majkel1 Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 Witam! Po dość długim czasie od warsztatu publikuję galerię PanzerIII Jak zwykle zaczynamy od filmu I jaszcze kilka zdjęć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 Fajnie styrany, podoba się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 Robi wrażenie, i zdjęcia i film. Gratuluję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0281 Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 Super sprawa taki modelik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 Świetny. I zdumiewa jak wiele ruchomych części udało Ci się w niego napakować. Gratuluję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkel1 Posted April 2, 2018 Author Share Posted April 2, 2018 Dzięki No myślę, że jak trójkę zrobiłem to resztę też dam radę. Jeśli ktoś zauważył to w tle (na filmie) widać wieżę do Abramsa. Tu tak jak w leośku będzie błysk z armaty, cofająca się lufa i stabilizacja armaty w dwóch osiach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 rewelacja. Pieknie pomalowany. Swietnie wymyslony strzał. Bardzo przekonujący !! Napisz prosze na podstawie czego zbudowałes elektronike ?? to jakies Ardwino ?? Pieknie jeździ i ma znakomite dźwieki. Jestem pod duzym wrażeniem. Czy przekładnie robisz sam ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Piękna sprawa! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkel1 Posted April 3, 2018 Author Share Posted April 3, 2018 Witam Kolega Spiton widzę ma wiele pytań. Proponuję odnaleźć warsztat tegoż modelu. Pokrótce to: 1. Elektronika jest kupowana gotowa-firma Clark Model z Tajwanu. Wersja bez stabilizacji armaty koszt 85$(4x5 cm i około 1cm wysokości). W zestawie przewody. 2. Przekładnie też kupowane gotowe sklep Botland silniki Pololu. Przekładnie o różnych przełożeniach. Tu do napędu modelu ok.120 obr./min(nie pamiętam dokładnie), a do wieży 50, ale to trochę za szybko jak na model z wwII. 3. Płytka generuje odrzut samoczynnie można go nawet regulować. Płytka posiada wiele opcji niewykorzystanych w tym modelu jak miganie diodą LED przy wystrzale z armaty i MG, symulacje odrzutu samej lufy armaty, światła drogowe. W droższej wersji jest stabilizacja armaty w dwóch osiach(170$ na stronie są wersje z dźwiękiem dla Leo1 i 2 oraz M1a1 Abrams, ale myślę, że dałoby się zamówić z inną ścieżką dźwiękową z tych dostępnych). Może również współpracować z systemami bitewnymi Tamiya lub Heng Long. 4.Sterowanie RC na podstawie zwykłego modelarskiego zestawu nadajnik odbiornik 2,4GHz(u mnie to FS-T6(odbiornik R6B) firmy FlySky, ale teraz polecał bym zestaw i6 gdyż współpracuje on z nowymi odbiornikami S.BUS(znacznie mniejszymi). Ta technologia jest teraz wprowadzana w Clark model. Nadajnik stale ten sam dokupuje się tylko odbiornik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDisneyland Posted April 4, 2018 Share Posted April 4, 2018 Brawo. Bardzo fajnie pomalowany i podniszczony- no ale nie ukrywam, głównie gapiłem się jak jeździ i hałasuje Z dużą przyjemnością się gapiłem ;) Ciekawe, czy do serii mengowych tanków z serii Toons też ktoś wypuści elektronikę. Byłaby niezła komedia ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rack Posted April 4, 2018 Share Posted April 4, 2018 Super . Nie dość, że bogate "wnętrze" tak wiele potrafi ( porusza się jak "żywy" ), to jak dla mnie pięknie zmalowany i wyeksploatowany . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts