018 Autor Share Napisano 18 Marca 2018 Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Marca 2018 Share Napisano 18 Marca 2018 Model świetny.Co do opon to kiedyś bardzo dawno temu przeczytałem że szwy można usunąć delikatnie papierem ściernym po uprzednim zamrożeniu.Należy oponę na krótko umieść w zamrażarce i jak guma zrobi się twarda to oszlifować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 18 Marca 2018 Autor Share Napisano 18 Marca 2018 O! Ciekawy patent.Trzeba będzie spróbować z innymi oponami bo trochę jeszcze tego czeka w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Marca 2018 Share Napisano 18 Marca 2018 Artykuł dotyczył opon do ciężarówek z Italeri jeśli dobrze pamiętam ale Możesz wypróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Marca 2018 Share Napisano 18 Marca 2018 Bardzo fajny Mi się bardzo podoba, zwłaszcza kamo. gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 18 Marca 2018 Autor Share Napisano 18 Marca 2018 Dzięki. Kamuflaż specjalnie wybrałem efektowny Klasyczne zielone radziecko/rosyjskie pojazdy jeszcze będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 18 Marca 2018 Share Napisano 18 Marca 2018 Chyba pierwszy Iskander Zvezdy na polskim forum. Ta konstrukcja ma w sobie coś eleganckiego. Model ładnie sklejony, świetnie pomalowany i realistycznie przykurzony. Widać że dodałeś drutologie na kabinie co wyszło bardzo na plus. Extra robota..czekamy na kolejne pojazdy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 18 Marca 2018 Autor Share Napisano 18 Marca 2018 Kurczę. Aż tak? Nikt Zvezdy nie pokazywał? Co do drutów to Ty mnie przekonałeś ,żeby nie zostawiać zestawowych. I dobrze ,że przypomniałeś o tych uchwytach pod dachem bo bym pewnie przeoczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Marca 2018 Share Napisano 18 Marca 2018 Na fejsbuczku widziałem i się zachwyciłem. Ty się zachwycam jeszcze raz. Daję OKejkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 18 Marca 2018 Autor Share Napisano 18 Marca 2018 Cieszę się ,że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Marca 2018 Share Napisano 18 Marca 2018 A jest taki Iskander w 1/35 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 Bardzo fajny model super malowanie A jest taki Iskander w 1/35 ? Dopiero będzie od Trumpetera (jak zwykle zresztą ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 19 Marca 2018 Autor Share Napisano 19 Marca 2018 Dzięki Choć raz 1:72 przed 1:35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi