KRL Posted November 11, 2018 Share Posted November 11, 2018 F-117A Night Hawk Model F-117 brałem z półki i odkładałem na półkę kilka razy. Za każdym razem powód był ten sam brak pomysłu jak wykonać malowanie tak by czarny nie był ot tak zwykłym czarnym banalnym modelem. Kolejny raz naszło mnie na budowę F-117 po obejrzeniu dokumentu o jego powstaniu i tym razem model w pudle trafił na warsztat i na półkę wrócił jako gotowy model. Model Trumpetera nie jest wymagający w kwestii samej budowy więc nie będę się rozpisywał, problem zaczyna się w mojej opinii w momencie malowania. Myślę że głównym powodem jest kształt i kolor. Samolot wygląda jak „żelazko” do tego kanciate – więc po malowaniu na czarno model wygląda jak zabawka rodem z filmu Star Wars. Postanowiłem więc że model musi być zróżnicowany –nawet odrobinę przerysowany ponieważ to sprawi że będzie w nim więcej „życia”. Czy ten zabieg się udał czy jest przerysowany odrobinę? Czy zbyt mocno? Opinie pozostawiam każdemu z oglądających galerię. F-117 w naturze: F-117A Night Hawk Trumpeter 1:32 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rymulus Posted November 11, 2018 Share Posted November 11, 2018 Ciekawy, bardzo ciekawy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tap-chan Posted November 11, 2018 Share Posted November 11, 2018 (edited) Ja zdjęć nie widzę. Ładują się tylko w momencie odświeżania, tak na sekundkę. EDYCJA Jednak widać, była to wina włączonego adblocka (pomimo tego, że oficjalnie nic nie blokował). Edited November 11, 2018 by Tap-chan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRL Posted November 11, 2018 Author Share Posted November 11, 2018 Tak myślałem że jest to kwestia przeglądarki lub innego programu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted November 12, 2018 Share Posted November 12, 2018 Świetnie wykonane malowanie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted November 12, 2018 Share Posted November 12, 2018 Fajnie wykonany. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRL Posted November 17, 2018 Author Share Posted November 17, 2018 Dzięki WIELKIE, cieszę się że model podoba się wam ponieważ wymęczył mnie odrobinę. Jednak dzięki tej walce mam teraz pomysł na B-2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salieri Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Podoba mi się malowanie na Twoim "żelazku". Gratuluję udanego modelu! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolan Posted February 7, 2020 Share Posted February 7, 2020 Super! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted February 7, 2020 Share Posted February 7, 2020 Powiem tak, jeśli chodzi o malowanie to naprawdę robisz to świetnie. Gratuluję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRL Posted February 7, 2020 Author Share Posted February 7, 2020 To minęło już tyle czasu? kurcze strasznie to leci. Dzięki Panowie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy0007 Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 Bardzo fajny model. Czarny to chyba najtrudniejszy kamuflaż do odwzorowania. Tobie wyszedł jednak bardzo dobrze 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts