makinen Napisano 18 Lutego 2019 Share Napisano 18 Lutego 2019 Czarne były lepsze. Ps. Witamy Tułaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 18 Lutego 2019 Autor Share Napisano 18 Lutego 2019 (edytowane) Niech już zostaną piaskowe te felgi, bardziej odpowiadają mojemu wzorcowi. Poza tym jak już się buda pomaluje , to też będzie całość inaczej/lepiej wyglądać. Edytowane 18 Lutego 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 18 Lutego 2019 Autor Share Napisano 18 Lutego 2019 Podpowiedzcie mi proszę, czy drzwi od wewnątrz, powi ny być zielone, czy piaskowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Lutego 2019 Share Napisano 18 Lutego 2019 http://humvee-models.com/viewtopic.php?f=18&t=310&start=10#p15433 http://humvee-models.com/viewtopic.php?f=18&t=310&sid=8269031a12a3f1e9b02b146a22b58f1d&start=20#p31355 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 21 Lutego 2019 Autor Share Napisano 21 Lutego 2019 (edytowane) Pomożecie mi podjąć decyzję? Mam okazję kupić sobie model. W kręgu moich zainteresowań są dwa pojazdy, ale model mogę wybrać tylko jeden (na razie), ze względu na wydatki związane z powrotem do kraju. Problem w tym, że nie mogę się zdecydować, który ma być pierwszy, po ukończeniu humvee. Dlatego postanowiłem przeprowadzić w tym wątku, małą ankietę, pod tytułem : Który pojazd, podkreślam pojazd, jest według Was ciekawszy? Oto bohaterowie tej ankiety. Z góry dzięki za pomoc. Oczywiście Maxxpro w wersji z wieżyczką o/GPK. Edytowane 21 Lutego 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Lutego 2019 Share Napisano 21 Lutego 2019 MaxxPro (co prawda nieco inny wariant niż na zdjeciu) masz do wyboru z Bronco, Kinetica i Pandy. M-ATV tylko z Pandy. Gdyby kierować się jakością, polecam MaxxPro z Bronco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 21 Lutego 2019 Autor Share Napisano 21 Lutego 2019 (edytowane) Dzięki Kuba, a zatem jeden głos na Maxxpro, ale jeśli już to u mnie będzie wersja Dash, bo ten "zwykły", zwyczajnie mi się nie podoba, ja chce tego od Pandy, o ile to właśnie ten model zbierze więcej głosów Tylko nie rozważajmy w tym momencie jakości modeli. Chodzi mi o to który według Was, prawdziwy pojazd wygląda ciekawiej. Edytowane 21 Lutego 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Lutego 2019 Share Napisano 21 Lutego 2019 Trzeba było napisać, czym się chcesz kierować przy wyborze;-) Zdanie podtrzymuję, bo jak dla mnie Dash najbrzydszy z wszystkich propozycji w ramach tych dwóch pojazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 21 Lutego 2019 Autor Share Napisano 21 Lutego 2019 (edytowane) A mnie się właśnie podoba dash, ze względu na bardziej kompaktową sylwetkę, większe koła. Ten "zwykły", jak dla mnie to taka wielka buda na zbyt małych kołach. Dash, jak się go obwiesi tymi wszystkimi antenami, duperelami i jeszcze jak się doda siatki anty rpg, to wygląda super Tylko, że M-ATV, też mnie kusi, choćby ze względu na to, że można z niego zrobić Polaka. Zupełnie jak w tym wierszyk A. Fredry o osiołku. I to kusi i to nęci. Edytowane 21 Lutego 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Lutego 2019 Share Napisano 21 Lutego 2019 Wcale nie zamierzam Cię przekonywać, że jest inaczej;-) Krótka piłka - nie wiem jak jest z jakością nowszych modeli Pandy, ale ich M-ATV jest słaby, więc raczej nie jest wart rozważania. Czyli chyba rozstrzygnąłem Twój konkurs:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 21 Lutego 2019 Autor Share Napisano 21 Lutego 2019 (edytowane) Podobno ten nowy M-ATV Pandy, to poprawiona wersja ich pierwszego zestawu. Jak się nie będę mógł zdecydować, kupię T-90 Menga hehe :). Edytowane 21 Lutego 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Lutego 2019 Share Napisano 21 Lutego 2019 Nie jest poprawiona. Dodali kilka elementów właściwych dla A1. Cała reszta została bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 21 Lutego 2019 Autor Share Napisano 21 Lutego 2019 (edytowane) Czyli kłamią skubani, że go poprawili? Bo gdzieś tam wyczytałem, że to "improved version". Skoro tak, to jest tak jak napisałeś Kuba, konkurs rozstrzygnięty, będzie Maxxpro. Może przekonam się do tego zwykłego? Dzięki Kuba. Mój kolejny update relacji z budowy M1151, tu i na humvve forum już z Polski. Edytowane 21 Lutego 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 Mamy pierwszego repatriotę na forum! A tak z ciekawości, do jakiej krainy wracasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 22 Lutego 2019 Autor Share Napisano 22 Lutego 2019 (edytowane) Normalnie pochodzę z okolic Gorzowa Wlkp, choć moja mieścina (Dębno Lubuskie) należy do woj. Zachodniopomorskiego i podlega pod Szczecin, to jednak do Gorzowa mam bliżej. Jako że to tu w Anglii poznałem swoją małżonkę, która jest ze Starogardu Gdańskiego, to właśnie w Starogardzie zamierzam osiąść. Edytowane 22 Lutego 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 To spokojnego "osiadania" życzę..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 Osiadaj, osiadaj! Obejrzałem trochę zdjęć Dasha DXM i zmieniłem zdanie. Faktycznie też ma fajną sylwetkę. Ale koniecznie DXM, nie zwykły Dash. Przeczytałem też kilka recenzji modelu, nie powinno być źle. Tylko stały feler Pandy - kompletny brak elektroniki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 22 Lutego 2019 Autor Share Napisano 22 Lutego 2019 Plus to, że model Pandy, to dash dxm z wnętrzem zwykłego Maxxpro, ale na armoramie, jest gdzieś, jak temu zaradzić. Ja właśnie chcę dxm-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 (edytowane) Ciekawy pomysł - bież tego MaxxPro DASH DXM... Masz jakieś fajne zdjęcia tego ustrojstwa w realu..? Ps. Jeśli chodzi o Dash'a to Panda ma w zapowiedziach jeszcze wersję z systemem CROWS: Edytowane 22 Lutego 2019 przez mandrivecs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 No przecież wrzucił Grzesiek super zdjęcie wyżej. A i w sieci znaleźć nietrudno. Odróżnić zwykłego Dasha od DXM też łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 3 minuty temu, kubisz napisał: No przecież wrzucił Grzesiek super zdjęcie wyżej. A i w sieci znaleźć nietrudno. Odróżnić zwykłego Dasha od DXM też łatwo. No to jak łatwo odróżnić, to poproszę o wskazówki po czym rozpoznać MAXXPRO, MAXXPRO Dash i MAXXPRO Dash DXM..! Ślepy jestem, ale dla mnie to jak szarańcza w przedszkolu u córki, poza nią reszty nie rozróżniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 (edytowane) 1) M1224 MaxxPro - pojedyncze koła, kratka klimatyzatora w formie dwóch osobnych wieloboków, przedni grill z pionowymi prętami: 2) M1224A1 MaxxPro MEAP - to co wyżej z dodanymi "ekranami" dopancerzenia na bokach: 3) M1234 MaxxPro Plus - podwójne, mniejsze koła na tylnej osi, kratka klimatyzatora w postaci pojedynczego prostokąta (na zdjęciu poniżej zasłonięta przez dodany w tym konkretnym pojeździe pancerz Frag Kit 6), przedni grill z poziomymi prętami: 4) M1235 MaxxPro Dash - kratka klimatyzatora w postaci pojedynczego prostokąta, znów pojedyncze koła, nieco mniejszy niż powyższe (choć tego nie widać na osobnych zdjęciach), zawieszenie standardowe, przedni grill z poziomymi prętami: 5) M1235A1 MaxxPro Dash DXM - M1235 z zawieszeniem ISS (TAK-4), najłatwiej odróżnić w widoku z tyłu lub z przodu, widoczne duże sprężyny resorów, zazwyczaj nieco wyżej zawieszony niż zwykły M1235: Edytowane 23 Lutego 2019 przez kubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 22 Lutego 2019 Autor Share Napisano 22 Lutego 2019 A tak wygląda model. Tu z kilkoma kilogramami blachy od Voyagera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 Wszystkie M-ATV, Maxx Pro i Maxx Pro Dash możesz zrobić w polskim malowaniu z Afganistanu, pierwszego również z kraju. Co do samego M-ATV to możliwe jednak Kuba, że coś poprawili. Wydaje mi się, że na pewno chociażby koła są większe i nie wyglądają już tak karykaturalnie, pytanie co z resztą. Pochodzę z lubuskiego, więc Gorzów jest mi dość blisko, także jakoś miło wiedzieć, że Kolega z tych rejonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 22 Lutego 2019 Autor Share Napisano 22 Lutego 2019 37 minut temu, Zderzak napisał: ... także jakoś miło wiedzieć, że Kolega z tych rejonów. I wzajemnie Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi