MrPiontal Napisano 30 Stycznia 2020 Share Napisano 30 Stycznia 2020 Praca idzie do przodu widać że wykonawca ma siły powodzenia , czekam na postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 30 Stycznia 2020 Share Napisano 30 Stycznia 2020 W dniu 29.01.2020 o 19:11, Focus napisał: Mój Dziadek od strony ojca był m.in. rzeźbiarzem, specjalizował się głównie w figurach świątków z drewna... niebywałe podobieństwo detalu, rysów twarzy, od razu ta fota Dziadka mi przypomniała . A model wychodzi nad podziw dobrze. Ja też bym mu raczej nic nie zmieniał, niechże sobie ma te nity i puste komory podwozia - ma to swoisty urok w tym wydaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 31 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2020 Powiem tak nie jest dobrze, sporo rzeźbienia żeby to ładnie wyglądało. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 1 Lutego 2020 Autor Share Napisano 1 Lutego 2020 (edytowane) Edytowane 1 Lutego 2020 przez Focus 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 2 Lutego 2020 Autor Share Napisano 2 Lutego 2020 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 2 Lutego 2020 Share Napisano 2 Lutego 2020 Z tą figurką to Ty tak serio? Nie znam się na samolotach za bardzo ale ta figurka to straszny kartofel. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 2 Lutego 2020 Autor Share Napisano 2 Lutego 2020 (edytowane) 3 godziny temu, enten napisał: Z tą figurką to Ty tak serio? Nie znam się na samolotach za bardzo ale ta figurka to straszny kartofel. German Luftwaffe Pilot with seat for Messerschmitt Me-262A za 45pln w Martoli możesz zacząć zbiórkę chętnie przygarnę. AEB 32119 yyy. Zestawowy fotel i pilot będą luzem z możliwością podmianki jak będę zadowolony z modelu. Edytowane 2 Lutego 2020 przez Focus 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 3 Lutego 2020 Share Napisano 3 Lutego 2020 (edytowane) W kwestii jeźdźca. Może się przyda "Pilot myśliwski w dwuczęściowym skórzanym kombinezonie, zima 1944-45" Za "Focke-Wulf Fw 190. Asy Frontu Zachodniego". Edytowane 3 Lutego 2020 przez Baas ArK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 5 Lutego 2020 Autor Share Napisano 5 Lutego 2020 (edytowane) Trochę ponitowane RB toolem i drugie malowanie spodu pierwsze RLM 76 od MM drugie 65 Humbrol. Edytowane 6 Lutego 2020 przez Focus 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 6 Lutego 2020 Autor Share Napisano 6 Lutego 2020 (edytowane) Działalność experemtalna lubię to Edytowane 10 Lutego 2020 przez Focus 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 7 Lutego 2020 Share Napisano 7 Lutego 2020 Figurkę wymień. Szkoda Twojego modelu na tą z zestawu. Poza tym ten z pudła to ruski. Oni w gumofilcach latali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 7 Lutego 2020 Share Napisano 7 Lutego 2020 Mieli rację. Tam na górze zimno. A z ogrzewaniem w ich maszynach różnie bywało. Nie każdy mógł latać na Airacobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 8 Lutego 2020 Autor Share Napisano 8 Lutego 2020 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 8 Lutego 2020 Autor Share Napisano 8 Lutego 2020 (edytowane) Górny pierścień też do usunięcia. Szczerze mówiąc już myślę o wykonani goleni podwozia głównego od podstaw bo te zestawowe są takie se. Odszlifowałem przewody hamulcowe i nie jestem zadowolony z kształtu podwozia. materiał na goleń patyczek po lizaku, siłownik z igły 1,8mm idąc dalej tym tropem zaraz pojawią się koła z Edka masakra. Edytowane 8 Lutego 2020 przez Focus 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 2 godziny temu, Focus napisał: materiał na goleń patyczek po lizaku, siłownik z igły 1,8mm idąc dalej tym tropem zaraz pojawią się koła z Edka masakra. Na coś takiego zwykłem mawiać: "brnąć w sukces" -. ale kibicuję! Nie wiem tylko, czy ma sens inwestowanie w ten model czegokolwiek poza pracą i różnymi "przydasię", jak plastikowe patyczki higieniczne (to niezastąpiony produkt, ale na wymarciu), czy igły lekarskie. Jakby te zestawowe opony ponacinać w stylu z grubsza przypominającym oryginał, nikt nie powinien mieć pretensji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 8 Lutego 2020 Autor Share Napisano 8 Lutego 2020 (edytowane) Wykon a la vintage z katalogu Hasegawy ad. 1992 bez dodatków na sztukę, chyba tą drogą będę podążał. Nie ma żadnego problemu kupić jaskółkę z Revella lub Trumpetera i się nad nią pastwić. Wziąłem ten bo ma mało części a nie pirdylion i drugie tyle after markerów. Detaloza mi nie dokucza ani pogoń za ideałem. Lubię grzebać coś robić to se dłubie. Pozdrawiam odwiedzających wątek. Focus Edytowane 8 Lutego 2020 przez Focus 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrPiontal Napisano 9 Lutego 2020 Share Napisano 9 Lutego 2020 Wolno i mozolnie ale staranie . Kto ma inne zdanie ? zapraszamdo do dyskusji w komentarzach ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 9 Lutego 2020 Autor Share Napisano 9 Lutego 2020 (edytowane) poszukam zdjęci tych odkręconych pokryw i zobaczę co z tym zrobić ktoś tak to zrobił ale dla mnie to chyba poleciał po bandzie Edytowane 1 Marca 2021 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 9 Lutego 2020 Share Napisano 9 Lutego 2020 Sam powiedziałeś model bezstresowy i tego się trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 16 Lutego 2020 Autor Share Napisano 16 Lutego 2020 (edytowane) Miało być prosto z pudla ale no właśnie. Dokupiłem kalkomanie z Revella. Zestawowe są bardzo ubogie no i stare 47 lat czyli może być z nimi różnie a tak to już mam coś. Edytowane 16 Lutego 2020 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 6 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2020 (edytowane) Może być w koncepcji styranej swasty? Jest jeszcze jedna do styrania. Nie chcę zostawić takiej bo jest za duża i jeszcze ma nierówną białą obwódkę wkoło. Swastyki na poniższych zdjęciach różne no chyba że to zdjęcia różnych maszyn. Mnie interesuje egzemplarz 112385. Wg mojej wiedzy w Me-262A ma wymiar 450mm co w skali 1:32 daje 14,06mm. Swasta 430 a nie 450mm Czyli 13,43 mm w skali 1/32 a nie 14,06mm Edytowane 9 Grudnia 2020 przez Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 8 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2020 (edytowane) 47 letnie kalkomanie nakładam. Dziwne uczucie. Kalkomania bardzo ładnie dopasowała się do faktury powierzchni na którą została położona. Edytowane 9 Grudnia 2020 przez Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 9 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2020 (edytowane) Krzyż Edytowane 9 Grudnia 2020 przez Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 28 Lutego 2021 Autor Share Napisano 28 Lutego 2021 (edytowane) dziękuję użytkownikowi Marzena8491 za wsparcie projektu kołami i pilotem Edytowane 28 Lutego 2021 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tleli Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 Kibicujemy dalej. Aż mi się przypomniało: BOC Me 262 with lyrics - YouTube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi