jmx62 Napisano 13 Marca Share Napisano 13 Marca 57 minut temu, BRAVO112 napisał: tak, to Gladiatory... Weź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 13 Marca Share Napisano 13 Marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 13 Marca Share Napisano 13 Marca Kiedyś męczyłem zestawy Ardpolu (Bocian, Jantar Std3), ale to było już 13 lat temu... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca Książka o szybowcach bezogonowych SZD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Marca Autor Share Napisano 19 Marca Dzięki @kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Marca Autor Share Napisano 24 Marca Dziś mam dla Was takie piękne ujęcie z Aeroklubu Ziemi Pilskiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca jaka jest interpretacja tego " zdjecia"? ani to wyciagarka ani hol, a dronow wtedy jeszcze ( chyba) nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Marca Autor Share Napisano 24 Marca Godzinę temu, BRAVO112 napisał: jaka jest interpretacja tego " zdjecia"? Co autor miał na myśli... Odwieczna zmora-pytanie na języku polskim Tu dość prosta odpowiedź - szybowiec w locie. Godzinę temu, BRAVO112 napisał: dronow wtedy jeszcze ( chyba) nie bylo Zdjęcie z 2022r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Marca Autor Share Napisano 25 Marca Jeszcze jedno z tej samej sesji... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca Czy mogło zdarzyć się, że szybowiec Schneider-Grunau Baby IIb nie miał tej mini owiewki z przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Marca Autor Share Napisano 30 Marca Na rynek wlatują 4 nowe modele polskich szybowców w skali 1:48 - SZD-17X Jaskółka L - SZD-30 Pirat - SZD-30 B Pirat B - SZD-30 C Pirat C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca Mieszane uczucia… Tematy super Skala niewłaściwa 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Marca Autor Share Napisano 30 Marca (edytowane) 5 godzin temu, Kon_Bar napisał: Mieszane uczucia… Tematy super Skala niewłaściwa Mam to samo. Uzupełniłem też spis modeli Ardpola na str. 4-5, bo kilka dodatkowych znalazłem. Razem z tymi nowymi jest 20 modeli szybowców + motoszybowiec. To już pokaźna kolekcja. Tylko ta skala... Edytowane 30 Marca przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca Ja na stanie posiadam te dwa szybowce. Czeskie produkty. Czy się tutaj łapią? Żaden nie ma polskich oznaczeń w pudle. Osobiście najpierw zabiorę się za Baby IIb, ma moim zdaniem lepiej przemyślany podział elementów - głównie mocowanie skrzydeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca Oczywiście, że się łapią Jak się postarasz to obydwa są możliwe do wykonania w polskich oznaczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca (edytowane) 1 godzinę temu, Kon_Bar napisał: Oczywiście, że się łapią Jak się postarasz to obydwa są możliwe do wykonania w polskich oznaczeniach. Raczej oba chcę robić prosto z pudła. Bez żadnych dodatków itp. Prosto z pudła, bo jak podliczyłem ile w pierwszym kwartale poszło na hobby...to trzeba przystopować z zakupami. Edytowane 30 Marca przez Sjmport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Marca Autor Share Napisano 30 Marca 1 godzinę temu, Sjmport napisał: jak podliczyłem ile w pierwszym kwartale poszło na hobby... Po prostu zmień okres rozliczania na półroczny, .albo roczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca 2 minuty temu, Grzes napisał: Po prostu zmień okres rozliczania na półroczny, .albo roczny I z wrażenia osiwieje. Jak teraz podliczyłem to lekko mnie przytkało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca 3 godziny temu, Grzes napisał: Po prostu zmień okres rozliczania na półroczny, .albo roczny Może lepiej nie, bo mu jeszcze wyjdzie, że będzie musiał się z modelarstwem pożegnać na dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca 20 godzin temu, Kon_Bar napisał: Mieszane uczucia… Tematy super Skala niewłaściwa skala jak najbardziej właściwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca 11 godzin temu, Rafał B napisał: Może lepiej nie, bo mu jeszcze wyjdzie, że będzie musiał się z modelarstwem pożegnać na dobre To mi raczej nie grozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca Tak apropo. Szybowce z kabiną jak pokazany Baby IIb zawsze miały jakąś mini owiewkę z przodu czy zdarzało się, że jej nie było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca Wiosna : Fotografia z zasobów Alamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Kwietnia Autor Share Napisano 1 Kwietnia No tak, ciepło się zrobiło i muchy zaczynają latać 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 2 Kwietnia Share Napisano 2 Kwietnia W dniu 30.03.2024 o 19:47, Sjmport napisał: I z wrażenia osiwieje. Szczyż się zatem krótko aby nie widzieć W dniu 30.03.2024 o 19:47, Sjmport napisał: Jak teraz podliczyłem to lekko mnie przytkało Ja już nie liczę tylko wrzucam w koszty "na życie" Swoją drogą jak kiedyś podliczyłem połowę swojego składu to już mam dobrego używanego mini vana w tych zabawkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi