abtb Napisano 3 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2019 3 minuty temu, Xmen napisał: A czy ja w pierwszym poście nie czytałem że ma być "lekko łatwo i przyjemnie" przecież pisałem: W dniu 1.04.2019 o 21:52, abtb napisał: zero doktoratów z budowy maszyn A zatem nie będę mdlał z powodu byle jakiej anteny czy innego duperela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Kwietnia 2019 Share Napisano 3 Kwietnia 2019 4 minuty temu, abtb napisał: Jednego "bisa" niewątpliwie będzie trzeba na coś przerobić (może na szybowiec, żeby się podlizać człowiekowi z Białej Podlaskiej ) W Białej stoi ten: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2019 21 minut temu, Grzes napisał: W Białej stoi ten: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Kwietnia 2019 Share Napisano 3 Kwietnia 2019 Podmalówek cyrkowych nie komentuję, ale godła i biały pas jak najbardziej oryginalne. 1901 to wersja M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2019 Ja rozumiem że "patriotyzm" , że "szachownice", ale jak już słusznie zauważyłeś bliżej mi do jakiejś Etiopii czy innego Fiżdzi niż do polskiego "ołówka" Zjedzonym pewnie będę na forum ale projekt NIE UWZGLĘDNIA maszyn w polskim malowaniu. A co wersji to się można zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Kwietnia 2019 Share Napisano 3 Kwietnia 2019 10 minut temu, abtb napisał: bliżej mi do jakiejś Etiopii czy innego Fiżdzi niż do polskiego "ołówka" O! eligansko! Czekam zatem na egzotyczne, bo tu jest w czym wybierać, no i za granicą mieli ciekawsze malunki niż nasze smutasy z WLOP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2019 5 minut temu, Grzes napisał: O! eligansko! Czekam zatem na egzotyczne Niech Kolega na forum nie rozpowiada ale będzie Syryjczyk MF z zadymy Jom Kipur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Kwietnia 2019 Share Napisano 3 Kwietnia 2019 4 godziny temu, abtb napisał: Niech Kolega na forum nie rozpowiada ale będzie Syryjczyk MF z zadymy Jom Kipur To będzie ciekawe malowanie. Chociaż nasze MiGi też miały ciekawe malowania np. F-13 n/b 2015, czy MF n/b 9111, albo w nowym kamuflażu szaro-szarym np. 6715. A może w takim malowanku a co do SMT to chyba lepiej kupić R.V. odpadnie rzeźbienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 3 Kwietnia 2019 Share Napisano 3 Kwietnia 2019 Sorry.Zapomniałem że go robi RV..Model naszpikowany nitami,jak dobra kasza skwarkami.Ale ma swoje zalety i wady .Z grzechów głównych... za duża owiewka,zły kształt zakończenia statecznika pionowego przy zasobniku na spadochron ....nieco za długi ten drugii i skopany spód. przy dyszy..Ale to grzechy znane z innych modeli,no i znowu przód kadłuba od bisa <choć też nie bez uwag>.Żywica powiedzmy,że jest.Mała ,przydatna blaszka to plus .Chyba Jest też maska.Twój wybór.Może szybciej będzie w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Kwietnia 2019 Share Napisano 3 Kwietnia 2019 21 minut temu, Crimson King napisał: Sorry.Zapomniałem że go robi RV..Model naszpikowany nitami,jak dobra kasza skwarkami.Ale ma swoje zalety i wady .Z grzechów głównych... za duża owiewka,zły kształt zakończenia statecznika pionowego przy zasobniku na spadochron ....nieco za długi ten drugii i skopany spód. przy dyszy..Ale to grzechy znane z innych modeli,no i znowu przód kadłuba od bisa <choć też nie bez uwag>.Żywica powiedzmy,że jest.Mała ,przydatna blaszka to plus .Chyba Jest też maska.Twój wybór.Może szybciej będzie w galerii. Z grzechów głównych to jeszcze za duża tablica nie mieści się pod wiatrochronem, za duże koło podwozia przedniego. Cały kokpit jest żywiczny i wnęka podwozia przedniego i wlot powietrza na górze kadłuba. Masek chyba nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 3 Kwietnia 2019 Share Napisano 3 Kwietnia 2019 A mnie się trafił z maskamiŻywica przy zamkniętej owiewce ujdzie.Kolejny minus ,to całkowity brak uzbrojenia.Ale tyle tego narobili u edka.¡Smt to raczej S-24, UB-16 lub 32 ,bomby do 500kg, jakieś Rs-3 plus zbiorniki.Ten garb dodaje mu nieco charyzmy,podobnie jak młodszemu bratu 29smt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2019 14 godzin temu, Crimson King napisał: Sorry.Zapomniałem że go robi RV..Model naszpikowany nitami,jak dobra kasza skwarkami.Ale ma swoje zalety i wady .Z grzechów głównych... za duża owiewka,zły kształt zakończenia statecznika pionowego przy zasobniku na spadochron ....nieco za długi ten drugii i skopany spód. przy dyszy..Ale to grzechy znane z innych modeli,no i znowu przód kadłuba od bisa <choć też nie bez uwag>.Żywica powiedzmy,że jest.Mała ,przydatna blaszka to plus .Chyba Jest też maska.Twój wybór.Może szybciej będzie w galerii. 14 godzin temu, mig napisał: Z grzechów głównych to jeszcze za duża tablica nie mieści się pod wiatrochronem, za duże koło podwozia przedniego. Cały kokpit jest żywiczny i wnęka podwozia przedniego i wlot powietrza na górze kadłuba. Masek chyba nie ma. Ooooo! Idę kupić kiełbasę dla psa w podzięce za to że plany zeżarł i NIC nie będę musiał przykładał do żadnego rysunku, żadnej wersji i innych pomiarów robić. Ciekawi mnie tylko na podstawie czego robią samoloty producenci? Fotografii czy wyobrażeń z dzieciństwa? Bo chyba nie na podstawie planów skoro zawierają te modele tyle baboli Nawet taki "Edek z fabryki kredek" nie umie zrobić dobrze bo w momencie premiery już można było kupić pierdylion dodatków korygujących różne dziwne dziwactwa A zatem będzie jak w PRL-u - wyroby migopodobne. Czyli samo życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 4 Kwietnia 2019 Share Napisano 4 Kwietnia 2019 Nie jest tak tragicznie,tylko więcej roboty,której można było uniknąć.Ale czy w modelarstwie nie oto chodzi? Nic nie cieszy bardziej jak dobry model ,zrobiony z zestawu,który nie jest najlepiej odwzorowany przez producenta.Szykuje się ładny wiosenny dzień.Pozdrawiam forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2019 (edytowane) Godzinę temu, Crimson King napisał: Nie jest tak tragicznie,tylko więcej roboty,której można było uniknąć.Ale czy w modelarstwie nie oto chodzi? Nic nie cieszy bardziej jak dobry model ,zrobiony z zestawu,który nie jest najlepiej odwzorowany przez producenta Chyba mnie Kolega namówił na zamknięcie warsztatu i powrót na "stare śmieci" Edytowane 4 Kwietnia 2019 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2019 No dobra, miało być prosto z pudła A zatem: - rura pitota - koła - wlot i stożek - blachy do kabiny i fotela - maski Z zakamarków szuflady wykopałem to: Łącznie szt 4 a zatem powinno wystarczyć Jak już wspomniałem warsztat "spuchł" o takie "wynalazki": Wyrób Kp to przepak Rv i wygląda tak: i drugi typ płata detale kabiny: Trochę mydło ale od biedy ujdzie Porównanie płatów: Revell, Kp, Zwezda Schemat malowania: i kalki Jak na dzisiejsze standardy to raczej "cienko jak rosół" Tak więc powoli można ruszać z robotą. Jak nic roczek zleci Na koniec konkurs w razie niepowodzenia projektu do wyboru: głosujemy do jutra do g. 15 Defiant nie bierze udziału z przyczyn co niektórym dobrze znanych ale o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Kwietnia 2019 Share Napisano 4 Kwietnia 2019 Co do foteli to do F-13 to fotel Sk-1. MiG-15 lub Victor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 4 Kwietnia 2019 Share Napisano 4 Kwietnia 2019 Victor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Kwietnia 2019 Share Napisano 4 Kwietnia 2019 He-111 pod warunkiem, że będzie płonący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 4 Kwietnia 2019 Share Napisano 4 Kwietnia 2019 W Migu F13 Revella , tu aż prosi się o wymianę oszkleniea.Pavla robi to niezłe,.Do poprawy stateczniki poziome.Model Bilka lepiej to oddaje ,ale trochę gorzej ze szczegółami.Chyba zacznę całą serię mig21 jak czas i wena pozwoli.tally ho.A tak na marginesie? czemu toto ,co przedstawiłeś w poprzednim spocie zalega na jakiejś zapomnianej półce? Jak Księżyc, chcesz rozrzucać srebro po plaży. ?. Takiego skarbu nie sposób roztrwonić ,że użyję słów lepszych od mojej skromnej osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2019 16 minut temu, Crimson King napisał: Model Bilka lepiej to oddaje Jestem szczęśliwym (?) posiadaczem PF-a z Bilka i może wymiarowo jest ok ale glina niezła. Na razie nawet nie tykam, może z czasem. 4 godziny temu, Grzes napisał: He-111 pod warunkiem, że będzie płonący Nie będzie Udzielam Koledze zezwolenia na oddanie jeszcze jednego głosu 4 godziny temu, mig napisał: Co do foteli to do F-13 to fotel Sk-1. Fotel będzie zestawowy z zastosowaniem edkowych blach 5 godzin temu, abtb napisał: głosujemy do jutra Na razie prowadzi Victor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 5 Kwietnia 2019 Share Napisano 5 Kwietnia 2019 Ja również zdecydowanie popieram Victora - sam planuję kiedyś zrobić, tyle że w wersji tankowania powietrznego. Trochę mnie przeraża rozmiar modelu, dlatego odkładam go i odkładam, ale popatrzę chętnie, może twój warsztat mnie przekona ostatecznie. MiGa z RV też będę niedługo robił, w malowaniu jeszcze bardziej egzotycznym - będzie to bis z Zambii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2019 (edytowane) 15 minut temu, Matys napisał: Trochę mnie przeraża rozmiar modelu, No małe to to nie jest Porównywalny z Valiantem, który "gabaryt" ma słuszny Victor byłby już w mojej kolekcji kolejnym latawcem z serii "V" I jeszcze Vulcan i mebel cały zajęty 15 minut temu, Matys napisał: MiGa z RV też będę niedługo robił, w malowaniu jeszcze bardziej egzotycznym - będzie to bis z Zambii. Jestem "ZA" 15 minut temu, Matys napisał: zdecydowanie popieram Victora Chyba mamy "czarnego konia" konkursu Edytowane 5 Kwietnia 2019 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 5 Kwietnia 2019 Share Napisano 5 Kwietnia 2019 Zdecydowanie Victor. W razie czego w weekend użyję przekonujących argumentów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 5 Kwietnia 2019 Share Napisano 5 Kwietnia 2019 Chyba mnie Kolega namówił na zamknięcie warsztatu i powrót na "stare śmieci" Właśnie, co z Potezem?Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2019 Kompletna niemoc twórcza Znając życie będzie sobie leżakował aż w pewnym momencie najdzie mnie "chcica" i skończę go w miesiąc. Na razie próbuję sił z silnikami ale jeszcze nie ma co pokazać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi