majkel1 Napisano 2 Kwietnia 2018 Share Napisano 2 Kwietnia 2018 Witam! Po dość długim czasie od warsztatu publikuję galerię PanzerIII Jak zwykle zaczynamy od filmu I jaszcze kilka zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Kwietnia 2018 Share Napisano 2 Kwietnia 2018 Fajnie styrany, podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 2 Kwietnia 2018 Share Napisano 2 Kwietnia 2018 Robi wrażenie, i zdjęcia i film. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 2 Kwietnia 2018 Share Napisano 2 Kwietnia 2018 Super sprawa taki modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Kwietnia 2018 Share Napisano 2 Kwietnia 2018 Świetny. I zdumiewa jak wiele ruchomych części udało Ci się w niego napakować. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel1 Napisano 2 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2018 Dzięki No myślę, że jak trójkę zrobiłem to resztę też dam radę. Jeśli ktoś zauważył to w tle (na filmie) widać wieżę do Abramsa. Tu tak jak w leośku będzie błysk z armaty, cofająca się lufa i stabilizacja armaty w dwóch osiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Kwietnia 2018 Share Napisano 3 Kwietnia 2018 rewelacja. Pieknie pomalowany. Swietnie wymyslony strzał. Bardzo przekonujący !! Napisz prosze na podstawie czego zbudowałes elektronike ?? to jakies Ardwino ?? Pieknie jeździ i ma znakomite dźwieki. Jestem pod duzym wrażeniem. Czy przekładnie robisz sam ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 3 Kwietnia 2018 Share Napisano 3 Kwietnia 2018 Piękna sprawa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel1 Napisano 3 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2018 Witam Kolega Spiton widzę ma wiele pytań. Proponuję odnaleźć warsztat tegoż modelu. Pokrótce to: 1. Elektronika jest kupowana gotowa-firma Clark Model z Tajwanu. Wersja bez stabilizacji armaty koszt 85$(4x5 cm i około 1cm wysokości). W zestawie przewody. 2. Przekładnie też kupowane gotowe sklep Botland silniki Pololu. Przekładnie o różnych przełożeniach. Tu do napędu modelu ok.120 obr./min(nie pamiętam dokładnie), a do wieży 50, ale to trochę za szybko jak na model z wwII. 3. Płytka generuje odrzut samoczynnie można go nawet regulować. Płytka posiada wiele opcji niewykorzystanych w tym modelu jak miganie diodą LED przy wystrzale z armaty i MG, symulacje odrzutu samej lufy armaty, światła drogowe. W droższej wersji jest stabilizacja armaty w dwóch osiach(170$ na stronie są wersje z dźwiękiem dla Leo1 i 2 oraz M1a1 Abrams, ale myślę, że dałoby się zamówić z inną ścieżką dźwiękową z tych dostępnych). Może również współpracować z systemami bitewnymi Tamiya lub Heng Long. 4.Sterowanie RC na podstawie zwykłego modelarskiego zestawu nadajnik odbiornik 2,4GHz(u mnie to FS-T6(odbiornik R6B) firmy FlySky, ale teraz polecał bym zestaw i6 gdyż współpracuje on z nowymi odbiornikami S.BUS(znacznie mniejszymi). Ta technologia jest teraz wprowadzana w Clark model. Nadajnik stale ten sam dokupuje się tylko odbiornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 4 Kwietnia 2018 Share Napisano 4 Kwietnia 2018 Brawo. Bardzo fajnie pomalowany i podniszczony- no ale nie ukrywam, głównie gapiłem się jak jeździ i hałasuje Z dużą przyjemnością się gapiłem ;) Ciekawe, czy do serii mengowych tanków z serii Toons też ktoś wypuści elektronikę. Byłaby niezła komedia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 4 Kwietnia 2018 Share Napisano 4 Kwietnia 2018 Super . Nie dość, że bogate "wnętrze" tak wiele potrafi ( porusza się jak "żywy" ), to jak dla mnie pięknie zmalowany i wyeksploatowany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi