bazylms Napisano 30 Września 2019 Autor Share Napisano 30 Września 2019 Taki jest plan, ale mało casu kruca bomba. Działam przy kokpicie. Oszklenie ładne i dobrze pasuje. Wymieniłem te paskudne koło, które producent zdecydował się zintegrować razem z golenią. Teraz lepiej to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Września 2019 Share Napisano 30 Września 2019 Fotelik nie powinien być czarny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Września 2019 Autor Share Napisano 30 Września 2019 Zdaje się że nie w tej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Października 2019 Autor Share Napisano 2 Października 2019 Znowu jest mały problem. Na tym garbie po obu stronach znajdują się po dwa otwory. Na zdjęciach wygląda na to że coś tam jest, ale w instrukcji nie ma żadnego odnośnika ani wskazówki do jakiekolwiek części która by tam mogła być. Miejsce zaznaczone fotce, ktoś wie która cześć by to mogła być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Października 2019 Share Napisano 2 Października 2019 Tam powinien być taki mały wlot powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Października 2019 Autor Share Napisano 2 Października 2019 Solo to akurat wiem. Tylko nie mogę tych części w ramkach znaleźć. Wygląda na to że albo Boss zapomniał i trzeba będzie sztukować, albo tylko w instrukcji zapomni dać. Przejrzałem ramki, ale nic takiego c by tam pasowało nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 3 Października 2019 Share Napisano 3 Października 2019 (edytowane) Krzysiek a czy elementy które cię interesują nie znajdują się na ramce A numery 15 i 16? Edytowane 3 Października 2019 przez Markuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Października 2019 Autor Share Napisano 3 Października 2019 Nie, te lądują na końcu kadłuba przy dyszy wylotowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Października 2019 Share Napisano 3 Października 2019 Moim zdaniem tych części w ogóle nie ma na wypraskach, po prostu HB zapomniał je zaprojektować - cóż, zdarza się, jak to u Chińczyków. Nie jest trudno takie drobiazgi wystrugać, wystarczy zwykły profil prostokątny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz Napisano 3 Października 2019 Share Napisano 3 Października 2019 W dniu 24.09.2019 o 12:51, mbrnnr napisał: Niewątpliwie. Ale czy oprócz Mk.82 i baków było jeszcze coś podwieszane? Bo to jest właśnie pytanie. Tutaj masz pełną informację co przenosił A-4E latając w czasie wojny wietnamskiej: https://www.cybermodeler.com/aircraft/a-4/a-4e_loads.shtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Października 2019 Autor Share Napisano 3 Października 2019 Dzięki za info. A te części będę dorabiał, żadna wielka filozofia z nimi bo są dość proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Października 2019 Autor Share Napisano 17 Października 2019 Lecimy z malowaniem. Teraz kolej na połysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 17 Października 2019 Share Napisano 17 Października 2019 Bardzo ładnie. Maskowałeś taśmą, czy jakieś dedykowane maski stosowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Października 2019 Autor Share Napisano 17 Października 2019 (edytowane) Używając kalek jako szblonów powycinałem sobie maski. A przy okazji to czarne maski Montexu są do .... Tam gdzie widać taśmę Tamki lekko poodłaziły na krawędziach. Wywaliłem je i dałem taśmę. Następnym razem użyję ich jako szablonów. Edytowane 17 Października 2019 przez bazylms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 17 Października 2019 Share Napisano 17 Października 2019 No no no ladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 17 Października 2019 Share Napisano 17 Października 2019 5 godzin temu, bazylms napisał: Używając kalek jako szblonów powycinałem sobie maski. A przy okazji to czarne maski Montexu są do .... Tam gdzie widać taśmę Tamki lekko poodłaziły na krawędziach. Wywaliłem je i dałem taśmę. Następnym razem użyję ich jako szablonów. Ja tak robię od dawna.Nie dosyć że lubią się odkleić to jeszcze jak na dłużej się je zostawi na modelu usuwanie kleju z oszklenia murowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Października 2019 Share Napisano 17 Października 2019 No niestety, ja nie mam pojęcia dlaczego Montex robi te maski do szkła na czarnym Oracalu, który po prostu się do tego celu nie nadaje, do tego jak poleży dłużej to się kurczy i do owiewek już się potem za bardzo nie nadaje. A robią też, bo zamawiałem kiedyś u nich, maski na szarym Oramasku, które mają dużo słabszy klej i do szkła trochę lepiej się nadają. Ale i tak maski do owiewek itp. powinny być robione z papieru, tak jak po bożemu robi Eduard czy Galaxy Models. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 17 Października 2019 Share Napisano 17 Października 2019 Taśma Kabuki RULEZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Października 2019 Autor Share Napisano 17 Października 2019 Z tym klejem Xmen masz rację. W sumie dobrze że tak się stało, bo aż tak źle nie ma. Dziś mam zamiar zakończyć etap malowania reszty i może nawet ten połysk położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Października 2019 Autor Share Napisano 22 Października 2019 Kalkowanie. Kalki Bossa są dość gry edukacyjne, dlatego w większości wycinałem je tak, aby pozbyć się przejrzystego filmu. Efekt chyba dość dobry. I wszystkie zamontowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Października 2019 Share Napisano 22 Października 2019 2 minuty temu, bazylms napisał: Efekt chyba dość dobry. No panie, wyglądają jak namalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Października 2019 Autor Share Napisano 23 Października 2019 Czas trochę goni, bo model musi być gotowy za dwa tygodnie na wystawę. Pytanie w kwestii kalek. Czy "gasić" ich intensywność koloru? A jak tak to jak? Bazowym, białym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Października 2019 Autor Share Napisano 23 Października 2019 To jak z tymi kalkami, ktoś coś? I jeszcze pytanie o dyszę, czy ona też ma takie przebarwienia jak u ruskich np Mig-29 czy Su-27 albo jest tylko w kolorze "metalicznym"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 23 Października 2019 Share Napisano 23 Października 2019 No fotki pokazują, że specjalnie gasić nie można. Mocno rozcieńczony bezbarwny półmat z kropelką szarości. Ale wypróbuj na boku. Tematu dyszy nie zgłębiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Października 2019 Autor Share Napisano 23 Października 2019 No właśnie, na fotkach to wygląda dość "nowo". Z brudzenie też nie mam pomysłu, widziałem nowki i prawie jak że złomu. Tu np. taki życiem zmęczony (zdjęcie do celów dyskusyjnych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi