Wojtek Tul Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 Ładny zestawik Torni, szczególnie ta naczapa podpięta, robi wrażenie całego tego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 3 Marca 2008 No coś pięknego. jeszcze tylko koparka i nie będzie można od niego oczu oderwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 Bardzo fajnie go upierdzieliles. Tak w sam raz. Realistycznie to wyglada. Blachy kleje CA Pattexu. Trzymaja sie bez problemu. Moze te Twoje byly lekko tluste i dlatego nie chcialo ich zlapac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 Bardzo ładny model:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Marca 2008 Autor Share Napisano 3 Marca 2008 Dzięki Panowie Moze te Twoje byly lekko tluste i dlatego nie chcialo ich zlapac? Zanim co kolwiek z nimi robiłem to najpierw odtłusciłem je benzyną ekstrakcyjną. Wina chyba musi leżeć po stronie kleju bo i elementy plastikowe nie chcą sie za bardzo trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 4 Marca 2008 Share Napisano 4 Marca 2008 Suuuper , bardzo ładne ślady eksploatacyjne naczepy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 4 Marca 2008 Share Napisano 4 Marca 2008 O kurcze, b. ładnie Andrzeju Ach te ślady eksploatacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 4 Marca 2008 Share Napisano 4 Marca 2008 Wow ale cudny brudzing, zestaw naprawde robie wrażenie, czekam na komplet z koparką, powodzenia. Kup sobie patex SOS, ja tym kleiłem blaszki i naprawde mocno mi się to trzyma, i nic nie odłuszczałem, tylko je po sklejeniu przetarłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 No brawo! Kapitalnie zestaw się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Marca 2008 Autor Share Napisano 6 Marca 2008 Dzięki koledzy za Wasze opinie Kabina jest zamontowana już na stałe (jest uchylana), na dachu zamontowałem szperacz i klimę, lusterka i ich ramiona przeleciałem matem bo zabardzo się błyszyły. Wyciągarka z podłączonymi przewodami też jest już stoi na swoim miejscu. Odnalazłem przedni wał napędowy i podłączyłem go do silnika a do skrzyni dźwignię zmiany biegów oraz kilka drobiazgów pod podłogę kabiny. Trochę upierdzieliłem łyżkę i podwozie koparki, na fotkach wygląda to troche inaczej niż w realu ale i tak jeszcze czeka mnie przy tym trochę pracy. Brudzing zostawiłem do całkowitego wyschnięcia i zabrałem się za górę koparki. Po bokach wysięgnika (czy jak to tam sie nazywa) dorobiłem sztywne przewody hydrauliczne do, których podpiąłem przewody elastyczne. W rezultacie poszło na ten cel ponad 1,5 m. wężykyka i niestety brakło mi go na podpięcie dolnych siłowników Starczy tego gadania, a teraz zapraszam do komentowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 No brudzing koparki fantastyczny! Zresztą cały zestaw wygląda kapitalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 SUPER!!! Bardzo mi sie podoba uwalona łyza, moze nawet az za bardzo ciemna ale tak jak pisales na fotce wyglada inaczej niz w realu, ładny zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Marca 2008 Autor Share Napisano 6 Marca 2008 Dzięki Heh w realu łyżka jest nawet ciemniejsza (jak i cały brudzing), a wzorowałem sie na tej łyżce: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 6 Marca 2008 Witam. Nieźle to wygląda. Gąsienice, też będą ubłocone, czy pozostaną takie jakie są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Marca 2008 Autor Share Napisano 6 Marca 2008 Witam.Nieźle to wygląda. Gąsienice, też będą ubłocone, czy pozostaną takie jakie są? Coś z nimi muszę zrobić bo w tej chwili niebardzo one mi się widzą Błota za dużo nie mogę na nie dać bo jak by nie było koparka ma być na naczepie a nie w polu, ale coś wymyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 Nie no... pełen prfesjonalizm. Brudzing jest super. Gąsienice przykurz i w ich łączenia dodaj trochę "imitacji piachu" (nie wiem jak to się zwie ), a będzie dobrze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 Torni kawał dobrej roboty cóż więcej pisać. Mam jednak pytanie, wiem, że sa to wszystko przymiarki do zdjęć, ale zawsze ustawiałes koparke przodem do kierunku jazdy, a czy ona czasem nie powinna stać odwrotnie? Pozdr. Oskar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 Super nie wiem co mam mówić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 i do teraz jej szukam. Normalnie mnie zatkało nie wiem co napisać "Cud,miód i orzeszki" Andrzeju zrób foty na dworze to pewnie kilka osób będzie miało problem z rozpoznaniem tego czy jest to model czy też prawdziwy zestawik Jeszcze raz chylę czoło przed mistrzem Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Marca 2008 Autor Share Napisano 6 Marca 2008 Jeszcze raz wielkie dzięki za komentarze zawsze ustawiałes koparke przodem do kierunku jazdy, a czy ona czasem nie powinna stać odwrotnie? Jak widać na załączonych fotkach koparka niekoniecznie musi stać na naczepie tyłem do kierunku jazdy. Po za tym tak mi jest wygodniej ustawiać ją ponieważ naczepa to taki kurdupel, że gdyby koparka stała tyłem do przodu to ramię wysiegnika wystawało by za nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 Genialny model. Nasuwa mi się jedno pytanie: ile modeli złożyłeś, żeby dojść do takich umiejętności i ile lat Ci to zajęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 ...ile modeli złożyłeś, żeby dojść do takich umiejętności i ile lat Ci to zajęło? On już chyba takich rzeczy nie pamięta PS No wszystko rzeczywiście pięknie wygląda, naprawdę zestaw robi wrażenie, zwłaszcza teraz ze śladami eksploatacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Marca 2008 Autor Share Napisano 7 Marca 2008 ...ile modeli złożyłeś, żeby dojść do takich umiejętności i ile lat Ci to zajęło? On już chyba takich rzeczy nie pamięta Pewnie, że nie pamiętam, no bo i kto by spamietał ile modeli skleił w przeciagu 38 lat Taj jak wyżej napisałem, modele sklejam około 38-39 lat (większość to karton), a plastikami tak na poważne zająłem się jakieś 4 lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 Modeli piękny chciał bym go zobaczyć w realu Od takich ludzi idzie się co nie co nauczyć. PS>Mam nadzieję że w Rudzie albo Krakowie kolega zaprezentuje swoje dzieło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 ...ile modeli złożyłeś, żeby dojść do takich umiejętności i ile lat Ci to zajęło? On już chyba takich rzeczy nie pamięta PS No wszystko rzeczywiście pięknie wygląda, naprawdę zestaw robi wrażenie, zwłaszcza teraz ze śladami eksploatacji Dobre Marcin, dobree A ja uważam, że ten cały zestaw jest pod but Syf, kiła i mo moooogiła! Czytaj: Ja też chce takieeee... Andrzej- ty wiesz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi