Szydercza Gała Napisano 18 Sierpnia 2018 Share Napisano 18 Sierpnia 2018 Zara, co ja tu robię, to chyba nie mój dział... W ramach przestojów wywołanych ciapaniem olejami po kadłubie Ziaby, zrobiłem sobie takie cUś. Jakby nie liczyć kilku 72-jek co zlepiłem jeszcze jakoś w podstawówce, to to jest mój pierwszy CzołK, czołK co Fszystkie inne czołKi ma pod sobOM i żeby nie było że się śmigło...w sensie armatka nie krENci zapałek nie mam, bo nie palę, a pIniENdzy nie mam, bo wydałem, także ten.... Jakby ktoś chciałby się pośmiać jeszcze, to polecam się na przszłość, w końcu w pudełku były dwa.... WIELKIE JOŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 19 Sierpnia 2018 Share Napisano 19 Sierpnia 2018 Bardzo Fajny szkrab i całkiem dobrze odtworzony. Mam wrażenie z tego co widzę to S-model bije na głowę produkty krajowe pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Sierpnia 2018 Share Napisano 19 Sierpnia 2018 (edytowane) Edit: Faktycznie chińskie korzenie producenta Edytowane 19 Sierpnia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Sierpnia 2018 Super Moderator Share Napisano 19 Sierpnia 2018 nu masz i koniec świata, gała czołgi robi no jak zrobisz w 1/35 to już wogóle... xDDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 19 Sierpnia 2018 Share Napisano 19 Sierpnia 2018 Fajnie zrobione rozjaśnienia, rdzawe odpryski, ale są też i w kolorze rozjaśnionego podkładu, rdzawe zacieki, błoto z umiarem. Nic nie przesadzone moim zdaniem. Jak ktoś tak robi pierwszy czołg w tej skali to zachęcam do robienia kolejnego, bo spodziewam się rewelacyjnych modeli. Ten mi się bardzo podoba. Model jest świetny. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 19 Sierpnia 2018 Share Napisano 19 Sierpnia 2018 Bardzo dobry początek kariery pancerniackiej! Jak malowałeś drewniane elementy narzędzi? Walczę z łopatę od TKS-a z FTF i chciał bym osiągnąć podobny efekt - a nie wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2018 Podziękował dobre człowieki Co do S-modelu to jestem pod wrażeniem, wszystko ładnie odlane, uproszczenia nie są zbyt chamskie, a spasowanie idealne. Nie napiłowałem się w każdym razie. Greif, 35 to za dużo roboty, projektów na miesiące i lata to ja mam dość na resztę życia, a te maluchy to fajna odpoczynkowa robota, ciach bach i masz w tydzień zrobionego czołga. Mam tych kurdupli jeszcze kilka, w tym jeszcze jednego hoczkisa, chciałem sobie zrobić francuskiego, ale nie mam żadnych kalek, może zrobie jednego z tych mitycznych LECHICKICH, one nie miały żadnych oznaczeń o ile wiem. No chyba że ma ktoś do oddania/opylenia jakieś tam serduszka i cyferki do francuskich malowań....? Trzonki pomalowałem cielistym a potem pociapałem olejami, chyba sieną paloną, a potem jeszcze mocno rozrzedzonym Van Dykiem, coś w ten deseń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Sierpnia 2018 Share Napisano 19 Sierpnia 2018 Ładne maleństwo to coś teraz w 1:35 może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Sierpnia 2018 Share Napisano 19 Sierpnia 2018 Wygląda na 3 razy większy. Tutaj cieniowanie ma sens. Znakomity model!!! znakomity detal. Pewnie znakomity S-Model pomógł, ale tutaj TY pokazałeś klasę w malunku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Sierpnia 2018 Share Napisano 19 Sierpnia 2018 Gała zlepił czołK, ja nie mogę. Jest bardzo ok. Też namawiam cię do 1/35 bo 1/72 to jak w okrętach 1/700 a to za małe jest. Cekam na kolejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 6 Września 2018 Share Napisano 6 Września 2018 Fajny szaraczek, ładnie wycieniowany, zapraszamy do królewskiej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Września 2018 Autor Share Napisano 8 Września 2018 A krUleFska to która? Podstawek jeszcze dostał, żeby mu smutno nie było faszystowi jednemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi