abtb Napisano 1 Kwietnia 2018 Share Napisano 1 Kwietnia 2018 Witam Przedstawiam kolejną galerię Beaufigtera. Tym razem wersja TF.10 (tzw. "późny") Model powstał z bardzo przyjemnego w budowie zestawu Airfixa Model przedstawia samolot biorący udział w operacji "Firedog" - operacji przeciwko partyzantce malajskiej trwającej od maja do grudnia 1949 roku.Powstanie malajskie trwające od 1948 roku do 1960 zakończyło się porażką partyzantów. I czas na galerię końcową 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Kwietnia 2018 Share Napisano 3 Kwietnia 2018 Podoba mi się, ciekawe malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 3 Kwietnia 2018 Share Napisano 3 Kwietnia 2018 Bardzo się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 Kapiąc i szuflując forum natknąłem się na to coś, a to coś ma czarny spód przed którymś gdzieś tam indziej przy innej okazji strasznie się broniłeś. Myślę że teraz po tych nastu jak nie dziesięciu modelach dalej z owym tematem byś sobie bardzo dobrze poradził 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Listopada 2021 Autor Share Napisano 23 Listopada 2021 Ooo, to ja coś takiego kiedyś zrobiłem? Bardzo mi się podoba ta informacja - "trzy lata później" Miałem wtedy fazę na Beau. Nawet chyba jakiś ciekawy egzemplarz do badań radaru ASV udało mi się z airfixowego zestawu ulepić Piękne czasy modelarskiej beztroski Ciekawe kto, coś jeszcze odkopie A koledze rudemu0007 przyznaję "Złotą Łopatę Archeologa Roku" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 Bardzo ładnie pomalowany czyścioch. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 O, fajny, nietypowy. BTW, czy ktoś zrobi w końcu Mk.II w najpopularniejszych skalach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 24 Listopada 2021 Share Napisano 24 Listopada 2021 Tę fotkę widzę, a zdjęć z galerii niestety nie. A szkoda. Będę musiał na innym komputerze oglądnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obłok Napisano 24 Listopada 2021 Share Napisano 24 Listopada 2021 Jeśli się "przyczepiać" to bym trochę przybrudził dodatkowy zbiornik podwieszany. Trochę nie przekonują mnie boczne wzmocnienia oszklenia kabiny strzelca, ale w tej skali to pewnie nie byłoby widać gdyby nie dobre makro. Ogólnie ciekawie, konsekwentnie wykonany, dobrze zmalowany. Robią robotę kratki we wlotach do chłodnic. Szacun... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obłok Napisano 24 Listopada 2021 Share Napisano 24 Listopada 2021 (edytowane) W dniu 23.11.2021 o 19:32, barszczo napisał: czy ktoś zrobi w końcu Mk.II w najpopularniejszych skalach? W 1/72 High Planes Models robi nawet Mk. V, ale trzeba by sprowadzać z Australii, a i trudna to walka. Na dowód wrzucam fotkę tego co u mnie na półce: Edytowane 24 Listopada 2021 przez obłok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Listopada 2021 Autor Share Napisano 24 Listopada 2021 To może i ja się wypowiem Model jest jaki jest i żeby go ocenić prawidłowo to trzeba się cofnąć w czasie o 3 lata i z tej perspektywy go oceniać. Oczywiście nie bronię się tutaj przed uwagami, tym bardziej że powstał on w chwili gdy tak naprawdę zaczynałem przygodę z preszejdingiem, cieniowaniem i łoszami. Dziś sam patrzę na niego z przymrużeniem oka i stwierdzam, że dziś, wiele rzeczy wykonałbym zupełnie inaczej. A szczególnie malowanie, a już bardzo szczególnie czarnego dołu. Dziękuję za uwagi i opinie I wielkie dzięki Kamilowi za to, że odkopał ten temat. I że w ogóle chciało mu się "kopać" tak głęboko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Listopada 2021 Autor Share Napisano 24 Listopada 2021 14 godzin temu, GreGG24 napisał: Tę fotkę widzę, a zdjęć z galerii niestety nie Postaram się coś z tym zrobić. Ale nic nie obiecuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 24 Listopada 2021 Share Napisano 24 Listopada 2021 W dniu 23.11.2021 o 13:27, abtb napisał: A koledze rudemu0007 przyznaję "Złotą Łopatę Archeologa Roku" A może "Nekromanta roku"?? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi