Grzegorz Grabowski Napisano 2 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2019 W dniu 31.12.2018 o 20:45, mandrivecs napisał: To już nowy Bradley z pancerzem busk jest ładniejszy... Heretyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 3 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2019 Dodatkowe opancerzenie od strony pasażera, prawie gotowe. Zostało tylko dopracować osłonę wlewu paliwa. Przedstawiam fotkę do inspekcji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Stycznia 2019 Share Napisano 3 Stycznia 2019 Staranniej odcinaj te fototrawione kółeczka. Widać małe "zadziory". Poza tym ok, podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 3 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2019 To jest fotka do akceptacji, więc te kółka tylko tak sobie leżą. O zadziorach wiem i teraz je zgolę, przed przyklejeniem. A tak z innej beczki Już do mnie jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 6 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2019 (edytowane) Panowie, mam takie pytanko, odnośnie koloru wnętrza. Wiem, że używacie koloru NATO GREEN. Czy to jest nienaruszalna zasada, czy można ją lekko nagiąć? Nie mam NATO GREEN na składzie. Co prawda w Lincoln, gdzie mieszkam, jest sklep modelarski i tam mają tą farbę, ale dla mnie to była by prawdziwa wyprawa, bo sklep jest na drugim końcu, dużego miasta i bez auta i z dwójką małych brzdąców, to troszkę kłopotliwe. Żona jeździ autem do pracy, więc jestem uziemiony. Co byście powiedzieli, gdybym wnętrze zrobił takim kolorem Jest to gunze H303, light green. Troszkę inny odcień, ale przynajmniej mam go pod ręką. Zaznaczam, że ja tylko pytam, jeśli to nie przejdzie, to postaram się wyskrobać chwilę, na wypad do modelarskiego. Edytowane 6 Stycznia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Stycznia 2019 Share Napisano 6 Stycznia 2019 A będziesz coś otwierał w tym Humvee? Jeżeli nie, to w pozamykanym i tak niewiele będzie widać. Ewentualnie zmieszaj to gunze z czymś, żeby uzyskać odcień bliżej właściwego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 6 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2019 Jak Wam powiem, że dziś wieczorem mam zamiar poskładać to: To pewnie nie dacie mi wyboru i każecie pootwierać drzwi? Ok może jutro uda mi się wyskoczyć po farbkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 7 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Zacząłem zabawę z elektroniką. Zestawik blaszek i żywic Voyagera dotarł, to nie wytrzymałem. Ogólnie strasznie mnie ten Voyager zdenerwował, szczególnie instrukcja. Nieczytelna, i najoględniej rzecz ujmując pier.... li bzdury. Na przykład, element S15, który powinien być czymś w rodzaju szuflady na klawiaturę, według instrukcji ma być podstawą pod jednostkę centralną Dodatkowo, Voyager każe nam, wypustki pod śruby na tym elemencie, rozgiąć na zewnątrz, a powinny być do wewnątrz. Dobrze jest to widoczne tutaj Oprócz tego, miejsce w którym ta szuflada powinna być zamocowana, zostało zaznaczone przez producenta, jako dwie cienkie linie, na wierzchu stolika zamiast pod spodem. Dodam, że instrukcja Voyagera, w ogóle nie wspomina o czymś takim, jak szuflada na klawiaturę. Bzdura. Jako że już troszkę sklejam modele, z różnym skutkiem, nauczyłem się, że instrukcjom, nie powinno się bezgranicznie ufać i lepiej jest korzystać ze zdjęć oryginałów. No to skorzystałem i tak to wychodzi. Wieczorem, pozmniejszam fotki i wrzucę je na forum Humvee. Edytowane 7 Stycznia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 7 Stycznia 2019 Share Napisano 7 Stycznia 2019 Ładnie wyszło..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 7 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Możecie mnie uświadomić, co to jest to w zielonym kółku? W Academy jest coś takiego, pod stolikiem z radiem. U Voyagera też, ale słabiej to wygląda, myślicie, że dobrym pomysłem będzie użycie części zestawowej? Edytowane 7 Stycznia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Stycznia 2019 Share Napisano 7 Stycznia 2019 (edytowane) To głośnik. Elegancko Tobie wyszło to RTV. Optuję za otwarciem pojazdu. Robiłem to coś w swoim M1151. Otworzyłem jedne drzwi i jeszcze zasłoniłem figurką. Bezsens. Rób pełna wentylację, czyli pootwierany w całości. ps- zawsze wybieraj lepsze jakościowo części Edytowane 7 Stycznia 2019 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 7 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2019 Dzięki za info Piotr. Czy go otworzę w całości? Tylne drzwi zostaną zamknięte, ale przód otworzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Stycznia 2019 Share Napisano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Pamiętaj jeszcze o PLGR- masz to w zestwie Bronco. Małe, podobne do starego telefonu komórkowego. Trzeba do niego dorobić uchwyt. Zdjęcia znajdziesz na forum. Skrzynkę DUKE mozesz „ukryć” w bagażniku, czyli jej nie robić, ale Remote Control Box jest w kabinie. Zdjęcia całości znajdziesz na forum, lub w moim warsztacie M1114 Interim Frag5 Edytowane 7 Stycznia 2019 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 7 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Uchwyt i samo PLRG mam w blaszkach Voyagera, oczywiście pamiętam o tym . Generalnie, to, jak określiłeś RTV, nie jest jeszcze gotowe. Dziś może je skończę, oczywiście jeszcze bez kabli będzie. Edytowane 7 Stycznia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 7 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2019 4 godziny temu, makinen napisał: ... Remote Control Box jest w kabinie. Co to jest i jak to wygląda? Przejrzałem warsztat ale za nic nie wiem o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 7 Stycznia 2019 Share Napisano 7 Stycznia 2019 53 minuty temu, Grzegorz Grabowski napisał: Co to jest i jak to wygląda? Przejrzałem warsztat ale za nic nie wiem o co chodzi. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:CREW-2_Training_Device.jpg To jest to mniejsze pudełko, leżące przed anteną. Montowane np. na desce rozdzielczej. Makinen ma tutaj jakieś obrazki: http://www.humvee-models.com/viewtopic.php?f=7&t=1623&start=20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 8 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2019 (edytowane) Przeglądam warsztat Piotra i za Chiny nie mogę namierzyć tej skrzynki, ale teraz przynajmniej wiem jak wygląda. To już coś. Jeszcze jedno pytanko. Czy to w zielonych kółkach to skrzynki interkomu? Jeśli tak, to już wiem co Voyager miał na myśli Edytowane 8 Stycznia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 8 Stycznia 2019 Share Napisano 8 Stycznia 2019 Tak- to intercom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 9 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2019 (edytowane) Pierwsze kabelki Chyba troszkę słabo wyglądają te kawałki izolacji, udające wtyczki, czy tam złączki jakieś? Edytowane 9 Stycznia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Stycznia 2019 Share Napisano 9 Stycznia 2019 No Ty zrobiłeś wtyczkę i złączkę, tylko złączka wyglada kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 9 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2019 (edytowane) Wiem i już jej nie ma. Miałem gdzieś cieńszą izolację, muszę przetrzepać swój złomik. Możesz Piotrku powiedzieć jeszcze, czy PLGR też jest na kabel, czy to urządzenie bezprzewodowe? Edytowane 9 Stycznia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Stycznia 2019 Share Napisano 9 Stycznia 2019 Kabelkowe połączenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Walka z kabelkami Oczywiście w takich wypadkach, makro, obnaża wszelkie niedoskonałości. W powiększeniu wszystko to wygląda jak hmmm... kupa. W realu, tak tragicznie nie jest, intercom jednakowoż idzie do poprawki. Edytowane 10 Stycznia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 10 Stycznia 2019 Share Napisano 10 Stycznia 2019 Grzegorz, klawisze z klawiatury "odlatają" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Stycznia 2019 Share Napisano 10 Stycznia 2019 Przy monitorze z lewej strony tak jakby czegoś brakowało. Pewnie korzystasz z tych zdjęć, pooglądaj je dobrze: http://www.humvee-models.com/viewtopic.php?f=32&t=87. Ogólnie ładnie poskładałeś ten stolik RTV. Kilka drobnych poprawek i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi