Bartosz.B Napisano 23 Września 2018 Share Napisano 23 Września 2018 (edytowane) No to jadymy dalej. Zaczynam kolejny projekt ponieważ mam wenę na klejenie,a z tym u mnie rożnie bywa. Już jeden złom na forum jest,ale ja postaram się zakotwiczyć drugiego, tak wiec będę Was męczył helmuckim niszczycielem Z-32. Kierownika budowy już minowałem choć on sam o tym jeszcze nic nie wie Ogólnie za wiele nie znalazłem o nim w sieci, informacji czy relacji z budowy jest jak na lekarstwo, albo ja tak do bani szukałem Tu można zobaczyć ładnie opisana zawartość pudełka: KLIK a tutaj jedna relacja z budowy która znalazłem: KLIK Jak ktoś ma wiecej info lub zdjec modelu to bardzo proszę pisać śmiało W moim zamyśle chciałbym go upaćkać w te piękne figury geometryczne: Model Dragona w skali 1:350 Dokupiłem blaszki Eduard, oraz czekam na działa. Zastanawiam się nad tratwami z Northstar Sam model ma wiele drobnych części i wydaje się dość wymagający do tego to skomplikowane malowanie, tak wiec czeka mnie mnóstwo pracy. Poniżej tradycyjne zdjęcie pudelka oraz części. Producent dodaje podstawkę, ale ja zrobiłem na czas budowy własną nie tak piękną ale za to solidną ;) Edytowane 7 Października 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 23 Września 2018 Share Napisano 23 Września 2018 W krykieta można grać tą podstawką Ach, to przecież szFabisko.. więc bardziej do tradycyjnego bawarskiego dupniaka się nadaje. Kolejny warsztat śledzę z wielką przyjemnością! Widzę, że na forumie flota osi górą! Alianci gdzieś się pochowali ze swoimi przereklamowanymi Księciami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 23 Września 2018 Share Napisano 23 Września 2018 Widzę że Octoberfest już się rozpoczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Września 2018 Share Napisano 23 Września 2018 Mikroszkop, ale ważne że coś się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 23 Września 2018 Share Napisano 23 Września 2018 PaCZam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 24 Września 2018 Autor Share Napisano 24 Września 2018 Kadłub sklejony i zagumowany recepturkami schnie i czeka na szpachle, a w międzyczasie zaczynam golić pokład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 24 Września 2018 Share Napisano 24 Września 2018 A te czarne do "golenia" to co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 24 Września 2018 Autor Share Napisano 24 Września 2018 Mikro dłutko TRUMPETER są różne kształty do wyboru: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 24 Września 2018 Share Napisano 24 Września 2018 Czy te dłutka naprawdę dobrze zbierają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 24 Września 2018 Autor Share Napisano 24 Września 2018 Według mnie tak, mam F1 F2 i F3 i tym 3 mm najlepiej mi się pracuje. Na początku używałem skalpela, później płaskiego ostrza do olfy, ale po zakupie tego komfort pracy jest zauważalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 24 Września 2018 Share Napisano 24 Września 2018 (edytowane) Pytanie, co to za stal i na ile rycia wystarczy.. bo rozumiem, pracujesz nowymi? W sensie, czy nie przestaną ciąć a zaczną wyłamywac... Ja też używałem płaskiej olfy, ale z małym trickiem bo zweziłem ostrze. Niestety olfa robi tylko szerokie.. Edytowane 24 Września 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 24 Września 2018 Autor Share Napisano 24 Września 2018 Pożyjemy zobaczymy narazie są nowe to wchodzą jak w masło, później może się da zaostrzyc na jakimś kamieniu japońskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej R Napisano 25 Września 2018 Share Napisano 25 Września 2018 Widzę, że ruszyłeś. Przed rozpoczęciem mojego też długo szukałem. Efekt mizerny. Poza wrzuconym przez Ciebie zdjęciem jest jeszcze drugie. Przedstawiające niszczyciel z drugiej burty. Nie wiem czy widziałeś. Wrzucam je poniżej. Na podstawie tych zdjęć wyciągnąłem 3 wnioski. Dragon daję zamknięte stanowiska dla obsługi wyrzutni torpedowych, na jednym ze zdjęć widać otwarte. Masz całe szczęście takie w blaszce Edka. Nie będzie z tym problemu. W instrukcji Dragona jest aby ustawić po jednym stanowisku działka Flack 2cm C/30 na dziobie przed wieżą i za stanowiskiem działa nr 3. Na obu zdjęciach wydaję się, że nie ma tam tych działek. Możliwe, że dodali je później. Po zdjęciach wydaję się, że dziobowa wieża dział 15cm nie ma pomalowanego dachu na inny kolor. Mam nadzieję, że coś pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 26 Września 2018 Share Napisano 26 Września 2018 Tutaj 9 stron o niszczycielach kriegsmarine. Sporo zdjęć. Ale tak jak pisze Maciej, Z-32 nie ma za wiele. https://erenow.com/ww/german-destroyers-of-world-war-ii/9.php Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 26 Września 2018 Share Napisano 26 Września 2018 Mikro dłutko TRUMPETER są różne kształty do wyboru: Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 27 Września 2018 Autor Share Napisano 27 Września 2018 Dzięki koledzy za fotki zawsze można coś podpatrzeć, ale nadal nie mam innych fot ukończonego modelu niż te co zamieściłem w pierwszym poście. W warsztacie działam powolutku na razie skorupa kadłuba sklejona, ogolona gdzie trzeba i po pierwszym szlifie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Września 2018 Share Napisano 28 Września 2018 Wygląda znajomo a on nie ma przedłużonego pokładu na lewo od komina? Taki z podpUrkOM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 28 Września 2018 Autor Share Napisano 28 Września 2018 Ma, ma... Właśnie te elementy dokleiłem, muszę jeszcze zrobić tory oraz osłony śrub i pierwsze psikanie podkładem. Kalkomanie miałeś w zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Września 2018 Share Napisano 28 Września 2018 Tylko markery zanurzenia, bandera była chamskOM nalepkOM. Musiałem wyprosić kalkę od Mareczka z jakiegoś u-boota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 28 Września 2018 Autor Share Napisano 28 Września 2018 Właśnie u mnie nie ma tych markerów i będę musiał poszukać jakiś uniwersalnych do zakupu lub je pominąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 30 Września 2018 Autor Share Napisano 30 Września 2018 Osłony wraz z torami minowymi gotowe, idę teraz odpalić fukawke, aby psiknąć to co mam surfacerem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 Elegancko! Te szyny to gotowiec czy drucik? Wygląda to bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 30 Września 2018 Autor Share Napisano 30 Września 2018 Drucik z cewki, coś około 0.2mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 To jest bardzo słuszna koncepcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 To się lubi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi