matejson Napisano 11 Sierpnia 2018 Share Napisano 11 Sierpnia 2018 Czołgiem, Dawno nic na warsztat nie wrzucałem. Taki model współczesnej konstrukcji działa samobieżnego Akacja (2С3 Ака́ция) z frontu na ukrainie. Model to żywica z Balaton Model prosto z pudełka. Łatwo sklejalny jak widac, polecam gorąco. Pozdrowionka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 11 Sierpnia 2018 Share Napisano 11 Sierpnia 2018 O super. Właśnie przed chwilą widziałem te zdjęcia na stronie Balaton Models na Facebooku. Czy to nowy wypust czy ten stary? Ja mam w swoim bardzo cieniutkie błotniki aż strach ruszać. Dlatego jeszcze nie zaczynam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 11 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2018 Nowy, podobno jest na pewno poprawiony kadłub. Starego modelu nie widziałem, ale na pewno inny kolor żywicy patrząc po zdjęciach na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 15 Sierpnia 2018 Share Napisano 15 Sierpnia 2018 Pewnie nowy, bo starsze wypusty Balaton/Hunor raczej odstraszały od modelarstwa niż do niego zachęcały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 15 Sierpnia 2018 Share Napisano 15 Sierpnia 2018 Raczej "normalny". Robiłem ten model jakiś rok temu. Kolor żywicy był w tym samym kolorze.Błotniki faktycznie cienkie ale to raczej świadczy o klasie producenta. Niestety jest ryzyko uszkodzenia ale coś za coś. Mam jeszcze D9 Doobie od Balatona i też detal jest na jak najwyższym poziomie. Znajomy robił Gaz-66 i też był zadowolony bardzo. Nie rozumiem skąd negatywna opinia o Balaton. Może hunor gorszy. Armada jest kaszana ale Balaton jest super. Ta Akacja jest bardzo przemyślana i rewelacyjnie spasowana. Ogniwa gąsienic są w sam raz spasowane. Nawet w plastikach jest to nie takie oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 15 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2018 Gąsienice jak w 1/35, wchodziły na zatrzask bez klejenia. Więc po ułożeniu na kołach, można kleić.... kapitalne rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 7 Października 2018 Autor Share Napisano 7 Października 2018 Działam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 7 Października 2018 Share Napisano 7 Października 2018 Piękne kamo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 7 Października 2018 Autor Share Napisano 7 Października 2018 Dzięki Kamil, od czasu do czasu spoglądam na Twój model. Dojdą jeszcze białe pasy, zobaczymy czy sobie poradzę z nimi w 1/72. Trochę zabawy będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Października 2018 Share Napisano 7 Października 2018 Kamo zaiste fajne. Tylko teraz trochę mi nie pasują te żółte pasy do tego zniszczonego kamo. No chyba że je też będziesz dewastował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 7 Października 2018 Share Napisano 7 Października 2018 Akurat żółte pasy mogą zostać takie jakie są - one były raczej malowane na świeżo w toku ATO w Donbasie. Co do pasów, to o efekt się w ogóle nie martwię, ale jakby coś, zawsze możesz się ograniczyć do pojedynczego pasa - będzie wóz z pierwszej fazy działań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Października 2018 Share Napisano 7 Października 2018 Kamil, miałem to dopisać jako trzecią opcję, ale mnei odciągneli od sprzętu i jak wróciłęm to zpaomniałem i wysłałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 19 Października 2018 Autor Share Napisano 19 Października 2018 Lecimy dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Października 2018 Share Napisano 19 Października 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 21 Października 2018 Share Napisano 21 Października 2018 no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 5 Listopada 2018 Share Napisano 5 Listopada 2018 Fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 5 Listopada 2018 Share Napisano 5 Listopada 2018 Fajny ten brzydal . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 7 Listopada 2018 Share Napisano 7 Listopada 2018 Modelik wygląda super , gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 7 Listopada 2018 Share Napisano 7 Listopada 2018 Podoba mi się bardzo. Czy białe pasy kładłeś na wcześniej naniesiony chipping fluid? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 12 Listopada 2018 Autor Share Napisano 12 Listopada 2018 W dniu 7.11.2018 o 12:00, Rektor napisał: Podoba mi się bardzo. Czy białe pasy kładłeś na wcześniej naniesiony chipping fluid? Tak, dokładnie tak jak piszesz. Prawie skończony, dojdzie parę "smaczków" i mogę zabierać się za małą podstawkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi