dedrey Napisano 2 Czerwca 2019 Share Napisano 2 Czerwca 2019 jeden to Czapla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 2 Czerwca 2019 Share Napisano 2 Czerwca 2019 5 minut temu, dedrey napisał: jeden to Czapla Faktycznie - dzięki za przypomnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 2 Czerwca 2019 Share Napisano 2 Czerwca 2019 mam łatwiej bo ..co jakiś czas mam okazje zerknąć na rozwój kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 Zapraszam do galerii mojego "Jeżyka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Czerwca 2019 Share Napisano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Jeżeli projekt jest nadal aktualny, to dołączam z takim szybowcem: Plan jest taki: -dorobić kokpit - zrobić wózek. Edytowane 16 Czerwca 2019 przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2019 Projekt jest jak niekończąca się opowieść. Każdy w każdej chwili i z każdym szybowcem jest mile widziany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 16 Czerwca 2019 Share Napisano 16 Czerwca 2019 6 godzin temu, mig napisał: Plan jest taki: -dorobić kokpit - zrobić wózek Dajesz Musisz się tylko zdecydować, czy prototyp czy seryjny (są spore zmiany w kokpicie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Czerwca 2019 Share Napisano 17 Czerwca 2019 20 godzin temu, Kon_Bar napisał: Dajesz Musisz się tylko zdecydować, czy prototyp czy seryjny (są spore zmiany w kokpicie) Będzie seryjny, bo tylko do takiego producent przewidział kalki. Muszę zobaczyć w Aeroplanie jaki kokpit dali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Czerwca 2019 Share Napisano 23 Czerwca 2019 (edytowane) Coś tam podłubałem przy Sępie. Wyciąłem połówki kadłuba i skrzydła. Wstępnie obrobiłem i sprawdziłem spasowanie. Trochę szpachli trzeba będzie zużyć. Przyglądając się skrzydłom to zastanawiam się czy nie zrobić nowych hamulców aerodynamicznych i przerywaczy. Szybowiec będzie powstawał bardzo powoli, bo na warsztacie mam dwa rozgrzebane modele (oba z szachownicami) i chce je najpierw dokończyć. Mam nadzieję, że do końca roku go zrobię, ewentualnie zdążę na Bytom. Edytowane 1 Lipca 2019 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Lipca 2019 Share Napisano 2 Lipca 2019 (edytowane) Sęp powoli się robi. Dorobiłem tablicę, podłogę i orczyk. Edytowane 3 Lipca 2019 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 6 Lipca 2019 Share Napisano 6 Lipca 2019 Bardzo sympatyczny projekt grupowy. Fajnie, że pomyślałeś o szybowcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Lipca 2019 Autor Share Napisano 6 Lipca 2019 2 minuty temu, Staryfajter1954 napisał: Bardzo sympatyczny projekt grupowy. Zapraszam do ferajny! Myślę, że wśród statków powietrznych NATO jakie robisz, szybowiec będzie ciekawą odskocznią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 6 Lipca 2019 Share Napisano 6 Lipca 2019 22 minuty temu, Grzes napisał: Zapraszam do ferajny! Myślę, że wśród statków powietrznych NATO jakie robisz, szybowiec będzie ciekawą odskocznią Co prawda szybowców nie buduję ale z przyjemnością je oglądam na każdej modelarskiej imprezie:). W moich zbiorach najbliższy szybowcom jest amerykański samolot rozpoznawczy Lockheed U-2 Dragon Lady, który posiada tak samo długie skrzydła oraz podobne właściwości lotno-pilotażowe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 19 Lipca 2019 Share Napisano 19 Lipca 2019 (edytowane) AKAR kolejny mój ulepek z drewna i blaszki, Edytowane 19 Lipca 2019 przez p11c 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Lipca 2019 Share Napisano 20 Lipca 2019 (edytowane) Całkiem fajny ten szybowiec Ci wyszedł. Tylko zastanawiam się czemu nie ma drążka. Sęp powstaje małymi krokami. Dorobiłem dziś ściankę za fotelem pilota Teraz najtrudniejsza rzecz - fotel. Edytowane 20 Lipca 2019 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 21 Lipca 2019 Share Napisano 21 Lipca 2019 Drążek jeszcze będzie i kilka innych drobiazgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 21 Lipca 2019 Share Napisano 21 Lipca 2019 (edytowane) Fajny, panie Jacku, ten AKAR-ek. To ja też dołożę coś z tamtych lat - nieortodoksyjnego, co prawda, jak na to forum - ale zawsze toć tzw. "ślizgowiec". Edytowane 21 Lipca 2019 przez KayFranz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Lipca 2019 Share Napisano 21 Lipca 2019 (edytowane) Bardzo ładny. Wystrugałem fotel do Sępa Jest jaki jest. Lepszy nie będzie bo dokumentacja do fotela jest bardzo słaba wręcz szczątkowa. Edytowane 21 Lipca 2019 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Lipca 2019 Autor Share Napisano 21 Lipca 2019 1 godzinę temu, mig napisał: dokumentacja do fotela jest bardzo słaba Niestety, tak jak zdjęcie. Popraw się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 21 Lipca 2019 Share Napisano 21 Lipca 2019 (edytowane) Bardzo zgrabna Bydgoszczanka Edytowane 21 Lipca 2019 przez dedrey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Lipca 2019 Share Napisano 22 Lipca 2019 W dniu 21.07.2019 o 18:08, Grzes napisał: Niestety, tak jak zdjęcie. Popraw się! Zdjęcie zrobione zaraz po wystruganiu fotela. Ciężko uchwycić ostrość na takich małych rzeczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 22 Lipca 2019 Share Napisano 22 Lipca 2019 Znam ten problem z ostrością, a Bydgoszczanka jest prima sort, widziałem na żywo. Cieszę się że szybownictwo się rozwija, Z mojej strony następny będzie Sokół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Lipca 2019 Autor Share Napisano 24 Lipca 2019 W dniu 22.07.2019 o 18:14, mig napisał: Ciężko uchwycić ostrość na takich małych rzeczach Więc lepiej sobie darować fotografowanie tak małych detali, skoro wiadomo, że zdjęcie nie wyjdzie. Tym bardziej, że prezentowany fotel niewiele różni się od tych, które znajdują się w ramkach zestawowych innych szybowców. W dniu 22.07.2019 o 23:46, p11c napisał: Z mojej strony następny będzie Sokół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 25 Lipca 2019 Share Napisano 25 Lipca 2019 Nie masz racji, co innego taki fotel z zestawu, a zupełnie co innego wykonany samodzielnie. To niebo a ziemia. Modelarstwo to przede wszystkim wykonywanie elementów od podstawa a nie prezentacja tego co zostało wykonane na wtryskarce, ani technik malowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Lipca 2019 Share Napisano 27 Lipca 2019 Kokpit zbudowany i pomalowany. Wklejony na swoje miejsce, Kadłub zamknięty. Kolejny etap to szpachlowanie i szlifowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi