chudyhunter Napisano 16 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2018 Trochę nadgoniłem z robotą, ale teraz przyszła kolej na całą masę drobiazgów z którymi pewnie będę długo się grzebał. Zdecydowanie muszę ogarnąć kwestię tła i oświetlenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Czerwca 2018 Share Napisano 16 Czerwca 2018 Coraz lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 16 Czerwca 2018 Share Napisano 16 Czerwca 2018 Pieknie! Widzę tu mnóstwo bardzo precyzyjnej roboty i fajne malowanie z wyczuciem realizmu. Ale przy Twoim świetnym rzemiośle w 1/700 te szpary trochę nie ten teges... Spróbuj może powalczyć w tych miejscach jeszcze... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2018 Fakt Super_Hans muszę się za to wziąć. Na żywo aż tak tego nie widać, ale na fotkach bardzo rzuca się w oczy. Trochę z tymi miejscami walczyłem i wyszło jak wyszło. Na szczęście czujne oczy wszystko wypaCzą i bardzo dziękuję za motywują krytykę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 14 Lipca 2018 Autor Share Napisano 14 Lipca 2018 Super_Hans jeszcze raz bardzo dziękuję za motywującą krytykę Nie powiem, że w pewnym momencie chciałem olać szpary łączące pokład z burtami, ale jednak podjąłem ryzyko. Poszła szpachla, odrobina szlifowania, farba, lakier, wash i efekt jest jaki jest. W każdym razie wydaje mi się, że warto było spróbować. Na całe szczęście nic nie uszkodziłem i chyba z tego najbardziej się cieszę Przy okazji podjąłem decyzję, że nie będę dłużej męczył was fotkami z jakimś dziwnym tłem i oświetleniem i zbudowałem oświetlenie . Wymaga małych przeróbek i dopracowania, ale to w przyszłym tygodniu będzie poCzeba jeszcze nowego aparata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 14 Lipca 2018 Share Napisano 14 Lipca 2018 Świetnie to wygląda! Przy linii wodnej będziesz się jeszcze bawił? Jeśli tak to poproszę o delikatne dopieszczenie jej osadem soli i jakąś subtelną zieleniną. P.s. a te kratownice na kominach to takie czyściochy były? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 14 Lipca 2018 Autor Share Napisano 14 Lipca 2018 Linia wodna jest zdecydowanie do dopracowania. Cały czas myślę co i jak tam zrobić, dlatego powoli następują tam zmiany, gdyż boję się zepsuć/przesadzić. Jeśli chodzi o kratownice na kominach, to sprawa wygląda tak. Okręt stał w porcie, wojsko się nudziło, a że wszystkim doskonale wiadomo, że gdy wojsko się nudzi, to ma głupie pomysły, to kapitan kazał wypucować na błysk ot taka historia A tak na poważnie bedo ciorne łod sadzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 14 Lipca 2018 Share Napisano 14 Lipca 2018 Też się zastanawiam jak tą linie zrobić by zdobiła a nie szpeciła mi staTka.. Bazylms umie ładne linie malować.. ale póki co marnuje się chłop przy czołgach.. No ale może coś doradzi.. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 15 Lipca 2018 Autor Share Napisano 15 Lipca 2018 No właśnie Super_Hans, no właśnie... hmmm... CZeba coś wykombinować. Znalazłem kilka fotek gdzie bardzo fajnie jest wykonanie dno, wieć może zaczęrpnę inspirację. WidziałemSuper_Hans, że szukasz fotek to wrzucam, może coś wykorzystasz. A jeśli chodzi o Bazylms , to za kudły i zaciągnąć do statków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 16 Lipca 2018 Share Napisano 16 Lipca 2018 Tego Kongo Hyun Soo Kima już wcześniej widziałem. Szacunek za odważne podejście do tematu dla tego pana ale dno przesadzone wg mnie. Na ostatnim zdjęciu za to też odważnie ale już fajniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lipca 2018 Share Napisano 18 Lipca 2018 E ja to tam zwykły szarak jestem. Gała lepiej doradzi. A u siebie to robiłęm fabrami olejnymi - zielną glony i białą osad z soli. Najpierw małe kropki a potem je pędzlem z twardym włosiem uderzałem prostopadle do kadłuba żeby się rozmazały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 18 Lipca 2018 Autor Share Napisano 18 Lipca 2018 Spoko, dzięki bazylms Coś tam postaram się wykombinować, zobaczymy co wyjdzie. Jeśli efekt będzie mizerny albo nie będzie mnie satysfakcjonował, to zawsze można go w morskich falach Chociaż tak się zastanawiam, czy czasem nie wrzucić go na wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Lipca 2018 Share Napisano 18 Lipca 2018 Hudyhunter, piekne zdjęcia wrzuciłeś !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 19 Lipca 2018 Autor Share Napisano 19 Lipca 2018 spiton zdjęcia ładne, a przydałoby się jeszcze umieć osiągnąć taki efekt pracy ... Takie tam postępy. Doszła mała artyleria i łodzie i łańcuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 19 Lipca 2018 Share Napisano 19 Lipca 2018 Noo Panie! Jest dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Lipca 2018 Share Napisano 19 Lipca 2018 Kawał okrENta. Świetnie wygląda, zalecał bym jednak fotki na białym tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 19 Lipca 2018 Autor Share Napisano 19 Lipca 2018 Obiecuję zaopatrzyć się w białe tło!!! A przy okazji mam pytanie odnośnie olinowania. W jakim powinno być kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 20 Lipca 2018 Share Napisano 20 Lipca 2018 A przy okazji mam pytanie odnośnie olinowania. W jakim powinno być kolorze? To bardzo trudne pytanie, bo w tej skali olinowanie jest trochę umownym dodatkiem. Generalnie, powino byc niezbyt kontrastujace kolorem z bryłą okrętu i trochę bardziej z tłem na jakim go zaprezentujesz. Czyli upraszczajac.. jakieś szare. Unikałbym czarnego. Tu masz foty HMS Belfast - to okręt muzeum z epoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 20 Lipca 2018 Autor Share Napisano 20 Lipca 2018 Ooołkejjj Super_Hans dzięki a liny przy kominach też szare? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 21 Lipca 2018 Share Napisano 21 Lipca 2018 Jakiś ciemno szary pewnie.. Fajne fotki (podrasowane kolorem) dla AngloFilów morskich znalazłem. ŚWIETNA jest ta "wczoraj i dziś" z HMS Victory i Dreadnoughtem.. https://forum.worldofwarships.com/topic/110296-color-pics-of-royal-navy-battleships-image-heavy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 21 Lipca 2018 Autor Share Napisano 21 Lipca 2018 Wielkie dzięki Z pewnością się przydadzą, zwłaszcza że za dwa tygodni ( mam nadzieję że za dwa dotrą do mnie kolejne dwa angole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 21 Lipca 2018 Share Napisano 21 Lipca 2018 dotrą do mnie kolejne dwa angole Hej, a jakie to będą okręty Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 21 Lipca 2018 Autor Share Napisano 21 Lipca 2018 Gała i Hans tak zachwalali Flajhałki, że postanowiłem nabyć drogą zakupu takie cudeńka: - Flyhawk 1112S - 1:700 HMS Naiad Light Cruiser 1940 (Limited Version) + drewniany poklad - Flyhawk FH1117S 1/700 HMS Prince of Wales Dec.1941- że wszystkimi dodatkami i drewnianym podkładem No i przy okazji, by dwa razy nie zamawiać zakupiłem drewniany poklad i blachy do FUSO Tak więc jest co robić i mam okrętów chyba na kolejny rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 21 Lipca 2018 Share Napisano 21 Lipca 2018 O to wypas, Flyhawk robi teraz chyba najlepsze jakościowo modele okrętów To już nie mogę się doczekać na warsztaty, będziem kibicować Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 21 Lipca 2018 Share Napisano 21 Lipca 2018 @chudyhunter-a gdzie zamawiasz flyhawki? Też się noszę z zakupem jakiegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi