Tazman79 Napisano 8 Kwietnia 2019 Share Napisano 8 Kwietnia 2019 Zastanawiałem się czy go tu wrzucać aż pomyślałem, raz kozie śmierć Model samolotu Boeing 787 Dreamliner, model w skali 1:144 od Zvezdy. Kalkomania Revaro Decals, producent Rosja Pierwszyraz robiłem model samolotu pasażerskiego, troche dał mi się we znaki ale teraz wiem na co zwrócić uwagę. Malowanie PLL LOT WOŚP 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 Wygląda świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 Gratuluję położenia makabrycznych kalek Techmodu bez pomarszczenia Model bardzo udany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 Bardzo ładny. Pokażę młodemu, może go zmotywuję do klejenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 9 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2019 24 minuty temu, milczacy napisał: Gratuluję położenia makabrycznych kalek Techmodu bez pomarszczenia Model bardzo udany. To nie Techmod tylko Revaro Decals z Rosji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 A ja tak dopytam się z ciekawości ( bo w cywilach nie "siedzę"). Jak kojarzę z zamierzchłych, komunistycznych czasów to na naszych samolotach z jednej strony był napis "Polskie Linie Lotnicze" a z drugiej "Polish Airlines". Teraz stosowanie języka ojczystego jest passe czy jak? A latawiec całkiem zgrabny, gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 40 minut temu, abtb napisał: Jak kojarzę z zamierzchłych, komunistycznych czasów to na naszych samolotach z jednej strony był napis "Polskie Linie Lotnicze" a z drugiej "Polish Airlines". Teraz stosowanie języka ojczystego jest passe czy jak? Jak sam zauważyłeś polska nazwa była malowana w czasach przeszłych i złych. Teraz są czasy dobre, jesteśmy "proud of independence" i nie ma tu miejsca na sentymenty. Artykulik o nowych barwach z 2011 r. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 9 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2019 Godzinę temu, abtb napisał: A ja tak dopytam się z ciekawości ( bo w cywilach nie "siedzę"). Jak kojarzę z zamierzchłych, komunistycznych czasów to na naszych samolotach z jednej strony był napis "Polskie Linie Lotnicze" a z drugiej "Polish Airlines". Teraz stosowanie języka ojczystego jest passe czy jak? A latawiec całkiem zgrabny, gratuluję Jest tak jak pisze Grześ Dodatkowo na Dreamlinerze i Boeingu 737 Max w malowaniu niepodległościowym, na górnej części skrzydła niema już rejestracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 1 godzinę temu, Tazman79 napisał: To nie Techmod tylko Revaro Decals z Rosji I "wszystko jasne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 37 minut temu, Grzes napisał: Teraz są czasy dobre, jesteśmy "proud of independence" i nie ma tu miejsca na sentymenty. Znaczy się dociągamy do Europy. Tylko trzeba uważać z tym ciągnięciem bo jeszcze ją prześcigniemy Kochanowski to się chyba w grobie przewraca. 40 minut temu, Grzes napisał: "proud of independence" No tak, jedni "bracia" kupowali bimber i sprzedawali paliwo ale jakoś sobie sami radzili, a drudzy za to ledwo na drogach się mieszczą ( i to na TRZEŹWO!) i trzeba ich z rowów wyciągać. No ale jak się "pędzi Hummwi" to "doroha jak szyło" Więcej wątku Koledze nie zaśmiecam a "latawca" za rok pewnie w Mińsku "obmacam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 9 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2019 2 godziny temu, milczacy napisał: I "wszystko jasne" Bardzo polecam kalki tego producenta. Są na wysokim poziomie i bardzo dobrze się kładą oraz reagują na płyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 Jak na pierwszy model samolotu pasażerskiego to wyszedł pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 Pięknie wyszedł, oglądałem w Bytomiu na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 9 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2019 Teraz, GreGG24 napisał: Pięknie wyszedł, oglądałem w Bytomiu na żywo. Małe sprostowanie, to nie jest ten z Bytomia. Tamten miał wypuszczone klapy, otwarte hamulce aero i włączony odwracacz ciągu... Mój jest że się tak wyrażę prosto z pudła... Szkoda że Zvezda fabrycznie nie dała możliwości zrobienia otwartych tych elementów tak jak np w Ile-62M bądź Airbusie A320 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 14 minut temu, Tazman79 napisał: Małe sprostowanie, to nie jest ten z Bytomia. Tamten miał wypuszczone klapy, otwarte hamulce aero i włączony odwracacz ciągu... Mój jest że się tak wyrażę prosto z pudła... Szkoda że Zvezda fabrycznie nie dała możliwości zrobienia otwartych tych elementów tak jak np w Ile-62M bądź Airbusie A320 Sorry, zmyliły mnie kalkomanie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi