Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Po dość długim czasie od warsztatu publikuję galerię PanzerIII

Jak zwykle zaczynamy od filmu

I jaszcze kilka zdjęć

uc?export=download&id=1KFkuBtVsCfHbZqELoemxdz4bniPmjoEx

uc?export=download&id=1Us0hTNN-9qlkjI8Btbs19KFMn_Y9WWyZ

uc?export=download&id=17fbEa3wCdRlbSIADRnMug716aFePCMBA

uc?export=download&id=1myV1a0LLi4A8q3ddkGh8DfXUtR3OedAo

uc?export=download&id=1fpepIBxeo4rVJ52JyTgO0FYaOKDKq4Fk

uc?export=download&id=1B2O_9QbICKEdelHUvT0C_8HmjWW8SAhL

uc?export=download&id=15Tbi2wTPjOsuv1xS9sphIz5KYuVlLAC8

uc?export=download&id=1BStkHfJfEcuMR-PPD3TVQ1_41RDjJ0MB

Napisano

Dzięki

No myślę, że jak trójkę zrobiłem to resztę też dam radę. Jeśli ktoś zauważył to w tle (na filmie) widać wieżę do Abramsa. Tu tak jak w leośku będzie błysk z armaty, cofająca się lufa i stabilizacja armaty w dwóch osiach.

uc?export=download&id=0B9YTrXFTZ-LZLWJBNEQySkFrVWs

Napisano

rewelacja. Pieknie pomalowany. Swietnie wymyslony strzał. Bardzo przekonujący !! Napisz prosze na podstawie czego zbudowałes elektronike ?? to jakies Ardwino ?? Pieknie jeździ i ma znakomite dźwieki. Jestem pod duzym wrażeniem. Czy przekładnie robisz sam ??

Napisano

Witam

Kolega Spiton widzę ma wiele pytań. Proponuję odnaleźć warsztat tegoż modelu.

Pokrótce to:

1. Elektronika jest kupowana gotowa-firma Clark Model z Tajwanu. Wersja bez stabilizacji armaty koszt 85$(4x5 cm i około 1cm wysokości). W zestawie przewody.

2. Przekładnie też kupowane gotowe sklep Botland silniki Pololu. Przekładnie o różnych przełożeniach. Tu do napędu modelu ok.120 obr./min(nie pamiętam dokładnie), a do wieży 50, ale to trochę za szybko jak na model z wwII.

3. Płytka generuje odrzut samoczynnie można go nawet regulować. Płytka posiada wiele opcji niewykorzystanych w tym modelu jak miganie diodą LED przy wystrzale z armaty i MG, symulacje odrzutu samej lufy armaty, światła drogowe. W droższej wersji jest stabilizacja armaty w dwóch osiach(170$ na stronie są wersje z dźwiękiem dla Leo1 i 2 oraz M1a1 Abrams, ale myślę, że dałoby się zamówić z inną ścieżką dźwiękową z tych dostępnych). Może również współpracować z systemami bitewnymi Tamiya lub Heng Long.

4.Sterowanie RC na podstawie zwykłego modelarskiego zestawu nadajnik odbiornik 2,4GHz(u mnie to FS-T6(odbiornik R6B) firmy FlySky, ale teraz polecał bym zestaw i6 gdyż współpracuje on z nowymi odbiornikami S.BUS(znacznie mniejszymi). Ta technologia jest teraz wprowadzana w Clark model. Nadajnik stale ten sam dokupuje się tylko odbiornik.

Napisano

Brawo. Bardzo fajnie pomalowany i podniszczony- no ale nie ukrywam, głównie gapiłem się jak jeździ i hałasuje Z dużą przyjemnością się gapiłem ;)

Ciekawe, czy do serii mengowych tanków z serii Toons też ktoś wypuści elektronikę. Byłaby niezła komedia ;)

Napisano

Super .

Nie dość, że bogate "wnętrze" tak wiele potrafi ( porusza się jak "żywy" ), to jak dla mnie pięknie zmalowany i wyeksploatowany .