Jump to content

Boeing 787 Dreamliner

Tazman79
 Share

Recommended Posts

Zastanawiałem się czy go tu wrzucać aż pomyślałem, raz kozie śmierć ?

Model samolotu Boeing 787 Dreamliner, model w skali 1:144 od Zvezdy. Kalkomania Revaro Decals, producent Rosja 

Pierwszyraz robiłem model samolotu pasażerskiego, troche dał mi się we znaki ale teraz wiem na co zwrócić uwagę. Malowanie PLL LOT WOŚP

FB_IMG_1552141310563.jpg

FB_IMG_1552141302810.jpg

FB_IMG_1552141305269.jpg

FB_IMG_1552141307750.jpg

FB_IMG_1552141293331.jpg

FB_IMG_1552141297452.jpg

FB_IMG_1552141300246.jpg

FB_IMG_1552141289700.jpg

FB_IMG_1552141275414.jpg

FB_IMG_1552141279099.jpg

FB_IMG_1552141268647.jpg

FB_IMG_1552141268647.jpg

• Like 5

A ja tak dopytam się z ciekawości ( bo w cywilach nie "siedzę"). Jak kojarzę z zamierzchłych, komunistycznych czasów to na naszych samolotach z jednej strony był napis "Polskie Linie Lotnicze" a z drugiej "Polish Airlines". Teraz stosowanie języka ojczystego jest passe czy jak?

A latawiec całkiem zgrabny, gratuluję :piwo:

40 minut temu, abtb napisał:

Jak kojarzę z zamierzchłych, komunistycznych czasów to na naszych samolotach z jednej strony był napis "Polskie Linie Lotnicze" a z drugiej "Polish Airlines". Teraz stosowanie języka ojczystego jest passe czy jak?

Jak sam zauważyłeś polska nazwa była malowana w czasach przeszłych i złych.
Teraz są czasy dobre, jesteśmy "proud of independence" i nie ma tu miejsca na sentymenty.

Artykulik o nowych barwach z 2011 r.

• Like 1

Godzinę temu, abtb napisał:

A ja tak dopytam się z ciekawości ( bo w cywilach nie "siedzę"). Jak kojarzę z zamierzchłych, komunistycznych czasów to na naszych samolotach z jednej strony był napis "Polskie Linie Lotnicze" a z drugiej "Polish Airlines". Teraz stosowanie języka ojczystego jest passe czy jak?

A latawiec całkiem zgrabny, gratuluję :piwo:

Jest tak jak pisze Grześ ? Dodatkowo na Dreamlinerze i Boeingu 737 Max w malowaniu niepodległościowym, na górnej części skrzydła niema już rejestracji 

37 minut temu, Grzes napisał:

Teraz są czasy dobre, jesteśmy "proud of independence" i nie ma tu miejsca na sentymenty.

Znaczy się dociągamy do Europy. Tylko trzeba uważać z tym ciągnięciem bo jeszcze ją prześcigniemy :szczerbol:

Kochanowski to się chyba w grobie przewraca.

40 minut temu, Grzes napisał:

"proud of independence" 

:wow:

No tak, jedni "bracia" kupowali bimber :szampan: i sprzedawali paliwo ale jakoś sobie sami radzili, a drudzy za to  ledwo na drogach się mieszczą  ( i to na TRZEŹWO!) i trzeba ich z rowów wyciągać.

No ale jak się "pędzi Hummwi" to "doroha jak szyło" :mrgreen:

Więcej wątku Koledze nie zaśmiecam a "latawca" za rok pewnie w Mińsku "obmacam"

:gitara:

Teraz, GreGG24 napisał:

Pięknie wyszedł, oglądałem w Bytomiu na żywo.

Małe sprostowanie, to nie jest ten z Bytomia. Tamten miał wypuszczone klapy, otwarte hamulce aero i włączony odwracacz ciągu... Mój jest że się tak wyrażę prosto z pudła... Szkoda że Zvezda fabrycznie nie dała możliwości zrobienia otwartych tych elementów tak jak np w Ile-62M bądź Airbusie A320

14 minut temu, Tazman79 napisał:

Małe sprostowanie, to nie jest ten z Bytomia. Tamten miał wypuszczone klapy, otwarte hamulce aero i włączony odwracacz ciągu... Mój jest że się tak wyrażę prosto z pudła... Szkoda że Zvezda fabrycznie nie dała możliwości zrobienia otwartych tych elementów tak jak np w Ile-62M bądź Airbusie A320

Sorry, zmyliły mnie kalkomanie :)