DamianosPL Napisano 19 Maja 2018 Share Napisano 19 Maja 2018 Witam jestem tu po raz pierwszy na tym forum. Jestem początkującym i mam za sobą kilka modeli , ale dzisiaj chciałbym wam zaprezentować oto ten model. Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 20 Maja 2018 Autor Share Napisano 20 Maja 2018 Prace na dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 21 Maja 2018 Autor Share Napisano 21 Maja 2018 Prace na dzisiaj. Jutro malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 21 Maja 2018 Share Napisano 21 Maja 2018 Widzę, że robisz sobie mały zestaw bitwy o Anglię. Tu warsztat Spita, a jednocześnie Meser powstaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 21 Maja 2018 Share Napisano 21 Maja 2018 Ale szpachle i materiały ścierne się kłaniają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 22 Maja 2018 Share Napisano 22 Maja 2018 Taka nieśmiała uwaga z mojej strony.Zwolnij trochę tempo.Zaszpachluj ślady łączeń i na pewno model na tym zyska.To samo przy modelu Me 109.Oczywiście zrobisz jak uważasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Maja 2018 Share Napisano 22 Maja 2018 A co z malowaniem kokpitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 22 Maja 2018 Share Napisano 22 Maja 2018 Niezależnie od tego, jak to jest przygotowane, złożone i pomalowane, popatrzcie jaki ten facet (pilot, oczywiście) jest wyluzowany. Ręce złożone na udach, stopy na podłodze, oczy zamknięte... "autonomiczny" Spitfire? Tak jak koledzy piszą: zbyt szybko pracujesz, przez co efekt jest słaby jakościowo i - zdaję się - tracisz w ten sposób to, co w modelarstwie najważniejsze. Moim zdaniem, rzecz jasna. Z pozdrowieniami Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 22 Maja 2018 Share Napisano 22 Maja 2018 (...) popatrzcie jaki ten facet (pilot, oczywiście) jest wyluzowany. Ręce złożone na udach, stopy na podłodze, oczy zamknięte... "autonomiczny" Spitfire? W moim odczuciu, rozgląda się wokół i jest trochę przybity... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 22 Maja 2018 Autor Share Napisano 22 Maja 2018 Ale szpachle i materiały ścierne się kłaniają.... Całą szpachlę prawie wydałem na nie udany model revella po reboxie otwieram pudełko a tam instrukcja z modelu od Lindebrga :(. Model to był X3 Stiletto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 22 Maja 2018 Autor Share Napisano 22 Maja 2018 A co z malowaniem kokpitu? Wkleiłem szybę i kokpitu prawie nie widać. Dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 22 Maja 2018 Share Napisano 22 Maja 2018 Ale prawie robi wielką różnicę. . Trochę wolniej .Kup nową szpachlówkę a na pewno model będzie lepiej wyglądał.To nie wyścigi. Gdybyś nie miał pilota w środku to ładnie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Maja 2018 Share Napisano 22 Maja 2018 prawie robi wielką różnicę. Leży żona na łóżku i mówi: - Jak tak leżę to mam prawie płaski brzuch! Mąż odpowiada - PRAWIE robi wielką różnicę! Panowie, na spokojnie. Zapomniał wół jak cielęciem był? Za n-tym razem i kokpit się okrasi, i szpachla z papierścieruchem się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 22 Maja 2018 Share Napisano 22 Maja 2018 Dobre bardzo dobre. Nic złego nie miałem na myśli. Oczywiście Tomaszu masz rację każdy z nas tak zaczynał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 22 Maja 2018 Share Napisano 22 Maja 2018 Całą szpachlę prawie wydałem na nie udany model revella po reboxie otwieram pudełko a tam instrukcja z modelu od Lindebrga :(. Model to był X3 Stiletto Śmiechłem i padłem A na serio: Nie rażą Cię te wypływki z kleju i ten Rów Mariański na okaptowaniu silnika? Albo odstająca chłodnica? Tak jak piszą koledzy zwolnij, spokojnie, niech wyschnie, potem oszlifuj, wyszpachluj, znów oszlifuj. Model dużo zyska, a elementy zewnętrze są najbardziej widoczne. I przytaczane już zdjęcie jeźdźca w siodle. Jemu pilnik by też nie zaszkodził - widać szew po łączeniu form. A celownik przemaluj, ten ukośny górny element to w oryginale szkło, więc jak już to srebrnym. Nie zrażaj się, wolniej a dokładniej i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 23 Maja 2018 Autor Share Napisano 23 Maja 2018 Widzę, że robisz sobie mały zestaw bitwy o Anglię. Tu warsztat Spita, a jednocześnie Meser powstaje. Te dwa modele zaliczają sie do bitwy pod Anglię? Jeszcze ten spitfire z polskim malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 23 Maja 2018 Share Napisano 23 Maja 2018 Widzę, że robisz sobie mały zestaw bitwy o Anglię. Tu warsztat Spita, a jednocześnie Meser powstaje. Te dwa modele zaliczają sie do bitwy pod Anglię? Jeszcze ten spitfire z polskim malowaniem Czy kolega ogóle zna znaczenie Bitwy o Anglię? I w jakim okresie się odbywała? Trochę historii nikomu nie zaszkodzi. A spit w wersji IX w oznaczeniach PFT to na pewno razem z harrierem brały udział w Bitwie o Anglie . https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Bitwa_o_Anglię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 29 Maja 2018 Autor Share Napisano 29 Maja 2018 Juz niedługo wiecej fotek jak sie wyrobie bo mam za dużo tych modeli, a modele sobie sklejam w weekendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi