Truckerek93 Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Ślicznie, tylko mogę powiedzieć. Co do polerowania to się wolę nie wypowiadać bo się na tym nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Znalazłem taką stronkę może się przyda http://www.hankstruckpictures.com/bill_banks_navl.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2009 Znalazłem taką stronkę może się przyda Dzięki Znam tą stronkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_muzzy Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Torni pogratulować. Świetnie się prezentuje, ekstra zestawik. A co do strzałek na drzwiach - farciarz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2009 A co do strzałek na drzwiach - farciarz! Fakt fuksło mi się Zabrałem się za maskę, jeszcze muszę wykombinować kierunki bo te z zestawu to wieka kicha i będzie gotowa. Na zdjeciu tego praktycznie nie widać ale kratkę przeleciałem czarnym matem. Natomiast w kabinie zostało mi pomalowac klamki i uszczelki w oknach i zabiorę się za jej uzbrajanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Może kiedyś jeszcze złożę takiego amerykańca!! Bardzo fajnie wyszedł Ci ten AmiTruck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Rozumiem że trucka clear 'em jeszcze nie traktowałeś?? Na drzwiach film jest bardziej widoczny a niżeli na naczepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2009 Kabinę już polakierowałem i niestety już tak zostanie. Film pod loga nie był przeźroczysty, na żywo wygląda jak by ciemny biały ale ciemniejszy od koloru kenia i dlatego odróżnia się. Sprawdziłem drugi arkusz kalkomani i tam też widać białe otoczki wokół log (przy dużych napisach nie ma białej otoczki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 Aha. No cóż w takim razie czekamy na dalsze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 A no ślicznie, wygląda. Jakieś zdjęcie z opuszczoną maską może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2010 Zdjęć z podniesioną maską nie zrobiłem bo jak na razie nic się tam nie zmieniło, jak zamontuję na stałe kastę wtedy zacznę coś tam robić. Tym czasem zabrałem się za wnętrze, pierwotnie wyglądało tak: a teraz tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 Hmm, czekam na dalszy postęp prac nad wnętrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 Pięknie , ciekawe co będzie dalej??...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 No proszę , bardzo ładnie, kiedy malujesz wnętrze ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 Dzieki koledzy za komenty No proszę kiedy malujesz wnętrze ? Pozdrawiam Już zacząłem ponadto dźwignia zmiany biegów otrzymała przewód pneumatyczny, a na leżankę położyłem koc: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Super Mogłeś poszukać ładniejszego kocyka a żubróweczka też będzie ? Miałem gdzieś butelkę w tej skali [przezroczystą] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Pytanie, bo nigdy nie wiedziałem do czego to jest, to gdzie przychodzi ten przewód pneumatyczny. Połówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 Pytanie, bo nigdy nie wiedziałem do czego to jest, to gdzie przychodzi ten przewód pneumatyczny. Połówki? Połówki lub mała-duża skrzynia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Aha. dziękuję. A to od czego było zależało od producenta skrzyni, lub jej specyfikacji, dobrze mniemam? I co w wypadku gdy było i to i to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2010 Truckerek93 dobrze kumasz a co do dużej/małej skrzyni i półbiegów, to bardzo często wystepują takie rozwiazania i z niczym to nie koliduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 Ten kocyk wygląda jak obrus :P , nie podoba mi sie. Za to szafeczki oraz kolory pasują , może pokusisz się o jakiś mały dodatek w postaci kubka, laptopa, torby itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2010 Hm, pomyślę może coś jeszcze dodam. Właściwie to tak się zastanawiam po co robiłem wnętrze sleepera - chyba dla własnej satysfakcji W efekcie końcowym i tak nie bedzie go widać gdyż górne okna przyciemnię folią, a od przodu fotele kierowcy i pasażera wszystko zasłonią. Kocyk dałem jaki dałem bo akurat taki materiał miałem pod ręką, a i nie gryzie się z kolorystyką wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2010 Do wnętrza dorzuciłem dwie paczki fajek co by kierowca miał co palić, a na leżance zostawiłem rozłożoną mapę. Nie robiłem nic więcej z kabiną bo po zamontowaniu kasty i tak prawie nic nie będzie widać. Miały być przyciemnione szyby ale jakoś nie dałem sobie z nimi rady. Po naklejeniu przyciemnionej folii na szybę wyglądało to tak jak by po między nimi były ziarnka piasku. Kilka razy powtarzałem tą czynność ale za każdym razem było tak samo. Wyciąłem z przeźroczystego plastiku nowe szyby i znowuż okleiłem je folią i znowuż to samo. Ponad to po odklejeniu folii od szybek nie mogłem ich doczyścić - na szybach zostawały trwałe plamy. W końcu dorobiłem trzeci zestaw szyb i zabrałem się za montaż nadwozia. Podziałałem jeszcze trochę przy silniku i w obecnej chwili Kenio wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_muzzy Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Bardzo ładnie się prezentuje. Czy dach od sleepera jest na razie położony, czy przyklejony? I czy przewody na silniku nie wyszły za grube? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koniu Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Andrzeju, jeśli dalej zależy Ci na przyciemnieniu szyb sleepera, polecam farbę Tamiya o nazwie "smoke". Jest to farba specjalnie przeznaczona do przyciemniania szyb,a stopień ich przyciemnienia zależy od ilości nałożonych warstw. Ja używałem akurat tej "odmiany farby", do leksanu, ale na pewno jest jej odpowiednik dla plastiku: http://www.rcwroblik.pl/Farba+PS-31+Przyciemniajaca+SMOKE,57613861,01,i2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi