Thalgonis Napisano 19 Stycznia 2019 Share Napisano 19 Stycznia 2019 Hejka, takie cuś mi się „wyprodukowało” w okresie przed-po świątecznym. To stosunkowo nowy wypust ICM, dlatego składalność całkiem-całkiem i sam wygląd wyprasek też fajny - np. linie podziału nie za głębokie ani nie za płytkie... Maszyna z 13./KG 40 stacjonująca w Lorient we Francji w listopadzie 1943 r. PS. niestety, jeden duży błąd z mojej strony, z którym nie wiedziałem co zrobić i w końcu zostawiłem - podczas ostatniego lakierowania nie zabezpieczyłem zbiorniczka w aerografie i po przechyleniu troszkę lakieru wylało się z niego na spód modelu Nie ruszałem tego, żeby nie rozmazać po całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 Stycznia 2019 Share Napisano 19 Stycznia 2019 Fajny.Lubię takie klimaty.Choć ja zrobiłbym nocnego.Plamę bym zamalował bo dosyć wyraźnie ją widać i daje po oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Stycznia 2019 Share Napisano 19 Stycznia 2019 Bardzo ładny. Plama trochę psuje odbiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 19 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2019 Dziękuję. Całe szczęście jest pod spodem. Jak będzie stał na półce to otoczę go drutem kolczastym z napisem „Achtung! Nicht unter Spannung anheben” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 19 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2019 Poprawiłem ten „znak wodny” na spodzie i metalo-dżewniane śmigła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 19 Stycznia 2019 Share Napisano 19 Stycznia 2019 Chociaż to nie moja "strona barykady" to zacnie wygląda ten niemioszek po poprawie spód wygląda o wiele lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 19 Stycznia 2019 Share Napisano 19 Stycznia 2019 Od razu lepiej. Fajna C-6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 Stycznia 2019 Share Napisano 19 Stycznia 2019 Trzeba było od razu poprawić.O wiele lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 19 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2019 No co Ty? Przeca święta mantra „następny będzie lepszy” obowiązuje, no nie? OK, żartuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 Stycznia 2019 Share Napisano 19 Stycznia 2019 7 minut temu, Thalgonis napisał: No co Ty? Przeca święta mantra „następny będzie lepszy” obowiązuje, no nie? Pewnie że obowiązuje.Sam się jej trzymam choć różnie to wychodzi.Też żartowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 19 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2019 Nota bene, nienawidzę tego określenia - tak jak za szczyt głupoty uważam śpiewanie piłkarzom, że "nic się nie stało" - stało się! Sp...lili i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 19 Stycznia 2019 Share Napisano 19 Stycznia 2019 Czy faktycznie spasowanie tego zestawu nie jest takie złe? Widziałem kilka warsztatów w sieci i wyglądało to bardzo zachęcająco. Poza modelami Ju88, zdaje się, że Revell robi też przepak jednej z wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 19 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2019 Nie jest złe. Najwięcej na sieci jest wersji A-ileś_tam (sam szukałem), a to są starsze wypusty ICM. Ta C-6 jest z 2017 roku i, wg Scalmates, sporo tam poprawiono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 20 Stycznia 2019 Share Napisano 20 Stycznia 2019 12 godzin temu, Thalgonis napisał: Nie jest złe. Najwięcej na sieci jest wersji A-ileś_tam (sam szukałem), a to są starsze wypusty ICM. Ta C-6 jest z 2017 roku i, wg Scalmates, sporo tam poprawiono W większości to te same ramki , dodano tylko 1 z nosem . ICM podobnie jak eduard miesza ramkami i wydaje inne wersje tego samolotu. Jeśli chodzi o jakość to jest zdecydowanie lepsza niż ich dorniery. W modelu masz trochę inny rozkład plam niż podaje instrukcja ( nie sprawdzałem oryginalnego) , przyleganie kabiny i gondoli też nie wygląda najlepiej. Jako całość prezentuje się bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2019 22 godziny temu, Marek K napisał: Jeśli chodzi o jakość to jest zdecydowanie lepsza niż ich dorniery. O kurde... Mam od nich także to: Mam się zacząć obawiać? Czy Twoja uwaga dotyczyła tylko „ołówka”? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 21 Stycznia 2019 Share Napisano 21 Stycznia 2019 Junkersy tak samo jak dorniery są robione na zasadzie mieszania ramek. Dornier też jest fajny, ale jakościowo słabszy od junkersa. W ICM im poźniej wydany model tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 21 Stycznia 2019 Share Napisano 21 Stycznia 2019 Junkers pierwsza klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 23 Stycznia 2019 Share Napisano 23 Stycznia 2019 Ju-88 bardzo fajny, ciekawe malowanie znad Atlantyku. Model ładny, ale czy aby karabiny i działko nie są lekko krzywo przyklejone, czy to tylko moje "widzimisię"? Gratuluję też tempa budowy, tak duży model kleiłbym chyba z 3 lata (brak czasu, toteż zazdroszczę tempa, a i wykonanie też zacne). Czekam na Do-215 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 24 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2019 Dziękuję Tak, masz rację, działka są troszkę krzywo - wyrównywałem podczas klejenia, ale musiało opaść, tym bardziej że sporo wtedy „machałem” modelem przy robieniu łosza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kola Napisano 11 Lutego 2019 Share Napisano 11 Lutego 2019 (edytowane) Fajny model! OT: Ciekawi mnie jedno. Mam wersję A4. WG ICM i ich kalek nie ma na stateczniku pionowym swastyki. Orientował się ktoś? Tu w C6 - myśliwcu jest. Na początku Niemcy stosowali tam znaczek a potem usuwali, co potwierdza dużo zdjęć jakie znalazłem. Jak to jest z tymi oznaczeniami. Muszę jakąś knigę nabyć, co by się podedukować. EDIT: gdzieś przeczytałem, że ICM ze względów "politically correct" nie dodał swastyk... to głupie, jeśli tak jest. Edytowane 11 Lutego 2019 przez Kola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Lutego 2019 Autor Share Napisano 11 Lutego 2019 W wielu pństwach znak swastyki jest zakazany ustawowo. W zwiazku z tym niestety, ale modele maja byc ich pozbawione. Kolejna poprawnosc polityczna... ja po prostu kupilem kalkomanie ze swastykami osobko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi