Tazman79 Posted April 8, 2019 Share Posted April 8, 2019 Zastanawiałem się czy go tu wrzucać aż pomyślałem, raz kozie śmierć Model samolotu Boeing 787 Dreamliner, model w skali 1:144 od Zvezdy. Kalkomania Revaro Decals, producent Rosja Pierwszyraz robiłem model samolotu pasażerskiego, troche dał mi się we znaki ale teraz wiem na co zwrócić uwagę. Malowanie PLL LOT WOŚP 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tlb Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 Wygląda świetnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 Gratuluję położenia makabrycznych kalek Techmodu bez pomarszczenia Model bardzo udany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastain Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 Bardzo ładny. Pokażę młodemu, może go zmotywuję do klejenia 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazman79 Posted April 9, 2019 Author Share Posted April 9, 2019 24 minuty temu, milczacy napisał: Gratuluję położenia makabrycznych kalek Techmodu bez pomarszczenia Model bardzo udany. To nie Techmod tylko Revaro Decals z Rosji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 A ja tak dopytam się z ciekawości ( bo w cywilach nie "siedzę"). Jak kojarzę z zamierzchłych, komunistycznych czasów to na naszych samolotach z jednej strony był napis "Polskie Linie Lotnicze" a z drugiej "Polish Airlines". Teraz stosowanie języka ojczystego jest passe czy jak? A latawiec całkiem zgrabny, gratuluję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 40 minut temu, abtb napisał: Jak kojarzę z zamierzchłych, komunistycznych czasów to na naszych samolotach z jednej strony był napis "Polskie Linie Lotnicze" a z drugiej "Polish Airlines". Teraz stosowanie języka ojczystego jest passe czy jak? Jak sam zauważyłeś polska nazwa była malowana w czasach przeszłych i złych. Teraz są czasy dobre, jesteśmy "proud of independence" i nie ma tu miejsca na sentymenty. Artykulik o nowych barwach z 2011 r. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazman79 Posted April 9, 2019 Author Share Posted April 9, 2019 Godzinę temu, abtb napisał: A ja tak dopytam się z ciekawości ( bo w cywilach nie "siedzę"). Jak kojarzę z zamierzchłych, komunistycznych czasów to na naszych samolotach z jednej strony był napis "Polskie Linie Lotnicze" a z drugiej "Polish Airlines". Teraz stosowanie języka ojczystego jest passe czy jak? A latawiec całkiem zgrabny, gratuluję Jest tak jak pisze Grześ Dodatkowo na Dreamlinerze i Boeingu 737 Max w malowaniu niepodległościowym, na górnej części skrzydła niema już rejestracji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 1 godzinę temu, Tazman79 napisał: To nie Techmod tylko Revaro Decals z Rosji I "wszystko jasne" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 37 minut temu, Grzes napisał: Teraz są czasy dobre, jesteśmy "proud of independence" i nie ma tu miejsca na sentymenty. Znaczy się dociągamy do Europy. Tylko trzeba uważać z tym ciągnięciem bo jeszcze ją prześcigniemy Kochanowski to się chyba w grobie przewraca. 40 minut temu, Grzes napisał: "proud of independence" No tak, jedni "bracia" kupowali bimber i sprzedawali paliwo ale jakoś sobie sami radzili, a drudzy za to ledwo na drogach się mieszczą ( i to na TRZEŹWO!) i trzeba ich z rowów wyciągać. No ale jak się "pędzi Hummwi" to "doroha jak szyło" Więcej wątku Koledze nie zaśmiecam a "latawca" za rok pewnie w Mińsku "obmacam" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazman79 Posted April 9, 2019 Author Share Posted April 9, 2019 2 godziny temu, milczacy napisał: I "wszystko jasne" Bardzo polecam kalki tego producenta. Są na wysokim poziomie i bardzo dobrze się kładą oraz reagują na płyny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 Jak na pierwszy model samolotu pasażerskiego to wyszedł pięknie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreGG24 Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 Pięknie wyszedł, oglądałem w Bytomiu na żywo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazman79 Posted April 9, 2019 Author Share Posted April 9, 2019 Teraz, GreGG24 napisał: Pięknie wyszedł, oglądałem w Bytomiu na żywo. Małe sprostowanie, to nie jest ten z Bytomia. Tamten miał wypuszczone klapy, otwarte hamulce aero i włączony odwracacz ciągu... Mój jest że się tak wyrażę prosto z pudła... Szkoda że Zvezda fabrycznie nie dała możliwości zrobienia otwartych tych elementów tak jak np w Ile-62M bądź Airbusie A320 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreGG24 Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 14 minut temu, Tazman79 napisał: Małe sprostowanie, to nie jest ten z Bytomia. Tamten miał wypuszczone klapy, otwarte hamulce aero i włączony odwracacz ciągu... Mój jest że się tak wyrażę prosto z pudła... Szkoda że Zvezda fabrycznie nie dała możliwości zrobienia otwartych tych elementów tak jak np w Ile-62M bądź Airbusie A320 Sorry, zmyliły mnie kalkomanie :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts