Szydercza Gała Napisano 26 Maja 2019 Share Napisano 26 Maja 2019 Dzięki, choć myślę że ósemka to w tym przypadku przesada Malunki skończone, jutro w piaskownicę i pod kisiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandorjan Napisano 27 Maja 2019 Share Napisano 27 Maja 2019 8 tam nie masz ale ten kolor i dczucie głębi... Brrrrrr jak tuż przed. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Maja 2019 Autor Share Napisano 29 Maja 2019 Robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 30 Maja 2019 Share Napisano 30 Maja 2019 tak się prezentuje stan prac na dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 30 Maja 2019 Share Napisano 30 Maja 2019 Prezentuje sie fajowo, zimny ten atlantyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Maja 2019 Share Napisano 30 Maja 2019 Nooo Bartku, sympatycznie wygląda. Da się z tym relingiem pracować po ludzku? Wodne fiku miku ciąg dalszy, jeszcze trzeba to trochę ociosać Mostkowe różne takie tam. no i generalplan....terminu raczej nie dotrzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Maja 2019 Autor Share Napisano 30 Maja 2019 Terminy są po to żeby je przeciągać. Choć ja to w ogóle powinienem się nie odzywać. Woda coraz lepiej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilut Napisano 1 Czerwca 2019 Share Napisano 1 Czerwca 2019 Ważne, że coś się dzieje w temacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 1 Czerwca 2019 Share Napisano 1 Czerwca 2019 @Szydercza Gała Wòdã bëlno! Jestem pod wrażeniem tych odbojów i spienień! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 1 Czerwca 2019 Share Napisano 1 Czerwca 2019 Filen danke dobry człecze, póki co to jest miś na miarę naszych możliwości i nie powiedzieliśmy jeszcze ostatniego słowa... narazie DO BUDY!!! Jak mawiają, nie od razu Rzym zbudowano, a progres jest, także ten.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2019 Pilut chyba będziesz pierwszy który go skończy. Gała, jest postęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 3 Czerwca 2019 Share Napisano 3 Czerwca 2019 Nie ma to jak długi łikend.... OSTATECZNA woda, więcej już w niej grzebał nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 3 Czerwca 2019 Share Napisano 3 Czerwca 2019 54 minuty temu, Szydercza Gała napisał: OSTATECZNA woda, więcej już w niej grzebał nie będę i dobrze bo jeszcze utoniesz ładne detale W dniu 1.06.2019 o 15:08, Pilut napisał: Ważne, że coś się dzieje w temacie palma pierwszeństwa chyba faktycznie już rozdana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2019 Elegansio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 4 Czerwca 2019 Share Napisano 4 Czerwca 2019 Dawno nic nie robiłem przy Kujawiaku, ale dzisiaj wziąłem się w garść i zmalowałem takie coś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2019 Bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 4 Czerwca 2019 Share Napisano 4 Czerwca 2019 Dałeś teraz do pieca, ZUCH. +100 do respektu na dzielni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 Wow!!! Zaszalałeś! Jeszcze parę punktów i obejmiesz tytuł wicecesarza chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilut Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 (edytowane) Gała, proszę przybliż mi technologię wykonania tej obręczy na kominie, fajnie to wyszło. W dniu 4.06.2019 o 00:20, Szydercza Gała napisał: Edytowane 5 Czerwca 2019 przez Pilut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 14 godzin temu, chudyhunter napisał: zmalowałem takie coś wielka prośba - jak zrobić takie cieniowanie na kolorze - jak to robicie - czy ktoś mi może zdradzić technikę ? dziękuje i przepraszam za pytanie nuworysza kładziecie kolor bazowy a potem na małym ciśnieniu z bardzo bliska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 Ja to zrobiłem w następujący sposób (może nie do końca poprawie, ale tak uzyskałem ten efekt) 1.Najpierw podkład 2. Oklejenie taśmą i zrobienie pasów poszycia kadluba 3. Cieniowanie pasów poszycia. Tutaj użyłem czarnej farby. Zrobiłem to praktycznie z przyłożenia na małym ciśnieniu. 4. Nałożenie koloru kamo. Farba rozrobiona mniej więcej 1:6. Ważne by nie zakryć cieniowania, ale uzyskać kolor. 5. Nazwijmy to mazajami bez ładu i składu - rozjaśnienia biała farbą koloru kamo, z przyłożenia na małym ciśnieniu. 6. Delikatne prysniecie kolorem bazowym kamo - bardzo rzadką farbą, tak by te wszystkie mazaje i cieniowania były mniej wyraźne. I to by było w zasadzie na tyle. Tak przynajmniej ja uzyskałem to co masz na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 Pilut, w tym konkretnie elemencie nie ma żadnej technologii, to tylko pasek polistyrenu przyklejony tamijuniowym extra thinem. Laskonogi najlepiej jest zrobić tak: po pomalowaniu podkładem robisz zaciemnienia podobnym do bazy ale mocno ciemniejszym kolorem, a rozjaśnienia mocno od bazy jaśniejszym ale nadal do niej podobnym kolorem. Na to walisz bazę mgielkami brudnego rozcienczalnika aż do uzyskania zamierzonego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 9 godzin temu, chudyhunter napisał: Ja to zrobiłem w następujący sposób 4 godziny temu, Szydercza Gała napisał: najlepiej jest zrobić tak: jak się to czyta to nie brzmi strasznie jak się to robi to .... czapki z głów za umiejętności panowie. Popróbuje, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 Nie brzmi strasznie, bo to nie jest straszne, nie trzeba się bać, tylko próbować. Wtedy się przekonasz że to proste jest jak konstrukcja cepa, trzeba tylko nabrać nieco wprawy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 6 Czerwca 2019 Share Napisano 6 Czerwca 2019 Powiadasz, na razie wyszlo od tak sobie ale dziekuje za wsparcie bede szlifowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi