GenKamyk Napisano 22 Marca 2019 Share Napisano 22 Marca 2019 Witam serdecznie! Stwierdziłem ostatnio, że czas skończyć rozgrzebanego kiedyś ISa. Strasznie go wtedy posklejałem, ale był to jeden z moich pierwszych czołgów więc poprawek będzie sporo. Nie wiem na ile lufę uda się uratować, zobaczymy po położeniu podkładu czy napewno jest okrągła na przekroju Mam tez nadzieje, że czas zatarł wspomnienia cudeńka Marcina, i że nie narażę się tym samym na szyderę Zapraszam do komentowania i uwag Na początek wieża ale jutro powinna być wanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 25 Marca 2019 Share Napisano 25 Marca 2019 Zasiadam i obserwuję. Spawy na dachu bym trochę odchudził. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 11 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2019 „Jutro powinna być wanna” Oczywiście pojawiło się milion problemów no i zeszło do dzisiaj. Obciąłem błotniki, przewierciłem żaluzje, zrobiłem teksturę i poprawiłem spawy, reszta jak widać. Cudów nie ma ale jak na mój to to jest max co umiem zrobić. Strasznie mnie ten IS wymęczył więc mam nadzieje, że pozwolicie zacząć malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 11 Kwietnia 2019 Share Napisano 11 Kwietnia 2019 Mnie by męczyła świadomość istnienia tej dziury między kadłubem a wanną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 11 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2019 Tam z tyłu dałem bo prześwitywało przez siatki, z przodu nie było widać to i szkoda hipsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Kwietnia 2019 Share Napisano 12 Kwietnia 2019 Maluj zatem, maluj, bo ciekaw jestem jak wyjdzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 14 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2019 Kolejne podejście do B&W Zobaczymy czy tym razem uda się nie zamalować wszystkiego, jak w przypadku Matyldy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 15 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2019 (edytowane) Pomalowałem 4BO z AK Real Colors -RC 073 Troche monotonny ten kolor wiec podziałam trochę olejami i zobaczymy co wyjdzie Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez GenKamyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 17 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2019 Porobiłem gdzieniegdzie rozjaśnienia, lakier i wash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 17 Kwietnia 2019 Share Napisano 17 Kwietnia 2019 Bardzo ladnie, wyrazne rozjasnienia, ale nie przesadzone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 18 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2019 (edytowane) Nałożyłem kalki, namalowałem cyferki, urozmaiciłem trochę olejami. Następnie dam lakier, obicia, zacieki i brudzenie Orientujecie się jakie widełki czasowe wchodzą w grę jeśli chodzi o tak oznaczone ISy? Pytanie trochę pod planowaną podstawkę ale kolejne efekty wole już robić pod konkretną długość eksploatacji i porę roku Edit : coś znalazłem i chyba zrobię „powrót do domu” czyli dużo obić, jakieś graty na czołgu i ślady po pociskach Edytowane 19 Kwietnia 2019 przez GenKamyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Kwietnia 2019 Share Napisano 19 Kwietnia 2019 Ciekawie wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 19 Kwietnia 2019 Share Napisano 19 Kwietnia 2019 (edytowane) Trzycyfrowe oznakowania zostały wprowadzone około marca 1945r. Gdyby nie kilka szczegółów, brałbym go za 1:35 . Zaskoczyła mnie natomiast siatka na "ruszcie" płyty nadsilnikowej, nie kojarzę bym taką widział . Orzełki powinny zajść końcówkami na korki otworów strzelniczych, ale to szczegół. Edytowane 19 Kwietnia 2019 przez Rack 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 19 Kwietnia 2019 Share Napisano 19 Kwietnia 2019 Bardzo ładnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 24 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2019 (edytowane) W dniu 19.04.2019 o 22:20, Rack napisał: Trzycyfrowe oznakowania zostały wprowadzone około marca 1945r. Gdyby nie kilka szczegółów, brałbym go za 1:35 . Zaskoczyła mnie natomiast siatka na "ruszcie" płyty nadsilnikowej, nie kojarzę bym taką widział . Siatkę usunąłem bo w sumie tez takiej nie widziałem Domalowałem czwarte cyferki chociaż na zdjęciach słabo widać cokolwiek bo telefon zlewa to w jeden odcień. Obicia zrobiłem fest chociaż wiem, że 424 trzymał się nieźle ale zainspirowałem się poniższą fotką gdzie wieża dostała ostro. Poza tym nic nie pozwala na zrobienie takiego hardcore jak ruski sprzęt Następnie będę robił wszystkie zacieki i osprzęt, później zacznę powoli kurzenie, błotko i podstawkę Edytowane 24 Kwietnia 2019 przez GenKamyk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 24 Kwietnia 2019 Share Napisano 24 Kwietnia 2019 To obicie na przodzie pancerza i lewym boku wierzy to malunek czy wyskrobane , wygląda na zdjęciu jak 3D , super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlito Napisano 24 Kwietnia 2019 Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Ciekawie wygląda, ciekawie. Będę dalej podglądać. Interesująco wygląda ta czwórka taka.. zamalowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 24 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Dzięki Panowie Czwórka zamalowana po obu stronach, fajniej ją widać na żywo, mam nadzieje, że jak zrobię foty aparatem to będzie coś lepiej Te dziury po pociskach zrobiłem lutownicą. Trochę jeszcze dodam im kolorków i zobaczymy co wyjdzie. Napewno lepiej prezentują się z zaciekami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 24 Kwietnia 2019 Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Bardzo fajnie wyglądają te ślady po pociskach i generalnie malarsko super . Pomarudzę znowu nieco przy numerze. W necie toczyła się dyskusja, czy ostatnią cyfrą ( zamazaną ) powinna być "4" czy "1". Z zestawienia numerów sprzed zmiany i po zmianie wyniknęło, że powinna to być jednak cyfra "1". Pewnie znasz to zdjęcie: Widać, że zamazana ostatnia cyfra ma białe prześwity, może je dodasz?. Nie odbieraj proszę, moich uwag jako złe intencje, po prostu, poświęciłem temu modelowi mnóstwo czasu, a i tak nie ustrzegłem się kilku błędów . Staram się tylko podzielić swoimi doświadczeniami, może komuś się przydadzą przy budowie bardziej wiernej kopii tego wozu niż mój. Wciąż się zastanawiam, czy miał on w ogóle uchwyty pod zbiorniki ( przynajmniej po prawej stronie płyty bocznej ), bo położenie skrzynki, to neguje, ot takie zagwozdki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2019 (edytowane) 9 godzin temu, Rack napisał: Nie odbieraj proszę, moich uwag jako złe intencje Zupełnie tak tego nie odbieram i jestem bardzo wdzięczny za Twoje uwagi. Początkowo chciałem zrobić tylko jakiegoś tam ISa, luźno osadzonego w czasie i miejscu, ale z lenistwa odrysowałem i wyciąłem szablony z numerami, takimi jakie były na kalkach Jak to bywa, z totalnego no name’a zrobił się bardzo konkretny czołg Żałuje teraz, że nie podpatrywałem Twojego Stalina, najlepszy jakiego widziałem Trochę już późno na inne przeróbki ale zmienię przynajmniej te numery. Były malowane po lakierze, więc odeszły bez śladu. Reszta numerów jest głęboko pod lakierem wiec nawet tego nie ruszam Jeśli coś razi proszę dawaj znać, a ja postaram się nie odlatywać już za bardzo w kosmos Edytowane 25 Kwietnia 2019 przez GenKamyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 26 Kwietnia 2019 Share Napisano 26 Kwietnia 2019 Na zdjęciu powyżej , gdzie czołg przejeżdża przez zburzony most, widać stary kod 4 cyfrowy. Dwie ostatnie cyfry były zamalowane i zastąpione jedną. Zrobiłem tak w modelu Tamiya 1:35. fajny efekt zmiany numeru. Poza tym super wykonanie IS-a. Taki jak ma być ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 26 Maja 2019 Autor Share Napisano 26 Maja 2019 Wybaczcie, że taka długa przerwa ale sklejam koledze w międzyczasie tygrysa na urodziny Poprawiłem numerek, pomalowałem liny i zapasowe ogniwa i zacząłem się bawić w brudzenie. Póki co trochę kurzu i suche błoto. Jutro wezmę się za tłuste plamy, paliwo i mokre błoto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 29 Maja 2019 Share Napisano 29 Maja 2019 Bardzo mi się podoba. Fajnie przykurzony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 30 Maja 2019 Share Napisano 30 Maja 2019 Cos mi sie wydaje, ze powstaje wlasnie jeden z najladniejszych czolgow is jakie widzialem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 31 Maja 2019 Autor Share Napisano 31 Maja 2019 Dzięki Panowie, miło mi bardzo Jutro konkurs w Krakowie więc podgoniłem troszeczkę i może wstydu nie będzie. Jak coś nie tak to piszcie, cała noc przede mną Prawilną galerię zrobię w niedziele, a poniżej kilka ujęć plus podstawka na szybko 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi