czak45 Napisano 14 Września 2018 Share Napisano 14 Września 2018 Cześć Do waszej oceny. Na początek tradycyjnie fotomontaż Plus cała reszta. Zbliżenia (inny aparat i inne oświetlenie - bardziej w żółty) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 15 Września 2018 Share Napisano 15 Września 2018 Rozszabrowany na maxa ( szczególnie gąski ) . Podoba mi się efekt zdapanej farby. Czy robiłeś to metodą na lakier do włosów?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 15 Września 2018 Share Napisano 15 Września 2018 Zbliżenia rozwalają system, ba na nich wygląda jeszcze bardziej realistycznie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 15 Września 2018 Share Napisano 15 Września 2018 Czak45, fajnie że wróciłeś na forum, pamiętam Twoje bardzo ładne modele... Z pojazdami pustynnymi to jest problem bo (co najmniej!) do operacji Crusader wszystkie wozy DAK były po prostu takie brzydkie jak tutaj, malowane błotkiem, które teoretycznie najlepiej malować olejami i scierać albo farbą wodną zmywalną...bo to sie wycierało przede wszystkim, metoda z lakierem gorsza bo to sie raczej nie łuszczyło. Jednym słowem są te pojazdy skrajnie nieatrakcyjne z modelarskiego punktu widzenia, co innego wozy BEF czy te późniejsze niemieckie. Trudno jest zwłaszcza w wymagającej znacznie więcej skali 72, gdzie musimy detale podkreślać by oszukać fizykę... Wg mnie model i podstawka sa strasznie jednolite i brakuje kontrastu, choćby kamyczka w innym nieco kolorze, model raczej nadawałby się na scenkę z jakimś innym pojazdem jako tło, ewentualnie jakas figurka by ożywiła scenkę i pomyśl o tym bo ten model na tym traci. No i nie wiem czemu właz od wewnątrz ciemnoszary i ten jasny wash tam jest? pozdrawiam i czekam na kolejne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Września 2018 Share Napisano 15 Września 2018 Generalnie jest ok, ale kolega wyżej pisał - trochę monotonnie. Jakaś figurka na pewno by poprawiła odbiór. Będziesz częściej coś wrzucał, bo kiedyś to było tempo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 15 Września 2018 Autor Share Napisano 15 Września 2018 Podoba mi się efekt zdapanej farby.Czy robiłeś to metodą na lakier do włosów?. Szary na to sidolux, a na sidolux żółta Vallejo i ścieranie. Bez jakiejkolwiek metody na lakier czy produkty AK. wygląda jeszcze bardziej realistycznie !! Własnie w takim kierunku zmierzam żeby nie byłą to plastikowa zabawka. Dlatego np. na końcu nie maluje matem. Generalnie jest ok, ale kolega wyżej pisał - trochę monotonnie. Jakaś figurka na pewno by poprawiła odbiór.Będziesz częściej coś wrzucał, bo kiedyś to było tempo... Będzie jeszcze coś z DAK i to z figurką. Może macie racje wszystko takie żółto - żółte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 15 Września 2018 Share Napisano 15 Września 2018 to ja się jeszcze wypowiem o kompozycji. Minimalistyczna, ale w każdym calu przemyślana i perfekcyjna. Świadomość kompozycji bije z tego modeliku !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 16 Września 2018 Share Napisano 16 Września 2018 Generalnie jest ok, ale kolega wyżej pisał - trochę monotonnie. ... Ale pustynia taka niestety jest Co do prezentowanego modelu - cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 16 Września 2018 Share Napisano 16 Września 2018 Witaj dobrze że znowu jesteś ,tak patrząc to kapitalnie wybrnąłeś z wczesnym malowaniem pojazdów,, adolfa "w Afryce .Ale z podstawką się zlewa , i te gąski na dole ,ludzie pustyni do dzisiaj by tego nie ugryźli a bojowe załogi nie miały czasu. Taki szaber to remontowcy bo zaopatrzenie nie pewne i daleko więc brali wszystko łącznie z kołami bo mieli czym . Jak by to była Polska to ok, i brak zasypywania piskiem bo od wczoraj tam nie stoi.Bez obrazy ale chyba brakło koncepcji jak go skończyć bo w porównaniu ze starszymi twoimi modelami taki w zawieszeniu , nieskończony tyle moich uwag pozdrawiam , czekam na kolejne twoje prace stanowiące często za wzór dla moich przc co siedzą w szafie i świat ich nie widział Olo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoValus Napisano 16 Września 2018 Share Napisano 16 Września 2018 Fajny model, dobrze, że znów można oglądać Twoje prace:) Ja bym złamał trochę kolorystyki, np. malując kamienie na szaro. Obecnie żółtego jest chyba trochę za dużo. Wydech nie powinien być bardziej przypiaszczony? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 17 Września 2018 Share Napisano 17 Września 2018 A mnie się podoba jak jest - bez kontrastów na siłę, bez figurek - fajna kompozycja i kolorystyka. Długo karzesz czekać na Swe kolejne modele ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 17 Września 2018 Share Napisano 17 Września 2018 Czołg super, co do podstawki to bym troszeczkę zróżnicował podłoże, wbrew pozorom pustynia nie jest jednolicie żółta, kamienie zwykle mają kolor ciemnobrązowo/czerwony lub czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Września 2018 Autor Share Napisano 17 Września 2018 Przekonałem się, że DAK to nie jest mój ulubiony temat. Następny będzie już z Europy. Kolejny to znów DAK ale już z figurką i może innym kolorem piasku modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik Napisano 22 Września 2018 Share Napisano 22 Września 2018 Tylko trochę gąski wiszą w powietrzu. Chyba fajniej by było gdyby ogniwa leżały na ziemi a koło (ostatnie z jezdnych z lewej strony) wisiało nad gąsienicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 29 Września 2018 Share Napisano 29 Września 2018 No, no stary czak wrócił! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 Prosto, zgrabnie, ładnie - brawo. Dawno nie widziałem Twoich prac. Cieszę się więc podwójnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 1 Października 2018 Autor Share Napisano 1 Października 2018 Gąski wiszą nad ziemią ponieważ model nie jest wklejony w podstawkę. W większości modele sprzedaję, a klient woli mieć oddzielnie podstawkę i model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 czak45 co się stało ze stronką z podpisu^^ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 7 Października 2018 Autor Share Napisano 7 Października 2018 Już nie jest darmowa. Trzeba płacić na strefa.pl ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi