rosik Napisano 12 Listopada 2018 Share Napisano 12 Listopada 2018 Poniżej KTO Rosomak w wersji z wieżą dużą OSS-D z początkowego okresu misji ISAF w Afganistanie. Muszę trochę nad zdjęciami popracować bo są nieostre :/ Nie wiem czy można zrobić dobre zdjęcia odwzorowujące wszystkie elementy bez posiadania tego namiotu bezcieniowego. Może później dorzucę jakieś zdjęcia lepszej jakości jak będzie ładniejsza pogoda i lepsze światło. Na samym dole zdjęcia, na których się wzorowałem starając się nałożyć zaschnięte błoto. To mój czwarty model na forum i wydaje mi się że najlepszy jaki zrobiłem. Proszę o podpowiedzi co jeszcze mi brakuje w technice aby następny model był jeszcze lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 12 Listopada 2018 Share Napisano 12 Listopada 2018 (edytowane) Fajny model i widac naklad pracy stad tez pare rzeczy mnie boli - brudzenie troche monotonne, ot taki gradient od gory do dolu nie czuc ze to brud a poprostu kolor, dobrze wyglada to w okolicach silnika (nieregularny ostry, zroznicowany) i moglby byc tak wykonany na bokach bo tam nuda wieje - stelaż sanitarne łóżko czy jak tam to zwał raczej nie znalazło by się w tym miejscu gdzie jest bo nawet na zdjęciach które wkleiłeś widać ze tam sa wycieki z silnika i zaplulo by troche (nie upieram się ale myślę, ze chłopaki na druga stronę by je powesili i nie brudzili tego lozka(co zresztą potwierdza zdjęcie), a wolne miejsce wykorzytal do weatheringu i zroznicowania powierzchni ) - odblaskowy trojkat jest szary - kola troche zapackane na samych felgach za mocno - okna obserwacyjne wizjery dowodcy i kierowcy bym wyczyscil bo to jednak wazne (swiatla po namysle tez ) czepiam się bo fajnie wygląda a mnie gryzie, tak czy inaczej fajnie się patrzy, bo widać kawal pracy Edytowane 12 Listopada 2018 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 19 Lutego 2019 Share Napisano 19 Lutego 2019 Wiadomo, każdy następny będzie lepszy! A ten dobrze się patrzy. Gratuluję udanej pracy. Do zrobienia zadawalajacych zdjęć, wcale nie jest potrzbny namiot bezcienowy. Popatrz tu na forum jest kilka wątków o fotografowaniu modeli. Poczytaj poprobuj, zobaczysz że się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Lutego 2019 Share Napisano 19 Lutego 2019 W dniu 12.11.2018 o 12:51, Bobek napisał: - odblaskowy trojkat jest szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 19 Lutego 2019 Share Napisano 19 Lutego 2019 (edytowane) Mnie się podoba A deskę ortopedyczną wrzuciłbym z tyłu na lewej burcie - tak jest na wielu zdjęciach Co do zdjęć - można zastosować zwykłe białe kartki jako ekrany odbijające światło i ustawienie ich pod różnymi kątami daje ciekawe efekty. Edytowane 19 Lutego 2019 przez wisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Lutego 2019 Share Napisano 19 Lutego 2019 Trochę chyba za ciemny, ale może to wina zdjęć. I fakt - koła i podwozie jakby zabłocone a reszta zbyt monotonna. Podoba mi się drut kolczasty - co to za produkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 19 Lutego 2019 Share Napisano 19 Lutego 2019 Fajnie, że jest kolejny Rosomak na forum. Jak Koledzy pisali wyżej - całościowo wygląda zupełnie dobrze, jednak im bliżej szczegółów tym trochę słabiej (np. wobec brudu w nadkolach i na felgach, brakuje go na oponach i bieżniku). Duży plus za przerobienie pancerza na Rafaela, dodanie krat pod ramą oraz poprawienie wyciągarki.... Najmniej efektowne są figurki - trochę nienaturalnie jadą w tym wozie - pamiętaj, że czasem lepsze jest wrogiem dobrego - moim zdaniem gunner na wieży w zupełności by wystarczył. Tak czy inaczej - ogólnie podoba się..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paton69 Napisano 20 Lutego 2019 Share Napisano 20 Lutego 2019 Siemka . Ponowię pytanie o drut kolczasty , bardzo potrzebuję takiego . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 20 Lutego 2019 Share Napisano 20 Lutego 2019 (edytowane) wydaje mi sie ze to "aber 35A013 drut kolczasty 1/35" lub iiny model abera. https://www.mojehobby.pl/products/Drut-kolczasty.html Edytowane 20 Lutego 2019 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paton69 Napisano 20 Lutego 2019 Share Napisano 20 Lutego 2019 Być może masz rację , mojemu rosomakowi brakuje jednak concertiny . Ktoś może robi chałupniczo , chętnie kupię . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 20 Lutego 2019 Share Napisano 20 Lutego 2019 (edytowane) napisz albo zadzwon do abera minuta rozmowy i masz pewnosc ktory produkt jest ktory bo czasem nic na fotkach sklepowcyh nie widac http://www.aber.net.pl/contact.html Edytowane 20 Lutego 2019 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 21 Lutego 2019 Share Napisano 21 Lutego 2019 Pytałem Autora o concertinę, ale odpowiedzi brak. Podany produkt Aber to drut kolczasty. Concertina wyglada inaczej - to siatka ostrzowa żyletkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosik Napisano 25 Lutego 2019 Autor Share Napisano 25 Lutego 2019 Przepraszam, ale jestem na kursie i rzadko tu wchodzę bo mam sporo nauki. To jest produkt aber 35A013 drut kolczasty 1/35 (na 90%) bo musiałbym być w domu aby potwierdzić. Ale generalnie w nazwie to drut kolczasty, a wygląda jak concertina, dlatego tu użyłem. Jak będę w domu w weekend i znajdę czas to zrobię zdjęcie produktu z bliska. Ale działa jak concertina bo mi się w palce wbijała Zdjęcia rosomaka spróbuję też kiedyś lepsze zrobić przy świetle dziennym bo na tych zdjęciach stanowczo za ciemny jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 25 Lutego 2019 Share Napisano 25 Lutego 2019 Eduard robi dwa rodzaje razor koncertiny. 35640 i 35639. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paton69 Napisano 26 Lutego 2019 Share Napisano 26 Lutego 2019 Dzięki za odpowiedź . Więc znów muszę dołożyć parę groszy do mojego rośka . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi