Stojkovic Napisano 1 Czerwca 2018 Share Napisano 1 Czerwca 2018 Witajcie, Jako, że warsztat nie lubi przestojów, biorę się za Mardera III w wersji H o nazwie własnej "Lausbub" - czyli we frywolnym tłumaczeniu chłopiec łobuziak. Jako baza posłuży mi Dragon 6331. Na razie tradycyjnie zacząłem od podwozia i ułożenia gęsi. Będzie się działo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 1 Czerwca 2018 Share Napisano 1 Czerwca 2018 No to nudny etap wykonany, bede tu zagladac, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Czerwca 2018 Share Napisano 1 Czerwca 2018 Zrobiłeś zwisy, ale brakuje tak charakterystycznego za drugą rolką podtrzymującą. Za to masz jakiś nienaturalny przed pierwszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 3 Czerwca 2018 Share Napisano 3 Czerwca 2018 Będę zaglądać, gdyż u mnie na warsztacie podobny pojazd się tworzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 3 Czerwca 2018 Share Napisano 3 Czerwca 2018 Z miłą chęcią popatrzę. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 3 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2018 O, jak jest meser na pokładzie, to już szykuje notes do wpisywania przeróbek i poprawek jakich trzeba dokonać. Generanie mam takie spostrzeżenie, że dużo więcej w sieci jest fotek Mardera III z tym ruskim działem 76,2 mm i inną zabudową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2018 Witajcie. Póki co wykonałem wnętrze pojazdu, którego i tak pewnie niewiele co będzie widać... To na razie na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 15 Czerwca 2018 Share Napisano 15 Czerwca 2018 Cos wolno to idzie, fajny model wiec jazda do roboty! ps Co to za farbka na luski, bo wyglada tak w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Listopada 2018 Autor Share Napisano 16 Listopada 2018 Farba na łuski jest z zewstawu AK Interactive - brass Powoli wracam do tematu budowy. Działam aktualnie w temacie oporządzenia na błotnikach. Skrzynka już gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 4 Marca 2019 Autor Share Napisano 4 Marca 2019 Skoro skończyłem M113 czas najwyższy na kolejne etapy prac z Marderem. Osłona wraz z działem na sucho dla lepszego efektu. Model gotowy do podkładu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 5 Marca 2019 Share Napisano 5 Marca 2019 Żeby nie było że nie zaglądałem - - tej szpary tam być nie powinno , a jest po obu stronach. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Marca 2019 Autor Share Napisano 5 Marca 2019 (edytowane) Nie zwróciłem na to uwagi. Dragon zatem dał ciała, bo dwa łaczniki tych płyt sa grube jak sama płyta, nie ma możliwości ustawienia jej w taki sposób by tej szpary nie było. Chyba że się spiłuje do zola. Te elementy sa po prostu za grube..:/ Skoro już tu jesteś to potwierdź moje przypuszczenia, że jesli wybiorę kolor bazowy Panzergrey to wnętrze przedziału bojowego było tez w panzergrey a nie cremweiss? Chodzi mi o wewnętrzną część budy na działo. Edytowane 5 Marca 2019 przez Stojkovic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 5 Marca 2019 Share Napisano 5 Marca 2019 Ja Ci Łukaszu potwierdzam. Wszystkie przedziały bojowe otwarte były w kolorze bazowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 5 Marca 2019 Share Napisano 5 Marca 2019 6 godzin temu, Stojkovic napisał: ... potwierdź moje przypuszczenia, że jesli wybiorę kolor bazowy Panzergrey to wnętrze przedziału bojowego było tez w panzergrey... . Potwierdzam. 3 godziny temu, enten napisał: Wszystkie przedziały bojowe otwarte były w kolorze bazowym. Dokładnie TAK. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Marca 2019 Autor Share Napisano 6 Marca 2019 Dzięki, zatem na spokojnie działam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 6 Marca 2019 Share Napisano 6 Marca 2019 można wiedziec jak tak ładnie pobrudziłeś podłogę? w swoim pz1 będe sie za to bral i szukam wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Marca 2019 Autor Share Napisano 6 Marca 2019 Po położeniu szarego podkładu poszedł cremweiss od AK interactive jako kolor wnętrza. Następnie wash brązowy i pigmenty ciemne w okolicach nóg gdzie siedział kierowca, jaśniejsze w kątach jako zachnięte błoto i kurz. Obicia z pędzla kolorem chipping color od MIG Ammo. Jako wisienka na torcie poszedł pigment w stalowym kolorze jako przetarcia metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 6 Marca 2019 Share Napisano 6 Marca 2019 Thx za info:) to jeszcze pyt: pigment nakładany 'na sucho' czy jakimś binderem/rozpuszczalnikiem? A jeśli tak to w jakiej kolejności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Marca 2019 Autor Share Napisano 6 Marca 2019 Nakładam zawsze na sucho, potem white spirit na to (zmoczyc lekko) i wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Marca 2019 Autor Share Napisano 9 Marca 2019 Połozony podkład i minia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Marca 2019 Autor Share Napisano 12 Marca 2019 Na modelu jest juz warstwa bazowa Panzergrey. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 12 Marca 2019 Share Napisano 12 Marca 2019 Mam wrażenie, że leci Ci kaszka z aerka - może za mało rozcieńczalnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Marca 2019 Autor Share Napisano 12 Marca 2019 Możliwe, że to kwestia użycia rozpuszczalnika vallejo zamiast dedykowanego do tamki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 12 Marca 2019 Share Napisano 12 Marca 2019 A nie jest on trochę za ciemny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Marca 2019 Autor Share Napisano 12 Marca 2019 Na to pójdzie zimowe kamo, więc nie rozjaśniałem specjalnie zbytnio, co by nie psuć kontrastu z białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi