DamianosPL Napisano 27 Grudnia 2018 Share Napisano 27 Grudnia 2018 Witam Kolejny model z serii Projekt Powidz. Tymrazem italeri . Powiem tyle ze jakosc plastiku jest 100 razy lepsza niz w revell bo revellu łatwo plastik sie łamał a tu jest dość porządny. Nie wiem dlaczego na zdjeciu jest plastik jasno brązowy a dostałem szary. Ale + za to bo łatwiej w malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Grudnia 2018 Share Napisano 27 Grudnia 2018 A coś więcej napiszesz o tym humvee w Powidzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 29 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2018 A co tu opowiadać stacjonują w 33 Baza Lotnictwa Transportowego w Powidzu. Dzisiejsza praca: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Grudnia 2018 Share Napisano 29 Grudnia 2018 (edytowane) A jak się ma model, który budujesz, do Humvee pokazanych na zdjęciach? Tak przy okazji - te piaskowe na drugim zdjęciu to pojazdy przekazane przez US Army Ukrainie. Drugie pytanie - podwozie wygląda na pomalowane, czemu takim kolorem? Edytowane 29 Grudnia 2018 przez kubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 29 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2018 (edytowane) Godzinę temu, kubisz napisał: A jak się ma model, który budujesz, do Humvee pokazanych na zdjęciach? Tak przy okazji - te piaskowe na drugim zdjęciu to pojazdy przekazane przez US Army Ukrainie. Drugie pytanie - podwozie wygląda na pomalowane, czemu takim kolorem? A jakim kolorem powinno byc pomalowane bo na instrukcji nie jest nic napisałem wiec zrobiłem 91 revella steel metallic. Zrobiłem tak bo doł pojazdu tak jakoś jest zawsze stal. Nie mam zdjęc humvee ale wiem jak wygladaja bo byłem w bazie na dniach otwartych Edytowane 29 Grudnia 2018 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Grudnia 2018 Share Napisano 29 Grudnia 2018 Nie zrozum mnie źle, ale nadwozie też jest ze stali a mimo to jest pomalowane. Jak chcesz mieć ładny model to pogadaj z Makinen, Kubisz czy Zderzak (chyba o nikim nie zapomniałem) a oni ci pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 (edytowane) Popieram Bazylms-a. Bez pomocy Kubisza, Makinena, Zderzaka i Mandrivecsa, nawet nie startuj z humvee. Ja też zacząłem swojego pierwszego "młotka" i bez zgody chłopaków nawet części z ramek nie wycinam. Nie wiem jakie mają oznaczenie pojazdy na zdjęciu drugim od góry, nawet nie będę zgadywał, żeby plamy nie dać, ale zdjęcia 1,3 i 4, to raczej M1151 a nie M998. Edytowane 30 Grudnia 2018 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 Na 1, 3 i 4 zdjęciu są M1165 (wersja z niezabudowaną paką), ale M1151 też oczywiście są używane (właściwie to przede wszystkim). Academy ma bardzo porządny model tej wersji. Wybór tej staroci Italeri to zły pomysł, z tym Powidzem w tytule to już w ogóle jakiś absurd... Podwozie w wersji trójkolorowej jest czarne (z elementami w kolorach stali), w wersji piaskowej czarne lub również piaskowe. Poszukaj instrukcji do zestawów M1025 lub M1046 Tamiyi, ewentualnie M1114 Bronco lub tego M1151 Academy, tam są ładnie rozpisane kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 Kuba dobrze prawii. A jak chcesz zbudować porządnego humvee, to zapraszam na humvee models... Masz tam nieoceniony zasób materiałów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 30 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2018 Witam dzisiejsza praca. Ten element co mi tu nie pasował ale udało sie na hama jakoś wcisnąc. Przymierzałem tylko czy dobrze jest. Teraz licze na waszą pomoc.Jaki kolor zrobić tego elementu? Będe wdzieczny. Bo nic nie wiem sprawdzałem instrukcje tamiya bronco ale nie ma na nich ze jest ten element pomalowany na jakis kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 Silnik masz przyklejony odwrotnie... "Ten element"? Który? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 30 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2018 Godzinę temu, kubisz napisał: Silnik masz przyklejony odwrotnie... "Ten element"? Który? Dzięki za silnik instrukcja myli niestety ale nie jest przyklejony wiec. Element ten na 2 ostatnich zdjeciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 Daj sobie spokój z tym Powidzem, zrób z tego pudełkowe malowanie z Pustynnej Burzy, bo i tak z tego zestawu niewiele wyciśniesz. Podwozie na czarno, mosty i silnik na stalowo, zbiornik paliwa na biało, wnętrze na zielono, zewnętrzna całość nadwozia (łącznie ze spodem) na piaskowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 Instrukcja się nie myli... Jak patrzę na Twój sposób prowadzenia warsztatu do głowy przychodzi mi tylko jedno - Ludlego... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 2 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2019 W dniu 30.12.2018 o 19:18, kubisz napisał: Daj sobie spokój z tym Powidzem, zrób z tego pudełkowe malowanie z Pustynnej Burzy, bo i tak z tego zestawu niewiele wyciśniesz. Podwozie na czarno, mosty i silnik na stalowo, zbiornik paliwa na biało, wnętrze na zielono, zewnętrzna całość nadwozia (łącznie ze spodem) na piaskowo. Nie rozumiem ciebie które podwozie i która zewnetrzna całość nadwozia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 2 Stycznia 2019 Share Napisano 2 Stycznia 2019 Tutaj masz instrukcję Tamiyi: https://www.1999.co.jp/eng/image/10030647. Zaznaczone jest tam co ma być innym kolorem, niż bazowy. Cała rama i większość elementów zawieszenia powinna być pomalowana tym kolorem bazowym dla podwozia (dla Pustynnej Burzy: czarnym półmatem). Zewnętrzna część nadwozia - noszkurfa, nie wiem czego tu można nie zrozumieć... To co pokazałeś na zdjęciach to spód nadwozia. Sklejasz całe nadwozie i malujesz je albo w wersji pustynnej (dla Pustynnej Burzy tak będzie najlepiej: wnętrze i nadwozie od spodu zielone, zewnętrze piaskowe), albo w trójkolorze NATOwskim (całość zielona, na zewnątrz nadwozia brązowe i czarne plamy kamuflażu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 2 Stycznia 2019 Share Napisano 2 Stycznia 2019 Kuba, cierpliwy jesteś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 2 Stycznia 2019 Share Napisano 2 Stycznia 2019 Godzinę temu, mandrivecs napisał: Kuba, cierpliwy jesteś... To był mój ostatni wpis tutaj dotyczący tego jak co pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 2 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2019 ...................... Do poprawy biały. Pierwsza wsrtawa zielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 2 Stycznia 2019 Share Napisano 2 Stycznia 2019 (edytowane) A czytałeś że rama ma być czarna? Kuba chyba wyraźnie o tym pisał? Edytowane 2 Stycznia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 2 Stycznia 2019 Share Napisano 2 Stycznia 2019 Kolego ,Kubisz, Zderzak , Grzesiek , Mandrivecs tłumaczą jak krowie na rowie co masz zrobić a ty totalnie ich olewasz nie ładnie się zachowujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Stycznia 2019 Super Moderator Share Napisano 2 Stycznia 2019 Panowie, rzucacie grochem o ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 2 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2019 5 godzin temu, Grzegorz Grabowski napisał: A cztałeś że rama ma być czarna? Kuba chyba wyraźnie o tym pisał? Czytałem ale nie chce mi sie zmieniać niech se bydzie jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 2 Stycznia 2019 Share Napisano 2 Stycznia 2019 W kwiatki go pomaluj, niech se bydzie taki o! Ekstrawagancki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 2 Stycznia 2019 Share Napisano 2 Stycznia 2019 (edytowane) Kolejny Bartas89. Panowie, olewamy! Edytowane 2 Stycznia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi