Voyteque Napisano 17 Października 2018 Share Napisano 17 Października 2018 Będziesz na to wodę dawał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 17 Października 2018 Autor Share Napisano 17 Października 2018 Będziesz na to wodę dawał? Tak, w pierwszej kolejności pójdzie na gips Vallejo Water Texture w płynie. Jest dość gęsty więc gips nie wchłonie. Po tym zrobi się ładna gładka powierzchnia i na to dodam najpierw Gloss Medium Zielone na które będę nakładał watę, a następnie czerwony High Gloss Varnish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 17 Października 2018 Share Napisano 17 Października 2018 To ja bym tak Chudy zostawił. Woda ten efekt rozproszy... Bardzo mi się to podoba!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 17 Października 2018 Autor Share Napisano 17 Października 2018 Delikatnie psiknąłem bazą i już niech tak zostanie. Dzięki Voyteque tak już zostawiam. Może faktycznie byłoby za biało przy samym okręcie, tak jak zrobiłem na początku. Ten efekt rozjaśnienia uzyskam za pomocą waty. Na delikatnie ciemniejszym wata powinna lepiej wyglądać i dać lepszy efekt spienienia. Jeśli wyjdzie mi kolejne solaris to obiecuję, że przenoszę się do działu science fiction Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 17 Października 2018 Share Napisano 17 Października 2018 3 elementy muszą zagrać razem. Faktura, kolor i przeźroczysta powierzchnia. Faktura to fale, odboje i zmarszczki. Wybrałeś gips, to wbrew pozorom trudny materiał. Trzeba się spieszyć, jak sam piszesz. Nie zrobisz w tym czasie przemyślanych odbojów fal i zmarszczek. Mnie tych zmarszczek brakuje cholernie. Wygląda bardziej jak woda w kałuży po wrzuceniu kamienia a nie ocean z wysokości. Znowu zrobiłeś Solaris Weź to teraz zgaś bazą i będzie SI . Zgadzam się. Chudy weź proszę jakąś fotkę oceanu z wysokości 100 metrów i porównaj. To ja bym tak Chudy zostawił. Woda ten efekt rozproszy... Bardzo mi się to podoba!!! Nie można tego tak zostawić bo będzie to pomalowany gips a nie ocean. Musi być medium i werniks. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 18 Października 2018 Autor Share Napisano 18 Października 2018 Prace nad wodą zakończone. Jak osadzę okręt dokonam ostatnich poprawek wody, waty itp itd. Woda od początku do końca zrobiona tak jak miała wyjść. Jeśli się komuś nie podoba, trudno, wszystkich nie da się zadowolić. Tak więc kolejne SOLARIS ukończone, a resztę dupereli dokończę w domowym zaciszu i za jakiś czas zamieszczę galerię. Koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 18 Października 2018 Share Napisano 18 Października 2018 RE - WE - LA - CJA! Ocean w miniaturze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 18 Października 2018 Share Napisano 18 Października 2018 Solarisa już nie ma. Watka świetnie Ci wyszła. Strach pomyśleć co by było gdybyś zamiast gipsu uzył wiesz czego... pewnie z krzesła bym spadł. Wrzucaj te duperele i dawaj galerie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 18 Października 2018 Autor Share Napisano 18 Października 2018 Wiesz Hans pomysł na wykonanie tego był taki jaki był, ważne że efekt końcowy jest taki jaki zakładałem. Stwierdziłem, że, nię będę się nikogo słuchał i doprowadzę to do końca po swojemu. Efekt jest jaki jest i mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 18 Października 2018 Share Napisano 18 Października 2018 Hmm a nie za dużo tej piany po obu stronach kadłuba? Reszta super :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 18 Października 2018 Share Napisano 18 Października 2018 Wiadomo, twórca ma ostatnie słowo. "Wujki" dobra rada", to kwintesencja foruma przecież.. Nie zrazaj sie prOnciepanie. Ma być konstruktywnie i ku lepszemu. Poeksperymentuj w wolnej chwili z tym innym sposobem. Myślę, że Ci się spodoba. Ok już koniec bon motow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 18 Października 2018 Autor Share Napisano 18 Października 2018 Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził. A woda jest zajebista, tyle w temacie Sprawdzę Hans, bo ta metoda jest dość ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Października 2018 Share Napisano 19 Października 2018 Ja tam wody nie ummiem robić, więc mi się podoba. Kończ szybko i do galerii. A co następne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 19 Października 2018 Autor Share Napisano 19 Października 2018 Następny będzie Fuso. Też na wodzie, ale holowany przez dwa holowniki na rzece między górami Galeria Księcia będzie w przyszłym tygodniu, a teraz idę cykać foty Hooda i wstawiam galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 21 Października 2018 Share Napisano 21 Października 2018 Ładnie,ładnie...muszę się za swojego PoW-a zabrać ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Października 2018 Share Napisano 22 Października 2018 Ładnie,ładnie...muszę się za swojego PoW-a zabrać ..... No to jazda póki motywacja jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 22 Października 2018 Share Napisano 22 Października 2018 Ładnie,ładnie...muszę się za swojego PoW-a zabrać ..... No to jazda póki motywacja jest. No właśnie tej ustawicznie brakuje ;-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Października 2018 Share Napisano 22 Października 2018 To można załatwić. Gała poinformuje Pułkownika Mitrofanowa o twojej niesubordynacji i kilku siepaczy z odpowiednim sprzętem tak cię zmotywują że 300% normy w czasach PRL-u to będzie nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 23 Października 2018 Share Napisano 23 Października 2018 to by się dało załatwić. W sumie to obaj z blacmanem powinniście zostać roszczelani gumowymi pindolami za zdradę modelarstwa na rzecz czegoś tak głupiego jak WoWs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 19 Lutego 2019 Share Napisano 19 Lutego 2019 Właśnie mój szary POW przyleciał z Kitaju i tak sobie pomyślałem że może warto popatrzeć na jakieś dobre,ciekawe wykonanie... GDZIE JEST GALERIA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 19 Lutego 2019 Autor Share Napisano 19 Lutego 2019 Hehe już Ci Złoty odpowiadam Sam okręt jest już od jakichś 3 miesięcy właściwie skończony, pozostało jedynie wykonać olinowanie, więc to tak na prawdę z cztery godziny roboty. Jakoś nie mogę się za nie zabrać i dlatego jeszcze nie ma galerii. Dodatkowo postanowiłem, że od początku zabiorę się za wykonanie wody. Jakoś ostatnio strasznie bardzo podskoczy poziom na forum jeśli chodzi o wodę i jakoś moja mnie niezadowala. Jeśli czas dopisze, to w marcu będzie galeria. Ruszaj Złoty z warsztatem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 19 Lutego 2019 Share Napisano 19 Lutego 2019 Nie dam się namówić teraz na żaden warsztat,mam rozgrzebane z 5-6 samolotów i 2 statki. co to to nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 2 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2019 Minęło pół roku i Książę doczekał się olinowania. Pozostało pomalować olinowanie, zawiesić flagę i zrobić nową wodę. tak więc jeszcze kilka tygodni i mam nadzieję, że uda się zakończyć kolejny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 2 Kwietnia 2019 Share Napisano 2 Kwietnia 2019 Jego Wysokość jest piękny. Będą słupy wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 3 Kwietnia 2019 Share Napisano 3 Kwietnia 2019 świetnie wyszła ta woda, zastanawiam sie tylko czy kilwater nie powinien być troszke mocniejszy - pzdr serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi