Skocz do zawartości

Graf Zeppelin 1945 - 1/700 Trumpeter

chudyhunter

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Szydercza Gała napisał:

traktujących pisownię języka ojczystego z przymrużeniem oka

Fajnie, że jesteś taki zabawny, problem w tym, że ja często nie wiem, co ty tam wypisujesz... :hmmm:

3 godziny temu, chudyhunter napisał:

NIE I TO Z PREMEDYTACJĄ

A co na to pan plan? 🤣

Widzisz, silnik forum oferuje Ci proste rozwiązanie. Wystarczy że wybierzesz opcję ignorowania użytkownika i nie będziesz musiał więcej dokonywać tytanicznych wysiłków, w celu zrozumienia moich grypsUF :wink:

• Like 1

8 hours ago, Szydercza Gała said:

Wystarczy że wybierzesz opcję ignorowania

Tu właśnie leży problem, bo taka opcja, owszem, moze byc przydatna, ale nie rozwiazuje problemu. Rozwiazaniem takim byłoby oś innego, a mianowicie stworzenie czegoś w rodzaju "automatycznej bramki", która nie pozwalałaby na wykonywanie wpisów podobnych do taych jakie Ty wykonujesz. Nie piszesz po polsku = Twój wpis się nie ukarze. 

Mówiąc inaczej, jeśli chcesz cokolwiek napisać na forum, musiz pisać po polsku, a nie tworzyć wyrażenia sprzeczne z podstawowymi kanonami gramatyki, składni i ortografii

Tak więc to raczej wina takich, a nie innych zasad działania tego foruma, jak Ty to nazywasz, a nie Twoja, bo pewnych osób nie da się przekonać z powodu posiadanych ograniczeń, jakie siE WyleNgły w ich mÓszCzkacH 

• Haha 1

2 minuty temu, Superbe napisał:

Mówiąc inaczej, jeśli chcesz cokolwiek napisać na forum, musiz pisać po polsku, a nie tworzyć wyrażenia sprzeczne z podstawowymi kanonami gramatyki, składni i ortografii

Oj oj oj coś czuję, że na dzien dobry 1/3 osób na tym forum, nie byłaby w stanie zamieszczać postów, a jeśliby wprowadzić taką zasadę do całego internetu, to stałby się on strasznie pustym miejscem :haha:

krzak-tumbleweed.gif

No dobra, ale ja nie o tym chciałem 😉 Wszystkie duże wnęki zapełnione. Do mniejszych nie robiłem blach ponieważ relingi i tak je zasłonią, więc bez sensu robota. Jeśli chodzi o pasażerski stateczek, to chyba osadzę go w tym miejscu.

Vun4CLZ.jpg

qAWeD9j.jpg

yWyDOyq.jpg

6vnh5NM.jpg

8LXHP2D.jpg

2T8YMXP.jpg

X4wbccF.jpg

• Like 5

13 minut temu, chudyhunter napisał:

Jeśli chodzi o pasażerski stateczek, to chyba osadzę go w tym miejscu.

Bardzo ładnie, chyba nawet zgodne z zasadami kompozycji, czy cuś. Kilwatera nie zapomnij aby 😉 .

Teraz, Marcin M. napisał:

Bardzo ładnie, chyba nawet zgodne z zasadami kompozycji, czy cuś. Kilwatera nie zapomnij aby 😉 .

Chyba zgodnie. Za tym umiejscowieniem przemawia właśnie jeszcze jedna rzecz o której wspomniałeś. Kilwater będzie, ale bardzo delikatny, taki by tylko zaznaczyć, że statek jest w ruchu. Dzięki temu, że dam go właśnie w tym miejscu odpadnie mi robienie kilwatera przez pół dioramy 

9 godzin temu, Szydercza Gała napisał:

Widzisz, silnik forum oferuje Ci proste rozwiązanie. Wystarczy że wybierzesz opcję ignorowania użytkownika i nie będziesz musiał więcej dokonywać tytanicznych wysiłków, w celu zrozumienia moich grypsUF

Widzisz, mam jeszcze lepsze rozwiązanie, nie mam czasu na głupoty, więc ich nie czytam.

• Like 1

4 godziny temu, Superbe napisał:

...siE WyleNgły w ich mÓszCzkacH 

No widzisz PRAWIE dałeś radę :haha:

Ale powinno być tak:

siE wylENgły w ich mUSZCZkaH.

Twój tytaniczny wysiłek intelektualny najwyraźniej nie wystarczył do ogarnięcia prostej w sumie zasady tej pisowni. Wielkimi literami piszesz tylko to co jest niepoprawne.  Demonstrujesz w ten sposób że doskonale wiesz jaka pisownia jest poprawna. Swego czasu wymyśliliśmy to w tym samym celu który przyświeca Twojemu śFiENtemu oburzeniu, żeby pokazać gimbazie bzdury jakie wypisuje :haha:

Przyzwyczaiłem się i używam do dziś.  Możesz nie czytać jak kolega Taltos, albo ustawić sobie ignorowanie użytkownika.

Mario, nie pałuj się już z tym. Statek zajefajny, ale przyj już do brzegu :haha:

Edytowane przez Szydercza Gała

No tak, Gała, to fajna zabawa ale  dla dzieci i to raczej tych sprawnych inaczej.Weszło Ci w krew i obawiam się, że juz pozostanie. Szkoda, ze muszę zrobić podobnie jak Taltos, bo naprawdę bardzo cenię Twą wiedzę i umiejetności modelarskie, zrezygnować z czytania Twoich hieroglifów. Szkoda, ale wolę to , niż marnować oczy i nerwy  takimi bazgrołami.

Jak Ci kiedyś przejdzie (jesli wogóle) to daj znac, chętnie wrócę do czytania Twych merytorycznych wypowiedzi i rad.

Pozdrawiam

• Like 1
  • Haha 1

34 minuty temu, Szydercza Gała napisał:

Mario, nie pałuj się już z tym. Statek zajefajny, ale przyj już do brzegu

Przepraszam bardzo! A niby, co ja takiego robię od 4 lat się pytam???!!! Już odpowiadam. Zajmowałem się wszystkim innym tylko nie tym i chociaż czasami wydaje ni się, że widzę brzeg, to cały czas jakoś nie mogę do niego dopłynąć :szczerbol: :haha:

• Haha 2

6 godzin temu, laskonogi napisał:

O ty... No bardzo fajowo! moze ten wycieczkowiec skierowac kursowo troszke w strone morza... Bo mu wychodzi dość bliski kurs przy kadłubie grafa... ? 

No właśnie tutaj jest problem, bo wcześniej nie zakładałem, że coś takiego dojdzie. W sumie tragedii nie ma, bo takie jednostki raczej szybko nie pływają, więc chyba zostanie jak jest. Tutaj chyba jakiś okręt dość blisko przepływający

QxC5x5H.jpg

• Like 1

Godzinę temu, chudyhunter napisał:

Jestem ciekaw czy przekroczę 1000 figurek, ale to sie okaże w trakcie ich ustawiania :D

No myślę, że poniżej tysiaka figurek, to Ty nawet nie masz co nam pokazywać galerii tej winiety :haha:

• Haha 1

9 godzin temu, Forest napisał:

Co do figurantów, to na 5 maja '45 szedł bym w kwestii mody w ruską zieleń ⚒️ :szczerbol:

Będzie bardzo kolorowo :D

16 minut temu, Superbe napisał:

Żartowałem, by nie wganiać Cię w koszty😉

Spokojnie 😉 Jakieś 4000 figurek czeka na malowanie :haha: