Jump to content

Su-27 Flanker Red 23 Trumpeter 1:32

KRL
 Share

Recommended Posts

Model który nazwałbym odpoczynkowym po ostatnich walkach z wiatrakami i całkiem spora ilością modeli w skali 1:48, postanwiłem w ramach odskoczni i przyjemności skleić coś w skali 1:32.

Najlepiej coś sporej wielkości

W zasadzie wybór był jeden Su-27 jest to już dobrze znany model Trumpetera w skali 1:32, większość z was dobrze zna tem model podobno posiada sporo merytorycznych wad.

Jednak przy moim podejściu do modelarstwa nie mają one większego znaczenia, model w składaniu jest przyzwoity natomiast w kwestii detalu zapewne jest słabszy od modeli Su-27 o Su-33 czy 35 w skali 1:48 nawet nie wspomnę.

Założenie było proste, model miał nie być strasznie styrany choć ma wyglądać na samolot eksploatowany, całość wykoanna bez żadnych dodatków prosto z pudła.

Kalkomanie są nie co kombinowane jest to zbiór kalek z różnych modeli.

Tyle w kwestii wstępu reszta widoczna na fotkach:

5vecDWo.jpg?2VJRsOMi.jpg?20brZ14v.jpg?2p5jTwN0.jpg?2lQw89KM.jpg?2fcOi3LK.jpg?1

I coś od strony silników:

CUWDYGc.jpg?2xVt6Xs5.jpg?1

To bestia musi mieć z 70 cm długości

Malowanie jak zawsze super

Dokłądnie tak jest 70cm - trzeba sporo miejsca na tem model.

Silniki bardzo fajne

Dzięki, pochłonęły sporo czasu.

silniki rewelacja. Reszta ... bardzo przyzwoita, bez przesady, bez przegięć, i schematów... Podoba sie. Dojrzały model. Fajnie, bo bardzo lubie ten samolot.

Troszkę kalki biją po oczach bo jednak te cyfry nie są takie jakie powinny być, i jeśli posiadasz jeszcze gwiazdy to popraw te na stateczniku. Ogólnie patrząc bardzo przyjemny, mógłbyś zdradzić co to za niebieski ten jasny?

Model jest już nie do poprawienia poleciał do Austrii na swoje lotnisko docelowe, w kwestii kolorów ja wszystko dorabiam z mieszalnika więc jedyne co mogę podać to kolor ten jest to odpowiednik oryginalnie dostarczanego koloru Irli 202-27K - jeżeli chcesz mogę sprawdzić ten kolor w labolatorium i podać coś co będzie się mieścić ΔE-1 w RAL lub innym standardzie najłatwiej bedzie odszukać tem kolor w NCS ponieważ Rosjanie zwykle wykorzystują jako podstawę kolory NCS.

Jeszcze raz dziękuję za ciepłe słowa, Przemek te silniki to w mojej opinii najważniejszy elemento w przypadku modelu Su 27 i rodziny. Jak dobrze wyglądają to od razu reszta prezentuje się lepiej.

Niestety trzeba z tym elementem powalczyć.

...te silniki to w mojej opinii najważniejszy elemento w przypadku modelu Su 27 i rodziny. Jak dobrze wyglądają to od razu reszta prezentuje się lepiej.

Niestety trzeba z tym elementem powalczyć.

Wiem, niestety wiem. To mnie deprymuje - inaczej już dawno wziąłbym swojego Flankera na warsztat.

• 2 weeks later...