Pasqual Napisano 2 Grudnia 2018 Share Napisano 2 Grudnia 2018 3 godziny temu, Tazman79 napisał: Wyciąć paski ok 1mm bądź mniej będzie dość ciężko Da się bez większych problemów skalpelem. Przynajmniej może spróbować, nie zniechęcaj go do prób. Pracochłonność/czas/koszt/ryzyko spaprania modelu - żadne. Mnie się lata świetlne temu, jak ręce mniej trzęsły udało to już przy drugim razie. Jeśli go uzyskana szerokość nie usatysfakcjonuje, wybierze inne rozwiązanie. Ktoś już zresztą tu kiedyś też sugerował takie rozwiązanie dokładnie w tym samym celu i modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 2 Grudnia 2018 Share Napisano 2 Grudnia 2018 Co do uszczelki. Ja w swoim 29 zamaskowałem taśmą, ale zamiast pryskać aero przemalowałem pędzelkiem dość grubo lecz z wyczuciem. Wydaje mi się że efekt jest ciekawszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 2 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2018 16 minut temu, Boros napisał: Co do uszczelki. Ja w swoim 29 zamaskowałem taśmą, ale zamiast pryskać aero przemalowałem pędzelkiem dość grubo lecz z wyczuciem. Wydaje mi się że efekt jest ciekawszy. No albo tak też można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozik Napisano 4 Grudnia 2018 Share Napisano 4 Grudnia 2018 Zmień maskowanie wiatrochronu,wykonany jest z jednego elementu ,bez podziału na trzy segmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 4 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2018 (edytowane) Godzinę temu, jozik napisał: Zmień maskowanie wiatrochronu,wykonany jest z jednego elementu ,bez podziału na trzy segmenty. Radzę czytać wątek. Było wcześniej. Edytowane 4 Grudnia 2018 przez Wokulski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 6 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2018 Witam po przerwie. Zamaskowałem wiatrochron, tym razem poprawnie. Dokleiłem pylony pod skrzydłami. Poszpachlowałem parę miejsc które potrzebowały dopracowania, teraz MiGacz i rakiety są gotowe na podkład. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 11 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2018 Pomalowałem górę, na razie był to najbardziej skomplikowany kamuflaż jaki robiłem, ten w zipie był prościutki w porównaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 11 Grudnia 2018 Share Napisano 11 Grudnia 2018 Wygląda całkiem dobrze to malowanie. Rurka pitota chyba zestawowa, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 11 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2018 Godzinę temu, Mates napisał: Wygląda całkiem dobrze to malowanie. Rurka pitota chyba zestawowa, co nie? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 11 Grudnia 2018 Share Napisano 11 Grudnia 2018 W porządku. Ja dawałem od Mastera i trzeba było ją później dopasowywać. Podglądam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 11 Grudnia 2018 Share Napisano 11 Grudnia 2018 Fajnie to wychodzi. Ale to już pisałem, że akurat u ciebie to jestem spokojny o efekt z malowania Czy mnie się wydaje, że jest preszading? Malowałeś ten kamuflaż od jakiegoś szablonu, masek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 11 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2018 48 minut temu, burzatg napisał: Fajnie to wychodzi. Ale to już pisałem, że akurat u ciebie to jestem spokojny o efekt z malowania Czy mnie się wydaje, że jest preszading? Malowałeś ten kamuflaż od jakiegoś szablonu, masek? Preshading jest, na spodzie zrobię blackbasing żeby zobaczyć z czym to się je. Malowane z ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 12 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2018 Skończyłem malować cały samolot, góra nieco „zużyta”, na dole marmury kieleckie. I zbiorniczek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 12 Grudnia 2018 Share Napisano 12 Grudnia 2018 Mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Grudnia 2018 Share Napisano 12 Grudnia 2018 Wygląda tak sobie. Jak dla mnie przebarwienia przesadzone i nienaturalne. Na pierwszej stronie kolega burzatg wrzucił schematy malowania tego egzemplarza, szkoda że z nich nie skorzystałeś i jest trochę różnic w rozkładzie plam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 12 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2018 Efekt widoczny na zdjęciach, jest mocno przesadzony, spowodowane jest to tym że trochę inaczej obrobiłem zdjęcia, użyłem innych presetów. W rzeczywistości jest bardzo subtelnie, powiedziałbym że nawet lżej niż w F-104 (rozjaśnienia na ciemnym szarym są ledwo widoczne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 12 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2018 Jeszcze sprawa plam. Malowałem z ręki bo tak lubię, ale faktycznie mogłem użyć jakichś masek czy czegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Grudnia 2018 Share Napisano 12 Grudnia 2018 Ale zerknij choćby na lewy statecznik poziomy. Tam ciemna plama ma zupełnie inny kształt i łączy się z kadłubem, więc nie jest to kwestia malowania z ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 18 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2018 Cześć. Prace ruszyły, zacząłem nakładać kalki, zaczynając oczywiście od najlepszej i największej. Sama jakość kalkomanii od White Eagle jest dobra, myślałem że będzie dużo gorzej. Jednakże linie podziału są za płytkie na washa na kalkach. Po położeniu godła jednostki prysnąłem błyskiem, i wziąłem się za brudzenie na górze, wash i tak w niektórych miejscach się nie zachował i musiałem poprawiać po kilka razy. Z efektu jestem zadowolony, teraz błysk na górę żeby niczego nie popalcować, biorę jutro za brudzenie dołu i nałożę resztę kalek. Pomalowałem też dysze, najpierw kolor gunmetal, potem dużo olejnych i na końcu fioletowa i niebieska kredka akwarelowa. Pozdrawiam, Kuba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi