Marcin M. Napisano 28 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2020 Old rust AK jako podkład, brązowy ink w zagłębienia, baza z heavy skintone po wystających - to tak na początek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 28 Grudnia 2020 Share Napisano 28 Grudnia 2020 Przyzwoita skórasam bym nie pogardził. Zaczynam się zastanawiać co jest rzeczywistą grą światła, a co twoim malowaniem..normalnie rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 29 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2020 (edytowane) 22 godziny temu, myszaty napisał: Zaczynam się zastanawiać co jest rzeczywistą grą światła, a co twoim malowaniem..normalnie rewelacja. Dzięki. Już odpowiadam. Rzeczywisty jest tylko odblask od lampki, przy której robię zdjęcia. Poleganie li tylko na grze światła, przy tej robocie byłoby mało rozsądne. Efekt malowania sprawdzam trzy razy, na bieżąco po pomalowaniu, rano, w półmroku, przy świetle dziennym i wieczorem, przy zwykłym świetle w pokoju, z żyrandola . Dopiero jak w każdym przypadku widzę różnicę w cieniach/światłach (malowanych!), idę dalej. Dzisiaj podziałałem glejzami. Kolory te co wczoraj, tylko farba o konsystencji wody kolorowej: Zbiorowo, żeby sprawdzić, czy styl malowania zachowany: Jutro pewnie jeszcze coś znajdę do poprawy, ale bez szaleństw. Edytowane 29 Grudnia 2020 przez Marcin M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 30 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2020 Czas pomyśleć o koszuli. To chyba najlepsze zdjęcie, gdzie widać ją dokładnie - kratki w miarę policzalne, mogę sobie rozplanować malowanie partiami, między guzikami chociażby. Idę dobierać kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 1 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2021 Tło - mephiston red z czarnym, zwashowany drakenhof night Krateczka (ręcznie), evil sunz scarlet, zwashowana drakenhof nightshade (niebieskim znaczy się). Ilość pasków w poziomie zgadza się, pięć pasków i guzik. Na koniec nuln oil (to ten podstawowy, czarny, jak wiecie): Guziki jakimś brązem pociagnięte. Jutro zobaczę, co dalej. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2021 Kratkę rozjaśniłem gdzieniegdzie bazowym kolorem. Na twarzy mieszanka light skin tone Pactry i dwarf skin Vallejo. Reikland fleshshade: M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 Dzieje się, dzieje... Kurcze, nie za dużo czarnego na tej koszuli...? Krateczka się tak jakby rozjechała... Skojarzyła mi się z tymi czarno-czerwonymi żuczkami.... pozdr. jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2021 19 godzin temu, myszaty napisał: Dzieje się, dzieje... Kurcze, nie za dużo czarnego na tej koszuli...? Ja bym powiedział, że kratka za jasna. Tło jest granatowo śliwkowe prawie, czarnego staram się unikać. Używam go jedynie do malowania źrenic. Musiałem wypośrodkować, tu ciemniej, tam jaśniej, żeby jakoś sie zgrało. Na fotce tak to może wygląda ostro. Działam dalej. Do bazowego koloru dodałem kapkę steel blue (błekitny) i zaznaczyłem zarost. Harry w sumie jako jeden z dwóch miał widoczny. Oprócz niego jeszcze Lee. Glejzy i blendy: Na razie wygląda blado. Kontrasty podkręcane będą po wstepnym makijażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2021 Nabiera życia. Na włosy położyłem niebieski wash drakenhof. Na razie nie dotykam kontrastów, bo może nie będzie potrzeby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2021 Wg Wiki, Brad Dexter miał jasne, piekne błękitne oczy. Przejrzałem zasoby filmowych portali i znalazłem chyba najbardziej akuratne zdjęcie - uśmiech i układ facjaty w każdym razie bardzo zbliżone. Potem wrzuciłem go na tapetę, coby móc zerkać z daleka nie podchodząc do kompa co chwilę, oczka mam już słabe... Steel blue i temple guard blue. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 8 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2021 Przejrzał na oba! M. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 9 Stycznia 2021 Share Napisano 9 Stycznia 2021 Mordka jak żywa! Imponisz! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Stycznia 2021 Share Napisano 9 Stycznia 2021 Po 7 piwach też mam taki wyraz mordki ! Podoba się ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Stycznia 2021 Share Napisano 9 Stycznia 2021 klawisze ma bieluchne jak z reklamy Corega Tabs 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 10 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2021 19 godzin temu, M.A.V. napisał: klawisze ma bieluchne jak z reklamy Corega Tabs No masz! Chyba specjalnie jedyny tak ujęty, bo w filmie nawet umarł uśmiechnięty. W sumie gotowy. Kapelusz obsadzony, szpary zaklejone plasteliną, pozostało podmalować ubytki, straty i niedoróbki, ale to już na podstawce. Lee już czeka w blokach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 10 Stycznia 2021 Share Napisano 10 Stycznia 2021 Coraz szybciej ich „załatwiasz”. Ostatniego to chyba machniesz w dobę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 10 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2021 He he, tak dobrze to nie bedzie, trzeba się trochę pomęczyć, ale fakt, dosyć szybko robota poszła, bo wena dopisuje. Harry Luck juz w galerii, oczekuje Was! M. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 10 Stycznia 2021 Share Napisano 10 Stycznia 2021 Dobra robota! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 10 Stycznia 2021 Share Napisano 10 Stycznia 2021 idziemy, idziemy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 11 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2021 A co by Koledzy powiedzieli, gdybym zaczął od razu szóstego? Lee - Robert Vaughn. To ten elegancki. Zauważyliscie, że w każdym boysbandzie musi być elegant? Tradycyjny inbox: Z twarzy podobny do oryginału. Do Billa Murraya, rówież, tak mi się skojarzył. O jakości nie będę wspominał, bo tu sie nic nie zmienia; wszystkie wyroby MMM trzymaja poziom. Szczegóły. A dajmy na to dziurka w kapeluszu - Offo to dobry obserwator, nic mu nie umyka (to na rancie to ubytek produkcyjny, trzeba bedzie zalepić). Samego kapelusza nie będę zmieniał, ma dobry kształt: Pyszna będzie zabawa: Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 11 Stycznia 2021 Share Napisano 11 Stycznia 2021 38 minut temu, Marcin M. napisał: Z twarzy podobny do oryginału. Do Billa Murraya, rówież, tak mi się skojarzył. przerób na T-1000 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 11 Stycznia 2021 Share Napisano 11 Stycznia 2021 No złapałeś tempo...twarzowygląd rzeczywiście wyszedł producentowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 11 Stycznia 2021 Share Napisano 11 Stycznia 2021 2 godziny temu, Marcin M. napisał: A co by Koledzy powiedzieli, gdybym zaczął od razu szóstego? Dawaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2021 (edytowane) No to zaczynam. Będzie jedna poprawka. Poły kamizelki kończą się na linii ramion... ...podczas gdy w figurce przechodzą w kołnierz. Zwrócił mi na to uwagę kolega z forum planetfigure, który ma tę kolekcję już na półce. Wychwycił ten błąd dopiero na etapie malowania. Łatwe do naprawy, dorobię jedynie szew na ramionach, a niepotrzebny kołnierz zeszlifuję na płasko. Mogło być gorzej . Edytowane 18 Stycznia 2021 przez Marcin M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 18 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2021 Koszula. Najpierw szkic: Wash nuln oil po całości: Pierwsze blendy i glejzy: Ciągle to jeszcze nie tak wygląda jak powinno. Przy świetle dziennym widać niedoróbki, dlatego jutro będę dopracowywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi